reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Kolorowa kredka wkródce napewno się doczekasz...

A ja dziś przy gotowaniu obiadku zalałam sąsiadów. Przez mojego ukochanego Gabiszonka. Grzeczna dziewczynka zawsze wyrzuca śmieci do kubła pod zlewem i tak dzisiaj coś tam wymanewrowała, że koszem potrąciła rurę i syfon odpadł. Ja niczego nie świadoma zaczęłam zmywać naczynia i sobie leciało i leciało i leciało... Po chwili stałam w dużej kałuży i zanim zaskoczyłam o co chodzi to już sąsiedzi z dołu przyszli i zrobli raban. No ale wszystko dobrze się skończyło. Mąż obiecał pomoc przy tapetowaniu.
Ale miałam nerwa przez jakiś czas...

Teraz czekam na mężusia, aż przywiezie mi moją zachciankę - hot-doga.
Pozdrawiam

reklama
hehe kredka jak mała chce to niech wychodzi, ja sie boje żeby mnie w szpitali nie udupili, bo ostatnio ktg pierwsze nie było ok, dopiero drugie, także porodom mówimy TAK a leżeniu w szpitalu NIE :D
słowiczek kochanego masz tego męża, mój mi po chipsy lata bo ostatnio ma zachcianki chipsowo- colowo - pizzowe ;D
Goga ucałuj maleństwo i jak znajdziesz czas to powklejaj fotki małego alebo prześlij mi pocztą to je wkleję do naszej galerii i inne mamy też mogą podesłac fotki
agachem@o2.pl

Czesc Dziewczyny dzieki za zaproszenie na forum :)Szkoda tylko ze nie moge popisac w waszym czasie bo ja mam tutaj 9 godzin roznicy :(...Jakos ja tez sie kurcze nie moge doczekac mojego maluszka Doklanie dwa tygodnie temu na wizycie lekarz powiedzial mi ze daje mi 2 tyg a tu nic ,nawet sie nie zanosi... :Nie mam zadnych skurczy,z piersi mi tez nie wycieka,zadnego bolu krzyza,biegunki itp ,wogole czuje sie cholernie dobrze,mam wrazenie ze zostane tak juz na zawsze...Jedyne zmiany to po ostatnim badaniu tydzien temu zaczal mi wyplywac czop najpierw z krwia a na drugi dzien juz bez.Moja znajoma powiedziala mi pare dni wczesniej ze jej czop wyszedl dzien przed porodem,Wiec ja podekscytowana dzwonie do mojego lekarza a on mi mowi ze czop moze wyplynac nawet kilka tygodni przed :mad: ;) :) no coz musze byc cirpliwa.. Pozdrawiam kobietki

cześć agniecha, nic się nie przejmuj u mnie tez te objawy liche, no lae kiedyś chyba małą wyjdzie ze mnie, mam nadzieje :D
dziś zafundowałą mi czkawke o 5 rano no i po spaniu, na 7.30 na KTG więc nie opłącało się kłaść spać, wczoraj wojowałą w brzuchu do późna, no poczuła chłodek, mam nadzieję że dzisiejsze KTG wyjdzie super i wrócimy do domku, albo urodzimy :)

Goga wiesz, prywatna prywatna, ale w sumie to nam taniej wychodzi rodzic tam, niz w panstwowym, jesli weźmie sie pod uwage oplaty za poród rodzinny, zzo, lekarza i połozna.
W klinice to wszytsko będzie nas kosztowac 800zł. A warunki bez porównania. Szkoda tylko, że klinika jest mała i sporo wydaje sie na wizyty u lekarza prowadzacego - bo tylko chodzac do lekarza z tej kliniki ma sie 100% pewnosci, ze bedzie miejsce na oddziale. Wizyta kosztuje 60zł, z usg+ doppler 100zł. Usg 2d +doppler + 3d (taki full serwis) to wydatek 200zł. KTG 20zł. Biorac pod uwage, ze w tej klinice pracuja najlepsi specjalisci w naszym regionie, to chyba nie jest tak drogo?

Cześć.
Ale mam dzisisaj humorek. Wyżywam się na moim dziecku, tylko nie wiem dllaczego. Chyba wstałam lewą nogą, spać mi się chce, pogoda do bani, wszystko mnie denerwuje.

Żużaczku poproszę jakiegoś fajnego rozśmieszacza, to tak na poprawę samopoczucia...

Prosze bardzo ;D ;D

Młoda para przychodzi do księdza, aby zapłacic za mszę weselną. Pan młlody mówi:
- Ile się należy?
- Spójrz na swą wybrankę i zasugeruj kwotę. - mówi ksiądz.
Pan młody patrzy i wyciąga 100zl z portwela, a ksiądz również patrząc na pannę młodą i wydaje 50zl.

Siedzi facet i moczy genitalia w mleku przy okazji czule szepcząc:
- Pij mleko. Będziesz wielki...

Pewna pani przyszła do spowiedzi. I mówi, że ma taki problem:
- Proszę Księdza! Mam dwie papugi samiczki, które bardzo nieprzyzwoicie mówią... i chciałabym ich tego oduczyć!
- A jak one mówią?
- Siema! Jesteśmy dziwkami, chcemy wam się oddać!
- Niech więc pani przyniesie je jutro do mnie, ja mam dwie bardzo pobożne papugi samce, ona na pewno oduczą pani papugi mówienia takich rzeczy.
Następnego dnia kobieta przyniosła papugi i wpuścili papugi do jednej klatki. Papugi samiczki:
- Siema, jesteśmy dziwkami, chcemy wam się oddać!
A na to jedna papuga samiec od drugiej:
- Bracie, odłóż Biblię. Nasze prośby zostały wysłuchane!

Siedzi smutny facet nad piwem w barze. W końcu podchodzi do niego barman i pyta co się takiego tragicznego stało. A gość mu odpowiada:
- Wiesz co, wczoraj dowiedzialem sie od swojego brata, że u niego za rogiem jest bank spermy i za dawke placa 100 zl.
- No i co z tego? - odpowiada barman.
- Jak to co? Ty wiesz - łkając odpowiada facet - ile ja pieniędzy przepuściłem przez palce?!

hahahah super ;D zuzaczek dawaj nam dziennie dawkę humoru masz u nas etat ;D
ja właśnie wróciłam z KTG i wszystko super, tylko skurcze już się nie piszą, następne w poniedziałek czyli w dniu porodu planowanego, no ale moja mama powiedziałą mi że ja byłam przenoszona 11 a mój brat 14 dni więc jakoś chyba nie ma się co łudzić ze małą wcześniej się urodzi ::) no zobaczymy
u nas pogoda coraz lepsza, więcej chłodku małą więcej bryka a ja mam wyjątkowo super humorek i dużo energii ;D

reklama
No to jeszcze cos na dobry humorek.

wk19ki.jpg

06168rt.jpg

15468uq.jpg

Ja dzis tez zaliczam KTG, ale wieczorkiem, jak mąz wróci, bo sama to juz boje sie wychodzic z domku. :D

Do góry