reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

mi się masa budyniowa wiecznie ścina, robię w makutrze, bo mój złomowy mikser nie dałby rady, może za ciepło jest i masło mi się za szybko rozpuszcza? Wtedy lato jest a i piekarnik włączony swoje robi. Ale problem chyba tkwi w maśle właśnie, bo one różne są a ja nie lubię masła i stąd nie wiem jakie najlepsze. Muszę podpytać eksperta do spraw tortowo-masowych i masłowych czyli asię:tak:

Mój mąż zawsze zakłóca ciszę nocną golarką i maszynką do strzyżenia, jeszcze nikt się nie skarżył bo w porównaniu do naszych dzieci (i do mnie jak się wkurzę:zawstydzona/y:) to każdy sprzęt jest cichy...

Czas spać!
Wszystkim pracującym zawodowo mamom życzę siły na cały nadchodzący tydzień!
Chyba Aia dołącza do tego grona, więc trzymam kciuki, żeby było jak najmniej stresu!

reklama
co to jest makutra?
blender ma tą zaletę że nic nie będzie ścięte ani zgrudkowane, rozmiksuje wszystko :)

ja też spać... już tak późno... jakoś z czasem potrzebuję coraz mniej snu, w miarę przybywania kolejnych dzieci :p

to taki sprzęt jakim robiły masy nasze mamy i babcie, jak prądu nie było:-)
miska, gliniana? ceramiczna? nie wiem, z takimi rowkami wewnątrz, do tego trzeba mieć drewnianą pałkę i tak kręcić w kółko pałką w misce, dobre żeby się dorobić szerokich barów, więc u nas mój mąż kręci, ja już mam wystarczająco szerokie...

Oj makutra to było coś, a jeszcze mam u mamy.
Olga, ja ubijam, ucieram wszytko rózgą z takieo kompletu jak Twój, Ty Olga chyba o rózdze od blendera mówisz, bo blenderem to na pewno tego nie utrzesz, a masło do ucierania musi być baaardzo miękkie jak na ciasto ucierane.

nie Asia, ja nie mam tej rózgi właśnie... robiłam to blenderem, czyli tym czym się miksuje obiadki
a makutra to już wiem o co Wam chodzi :)

no i wiedziałam że błąd w sztuce, wczorajszy biszkopt twardy jak kamień :D

Ostatnia edycja:
Dzien dobry wszystkim, z lozka nadaje:) Tz remika szykuje i zawozi dzis do przedszkola, ja tylko bylam zrobic sniadanko i z powrotem pod kolderke. Olivka wczoraj dala czadu i jak padla wieczorem o 19 tak teraz dopiero sie budzi. Odespala ladnie, ale ze my chyba w skoku, to dzisiejszy dzien i tak bedzie pewnie sredni.
Olga przyszly juz te jajca? Dawaj nowy biszkopt z podwojnej porcji, za godz masz gotowe ciacho. 100 lat dla Natalki:)

LeRemi dzięki :) przyszły, mam 12 jajek :D ale wczoraj wykończyłam prawie całą mąkę ziemniaczaną, i co, znów będzie klapa :))) a masy za rzadkie ale doszło mi masło, może jeszcze do nich wkręcę :) o matko co to będzie za wynalazek ten tort... mówię Wam, skończy się klapą :p Hania zasnęła, włączam natalii georgea na yt i idę piec ten nowy biszkopt, użyję innej techniki :)

Ja to nie wiem , jakoś nie mogę się tu wbić :wściekła/y:
Za dużo produkujecie .
Olga Wszystkiego dobrego dla Natalci ; )

Kochane, jak z ząbkami waszych maluszków ??

dzięki dziewczyny za miłe słowa :-)

Olga 100 latek dla Natalki, niech zdrowo rośnie :-) pochwal się co Ci tam wyjdzie :tak: ja na dziewczyny urodziny chcę zrobić z masy cukrowej, taki w taki deseń tort.jpg okropnie mi się to podoba :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Olga sto lat dla Natalki :) pochwal się koniecznie tortem.

Nie było mnie na forum kilka dni i mam straszne zaległości. Wczoraj wieczorem nadrobiłam jako tako pozostałe tematy, ale głównego nawet nie próbuję nadrabiać. U nas czas zębowy - idzie górna jedynka, już ją czuć pod dziąsłem, więc mamy wpychanie wszystkiego do buzi, mega ślinienie, nerwy i budzenie się w nocy z płaczem. Ale myślę że jeszcze max 2 dni i będzie po wszystkim. Już się nie mogę doczekać tych ślicznych łopatek na górze :D

Ehh Tymek się właśnie obudził po półgodzinnej drzemce.... więc znowu nie popiszę. No trudno, może później.

Do góry