reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Marcelina, dominic chyba się nie zrozumiałyśmy co do imienia. Nie jestem za tym, żeby dziecko nazywać imieniem, które akurat jest na fali. Co to, to nie... Ale gdyby od wielu lat podobało mi się jakieś imię i miałabym akurat do niego szczególny sentyment, a ono w momencie przyjścia na świat mojego dziecko stało się modne, to nie zrezygnowałabym z niego tylko dlatego, że większość ludzi w kraju tak dziecko nazywa.
No, ale każdy robi tak, jak uważa, co nie zmienia faktu, że nie rozumiem podejścia takiego, że nie nazwę dziecka tak jak chce nazwać 4 inne osoby, tylko szukam imienia, które będzie jedyne. Nigdy nie będzie takiej pewności, że nie trafi się drugie takie samo w tym samym otoczeniu.

Szuszu, to super, że wieści dla koleżanki pomyślne. Co do imienia, u mnie było podobnie. Filip też bardzo popularne jest ostatnio - a mój był jedyny w żłobku, i jest jeden w grupie w przedszkolu.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy:-)
Co do koleżanki to był już widoczny pęcherzyk, miała 7,7mm, lekarz jest bardzo dobrej myśli:-)

Dzisiaj pierwszy raz dostałam takiego kopniaka od synka, że wrzasnęłam z bólu, czuję już go pod żebrami.

:happy2:super że pęcherzyk jest i Tomuś się rozkręca:)

aaaaaa, spakowałam wstepnie torbę, dzizasssss na styk wszystko a umęczyłam się upychaniem jak nie wiem:)ale ja już mam takie zboczenie, że muszę mieć zawsze gotowe wcześniej i teraz lżej mi na sercu:)

Ostatnia edycja:
Widze dyskutowalyscie o imionach heh podzielam zdanie ze dawanie imion na fali jest beznadziejnie i nawet jesli jakies imie podobalo by mi sie na maksa a zaczelo by byc w tym czasie na fali bylabym gotowa z niego zresygnowac a to dlatego ze mam na imie AGnieszka w naszych rodznikach 80 bylo mega zajebi**** duzo Agnieszek Ań KAś ANet itd. i jak ktos mnie wolal po imieniu i obracalysmy sie w trzy w szkole mialo mnie trafic:wściekła/y:, w moim towarzystwie jest kilka AN Agnieszek i dalej nas to Wq**** jak jestesmy w towarzystwie i nie powiedza po przezwsku nie weimy do kogo co;/
dlatego z mezem jak wybieralismy imie patrzalam ilu jest w otoczeniu czy bardzo jest na fALI i czy nam sie podoba Wiktor wg wiekszosci to twarde imie nie kazdemu podchodzi i dzuo ludzi z wywiadu w otoczeniu nie dalo by tak na imie choc im sie podoba, ale nasza decyzyja byla dlatego taka ze nie kojarzy nam sie z nikim, podoba nam sie , pasuje do naszego nazwiska, nie ma na wsi tylko jest jeden, jak pojdzie do sredniej szkoly nawet jak sie powtorzy to mysle ze nie tak czesto, z kolei jakbym miala coreczke i nie miala na mie AGnieszka na pewno dalabym tak corce bo dla mnie to imie ponadczasowe fajnie sie zdrabnia i prawie nikt teraz go nie daje;-)ale mam tak na imie i nie mam poki co coreczki:p
Szuszu strasznie sie ciesze z tych wiadomosci o twojej kolezance 3 mam kciukasy zeby bylo ok:happy2:
Anulek to niezle jak juz spakowana ja tez z tych co wczesniej ale jak na razie nie amm weny na nic ani na wicie gnizdka ani na pakowanie sie jakos tak bez sesnu...
Dominic rekrutacja zaje**** nie pogadasz heh powodzenia w szuskaniu pracownika:-)

anulek ja powoli też pakuję torbę bo powoli to co przychodzi z allegro ładuję do torby i tak sie pakuję ;-)
już mam tam koszule, stanik,przybory dla mnie takie jak majciochy siatkowe, podkłady, wkładki laktacyjne, ubranka na wyjście-kilka na różną podgodę, i wpakowałam tam dodatkową ładowarkę- nauczona przykładem koleżanki co pojechała bez i jej tel się rozładował i zero kontaktu. na początku czerwca dokupię to co brakuję i już będe spać spokojnie ;-)
a mam pytanie do mam, które to już mają za sobą pobyt w szpitalu- w liście wyprawkowej mam laktator do szpitala- czy już tak wcześnie jest on potrzebny już w szpitalu?

