reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Cześć kochane :),

Udało się! Nadrobiłam po jednym dniu nieobecności główny:-D Ostatnio mi się to nie zdarza...;-)

My mamy ząbkowanie pełną parą. Idzie górna prawa jedyneczka. Manita nie chce pić mleka. Wczoraj nie zjadła ani kropli, nawet na noc:no: Nie mam pojęcia co z tym począć. Rano dzisiaj wciągnęła kaszkę, ale tylko dlatego, że jej jak z kranu ciekło, bo rzadką zrobiłam bardzo. Może dam jej mleko trójprzepływem?:confused: Może ciągnąć nie może przez ten ząbek? Z drugiej strony nie wygląda na głodną, jest pogodna, bawi się, uśmiecha...Martwi mnie to jej niejedzenie:-(.

U nas wyszło słońce i pchnie wiosną. Jup!

Jesteśmy dzisiaj same, bo małż pojechał reperować samochód w zachodniopomorskie...Masakra, ale dużo oszczędzimy dzięki temu, bo u nas półtora tysiąca lekką ręką by wzięli za naprawę. Tam koło 800 maksymalnie. Nigdy więcej francuskich samochodów:wściekła/y:
Olga super, że znalazłaś przedszkole. Byłam na ich stronie. Fajnie wygląda:tak: Mam nadzieję, że się sprawdzi, Natalka będzie zachwycona, a Ty odsapniesz:tak:

asia biedna Ulcia. Tak to jest z lekarzami...Dobrze mieć tego jednego, sprawdzonego. Ja póki co jeszcze się na naszą lekarkę nie nacięłam, mam nadzieję, że dobrze trafiliśmy. Zdrówka dla Ulinego oczka!!!

gosha Tymek mistrz:-D Nasz przodownik. Gratulacje!!!

dzag ja właśnie ze względu na to, że Manita wszystko pochłania zrezygnowałam z kupna puzzli piankowych... Dobrze, że na pawiu się skończyło. Jak to trzeba mieć oczy wokół głowy:szok:. Postawiłam też na dywanik. Do Mani pokoju już jest, tam głównie hasa. Póki co w "dużym" pokoju kica w kojcu, ale też planujemy kupić taki zwijany. Stacjonarny, regularny dywan nie wchodzi w grę, bo burek będzie się w nim tarzał, a potencjał sierściogubny ma kosmiczny, więc trzeba będzie zwijać-rozwijać.

summerbaby my miesiąc temu mieliśmy rocznicę poznania płci fasoli:-D Też doskonale pamiętam tę chwilę "-chce Pani znać płeć? -No jasne; - dziewczyna, bankowo" Ach, łezka się kręci w oku:-D Czas pędzi jak opętany:szok:

Miłej soboty :*

reklama
Witajcie
Ja dzis mega wyspana bo Tymon zarzadzil pobudke nie o 4.30 jak wczoraj a o 6.30. Szalenstwo:-D
Maz z Majka u tesciowej, wiec sami sobie rzadzimy z Tymciem. Jak ja to lubie. Na 14 jade z moja mama do dziadka mojego na imieniny, facet ma strasznego fiola na punkcie zdrowego odzywiania i zawsze na jego imprezie sa super pysznosci, juz sie nie moge doczekac. Aaaach:-D

Dzag ja mialam podobna sytuacje z dlawieniem jak dalam raz Majce jakas gume. Mowie jej ze ma zjesc sama i nie dawac Tymkowi bo jest za maly, za chwile przychodze a Tymon fioletowy, oczywiscie wsadzilam mu palce w gardlo, jendoczesnie krzycze na Majke czy mu dala gume, a ona "nie mamusiu, gumy nie bo jest za malutki, ale papierek mu dalam":dry: ale wyciagnelam mu palcami, nawet nie wymiotowal. Tak czy siak, oczy dookola glowy to jest pierwsza zasada. A druga zasada jeszcze wazniesjza "jak jest cicho tzn ze cos sie dzieje nie tak" ;-)

A moj Tymek jeden ze starszych wiec dlatego taki szybki. Poza tym moze i fizycznie sprawny, ale nierozmowny,nic nie gada nawet przypadkiem, no i ta jego mina jak cielaczka, cos mi sie wydaje ze siostra inteligencja go przbeije w 300% :-pale ze mnie
matka co?:cool2:
Aia o czyli ty tez sama. Auto to straszna skarbonka. nasze jest takie zlosliwe ze zawsze jak jestesmy z kasa na plusie to cos sie psuje, no ja nie wiem jak to sie dzieje.

