reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

karolap mój lekarz na każdej wizycie sprawdza szyjkę, nawet jak nie ma usg, robi to ręcznie(sprawdza czy nie ma rozwarcia), a na usg stałym punktem badania(zazwyczaj na koniec) jest pomiar szyjki, dlatego myślałam, że wszyscy lekarze badają szyjki, przecież inaczej nie da rady ocenić czy się skraca czy nie...
widzisz u mnie tak nie jest i to mnie wkurza ze nic nie wiem- powiem mu w czwartek za tydz co o tym wszystkim mysle
a jak mi sie uda to 27 pojde prywatnie do bardzo dobrego lekarza - bo chyba pani doktor wyjechala na wakacje i nie wiem czy wroci

reklama
widzisz u mnie tak nie jest i to mnie wkurza ze nic nie wiem- powiem mu w czwartek za tydz co o tym wszystkim mysle
a jak mi sie uda to 27 pojde prywatnie do bardzo dobrego lekarza - bo chyba pani doktor wyjechala na wakacje i nie wiem czy wroci

Jak Cię wkurza to pewnie, że mu powiedz, ale jest też opcja, że na usg sprawdził szyjkę tylko nic nie powiedział, bo wszystko jest w porządku... wiesz moja szyjka raz w górę raz w dół, więc nawet jakby mój gin chciał zapomnieć to ja nie wyjdę dopóki nie sprawdzi:))ja już 4 razy byłam w tej ciąży w szpitalu, więc męczę za każdym razem o wszystko, żeby osiągnąć względny spokój, a jak jeszcze coś mi sie przypomni albo ubzdura to go nękam telefonami:-)nie ma lekko:)

Jak Cię wkurza to pewnie, że mu powiedz, ale jest też opcja, że na usg sprawdził szyjkę tylko nic nie powiedział, bo wszystko jest w porządku... wiesz moja szyjka raz w górę raz w dół, więc nawet jakby mój gin chciał zapomnieć to ja nie wyjdę dopóki nie sprawdzi:))ja już 4 razy byłam w tej ciąży w szpitalu, więc męczę za każdym razem o wszystko, żeby osiągnąć względny spokój, a jak jeszcze coś mi sie przypomni albo ubzdura to go nękam telefonami:-)nie ma lekko:)
o widzisz to mozliwe jak kiedys adal przeziernosc karku to mi nic ne powiedzial!!!! dopiero jak za miesiac pytalam o te i inne badania( bo poczytalam w necie) to mi powiedzial ze takie robil, fajnie ze zrobil i bylo oki ale szkoda ze dziad jeden ( bo juz slow nie mam) nic mi o tym nie powiedzial!!!!

o widzisz to mozliwe jak kiedys adal przeziernosc karku to mi nic ne powiedzial!!!! dopiero jak za miesiac pytalam o te i inne badania( bo poczytalam w necie) to mi powiedzial ze takie robil, fajnie ze zrobil i bylo oki ale szkoda ze dziad jeden ( bo juz slow nie mam) nic mi o tym nie powiedzial!!!!

No to rzeczywiście trochę dziad, mógłby być bardziej wylewny, tylko się nie martw na zapas i go przyciśnij następnym razem:-D

Mój synek otrzymuje oficjalnie pseudonim KULKA od tygodnia się kula i kula po tym brzuchu, raz nogami w górę raz w dół i tak w kółko...że mu się w głowie nie kręci to ja nie wiem...

Teraz ja męczę mojego ginka o wcześniejszą wizytę bo przez ten ciągły kaszel zaczyna mnie pobolewać dół brzucha i robi się twardy. Mam dzwonić po 20 bo akurat "bada".

karola- faktycznie jest cos takiego jak opieka na bliska osoba. Dostajesz takie zwolnienie jak np. dziecko ci choruje ale mozna tez dostac jak bliska osoba jest po powaznej operacji lub porodzie. W naszym przypadku takie zwolnienie dla meza musi wystawic twoj ginekolog po porodze. Ja juz np. wiem ze moj takich nie wystaiwa, bo ciaza to nie choroba a po porodzie przeciez mozna normalnie funkcjonowac skoro wypisuja ze szpitala.

szuszu- dziękujemy za pozdrowienia

karola- faktycznie jest cos takiego jak opieka na bliska osoba. Dostajesz takie zwolnienie jak np. dziecko ci choruje ale mozna tez dostac jak bliska osoba jest po powaznej operacji lub porodzie. W naszym przypadku takie zwolnienie dla meza musi wystawic twoj ginekolog po porodze. Ja juz np. wiem ze moj takich nie wystaiwa, bo ciaza to nie choroba a po porodzie przeciez mozna normalnie funkcjonowac skoro wypisuja ze szpitala.

no ja juz zauwazylam ze moj tez do tego typu ludzi nalezy, ale zna nasza sytuacje ze maz ma prace w delegacji i jest tylko co 2gi weekend w domu - moze sie zlituje;-)

reklama
napewno 2 dni mu ustawowo przysluguja za narodziny dziecko no i tydzien tatusiowego. Mój na wszelki wypadek zapisal sie na urlop na sierpien

Do góry