marcelinaa dobrze kombinujesz, ja jestem anią i ZAWSZE w klasie była co najmniej jeszcze jedna ania, albo i ze trzy, a w szkole jak wiadomo, przynajmniej na początku dzieci nie posługują się nazwiskami tylko przezwiskami, więc numer przypisany do imienia to najdelikatniejsza opcja...

taaaak.. pamiętam te listy- zresztą to tej pory w pracy z okazji zbiórki na jakąś impreze..lub prezent dla kogoś.. lub podpisy na kartce.. i każdy pisze dajmy na to, Tomek, Aleksander, Milena, a potem jest Ania Ż, Ania G, Ania W, itd hehehe

Widze dyskutowalyscie o imionach heh podzielam zdanie ze dawanie imion na fali jest beznadziejnie i nawet jesli jakies imie podobalo by mi sie na maksa a zaczelo by byc w tym czasie na fali bylabym gotowa z niego zresygnowac a to dlatego ze mam na imie AGnieszka w naszych rodznikach 80 bylo mega zajebi**** duzo Agnieszek Ań KAś ANet itd. i jak ktos mnie wolal po imieniu i obracalysmy sie w trzy w szkole mialo mnie trafic:wściekła/y:, w moim towarzystwie jest kilka AN Agnieszek i dalej nas to Wq**** jak jestesmy w towarzystwie i nie powiedza po przezwsku nie weimy do kogo co;/
dlatego z mezem jak wybieralismy imie patrzalam ilu jest w otoczeniu czy bardzo jest na fALI i czy nam sie podoba Wiktor wg wiekszosci to twarde imie nie kazdemu podchodzi i dzuo ludzi z wywiadu w otoczeniu nie dalo by tak na imie choc im sie podoba, ale nasza decyzyja byla dlatego taka ze nie kojarzy nam sie z nikim, podoba nam sie , pasuje do naszego nazwiska, nie ma na wsi tylko jest jeden, jak pojdzie do sredniej szkoly nawet jak sie powtorzy to mysle ze nie tak czesto,

Ciesze się że mnie rozumiecie :)
A co do Wiktora, to syn naszego świadka ma tak na imię, ma teraz 2 lata i jest z niego niezła beka, bo on mówi na Siebie, że jest Wijoj, więc dostał przezwisko Wij i każdy tak teraz na niego mówi :-D

Dominic- znam Twój ból.. jak szukałam zastępczyni na moje stanowisko była też masa papierów różnej treści.. jeden koleś napisał tak CV- co zresztą nam się bardzo spodobało- " czego nie wymieniłem to też umiem- a jak nie umiem- to się szybko nauczę" heheh
No więc se myślimy.. bystrzacha- niech przyjdzie..
I przyszedł "koleś" grubo po 30tce, z dresach, który pracowal tylko w spożywczym u rodziców luźźźźny tak.. że można było odnieść, że ma na wszystko nakichane..

w liście wyprawkowej mam laktator do szpitala- czy już tak wcześnie jest on potrzebny już w szpitalu?
ja miałam problem z karmieniem (skończyło się butlą już w szpitalu), a miałam popuchnięte, zastoje .... itd myślę, że się może przydać

szuszu cieszę się, że się koleżance udało i aby miała spokojną, bezpieczną ciążę.

No, a co do imienia moi rodzice chcieli dać bratu Filip "ale wszyscy, ze z konopi itd" :-D więc w końcu dali inaczej. Mi się zawsze Filip podobał jeszcze jak nie był popularny. I nie zrezygnuję z tego imienia nawet jeślibyście wszystkie tu miały Filipów :-D, mam to gdzieś po prostu. I tak wiem że mój będzie najcudowniejszy, najpiękniejszy, najmądrzejszy i w ogóle naj .... :-p

Oficjalnie już mówię przeprowadzka do Trójmiasta od 1 IV
clap.gif
, yupi morza szum.... ptaków śpiew ....

reklama
Hej!

Piszecie o imionach. Ja imiona wybrałam już dawno i nie obchodzą mnie żadne rankingi. Moje imię wcale nie jest wielce popularne,a w podstawówce była jeszcze jedna Emilka,a w liceum Kamilka i zawsze musiałam się wsłuchiwać czy wołają mnie ,czy ją. Mój Szymek jest w pierwszej 10 najbardziej popularnych imion,ale mówi się trudno. To imię chodzi za nami już długo i tak zostanie czy nie. Ja nie lubię wymyślnych imion ... np. moja koleżanka ma na imię Inez,a brat Zachary. Znowu kolega na imię Iwo. Sama nie wiem,ale mi się to nie widzi :-D:-D

P.S dzisiaj odebraliśmy klucze do nowego domu! przeprowadzka już za tydzień i wtedy wreszcie będę mogła rozpakować,poukładać ubranka, kupić łóżeczko itp... yeee :-D:-D

Do góry