Summer Aia ze wy takie rzeczy pamietacie, ja pamietam tylko kiedy test robilam i tyle:-p ale o plci dowiedzialam sie pozno, po 20tyg, ale emocje z tym zwiazane sa niesamowite

A pamietam ze ktoras z nas- miemie czy mart? Nie znaly pci dziecka az do urodzenia, dobrze mowie czy cos poplatalam :p

Aia, mam nadzieję że się z tym przdszkolem uda :) teraz mam namiastkę tego bo M w pracy, a moi rodzice wzięli Natalię! :) nie muszę skakać przez bramkę w kuchni, będę mogła umyć okno, wyjdę na spacer z wózkiem z Hanią i dwoma psami naraz, no wypas. Tylko Hania nie tak jak u Goshy - zamienili się z Tymkiem :) Gosha pospała do 6.30 za to ja od 4 się z Hanią męczyłam! ja i M. trochę obojee jesteśmy niewyspani. Dopero teraz udało mi się ją uśpić i mam nadzieję że długo pośpi! a potem obiadek - muszę ugotować, i spacer. pogoda piękna, wiosenna, słoneczna
w końcu mogę coś zjeść, od rana wreszcie mam chwilę dla siebie
byłam dziś w tesco i kupiłam nowe zwierciadło - będę się rozwijać intelektualnie w pięknych wolnych chwilach które mnie wkrótce czekają :)
nie odpisuję nic bo mam co robić, zacznę od zaparzenia pu-erh :)
miłego dnia!

jak zdążę to zrobię Wam fotkę widoku który mam z okna, jak okno skończę myć :)

Ostatnia edycja:
Gosha to Miemie nie znała płci. u mnie nie było opcji nie zauważyć :-) Lekarz skwitował: sprzęt ma jak baca

Olga dawaj fotkę :-)

ja po spacerze, byliśmy w lesie, już można wejść do lasu, błocko i śnieg poszły w niepamięć. było cudownie. No i dzisiaj inauguracja spacerówki. Pewnie jestem jedna z ostatnich w tym temacie. Czy nie?

Rosołek pyrka na kuchni, mam mega bajzel w domu. Jak Staś pójdzie spać to sprzątamy dół, i ogarniam ubrania na górze. A jutro oblecimy górę. Oczywiście razem będziemy sprzątać!!!
Miłego popołudnia

Ostatnia edycja:
Mart oj nie, nie ostatnia. My jeszcze w gondoli radośnie jeździmy. Mamy taką wielką, więc nasz szczupak ma jeszcze miejsce. Pewnie w połowie miesiąca, jak się na dobre ciepełko pojawi przeskoczymy do spacerówki :tak:

Mart my też dzisiaj zmieniamy na spacerówkę, no i kołyska poszła już do piwnicy ! :-)
u nas też boska pogoda, byliśmy oglądać naszą działkę rekreacyjną, jest super, ma dwie jabłonki, cała jest obsadzona trawą, a do tego całkiem fajna murowana altanka, nic nie trzeba praktycznie robić, ja chcę kilka grządek na marchewkę,pietruszkę, szczypiorek, takie tam dla własnego użytku, a i kabaczki/dynie chcę :-)

dzieci babci nie dały popalić, obie były mega grzeczne, chociaż babcia stwierdziła, że jak na razie to za pół roku chce to powtórzyć :sorry2: my się wybawiliśmy, o 3 z lądowaliśmy w domu, mnie na szczęście kac odpuścił :sorry:

My jeszcze w gondoli ;-) Ola ma podkurczone nogi ale jej to nie przeszkadza więc do końca marca chyba dociągniemy :tak:
Sobota a ja zamiast z m na imprezce to pracuję ...:wściekła/y:

reklama
my już długo w spacerówce bo młody podobnie jak ja negatywne uczucia do gondoli żywił a że wielki chłop to wcale mu się nie dziwie.
Karolina oj nie zazdroszczę pracowego sobotniego wieczoru. irisson zazdroszczę wyjścia nocnego a działki to już bardzoooo, mogę na ochotnika przekopywać grządki w ramach odstresowania się ;-)
a my dzisiaj mamy szaleństwa sobotniej nocy czyli starsza ma wakacje u babci i co tu robić hmmm ;-) znając moje szczęście mały trylion milion razy jojczeć będzie w nocy i wstanie o nieprzyzwoicie wczesnej godzinie, a co niech matka wie, że dzieciory ma :-D

Do góry