reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Kiniuś dobrze że już wróciłaś:) wszystko będzie dobrze tylko oszczędzaj się kochana...
Cayruś dzięki nie będę dla siebie aż taka zła i będę się oszczędzać, a co do zakupków to strasznie zazdroszczę, ale muszę się jeszcze wstrzymać bo niestety fundusze mi na razie nie pozwalają na to wszystko, na pierwszym miejscu jest zestaw mebli do łazienki, potem firanki, a potem oświetlenie.... a potem moje słoneczko:) niech siedzi jeszcze w brzuszku i spokojnie czeka na swoją kolej:)

Przyjdzie kolej i na zakupki dla Wiktorka, zdążysz na pewno :-) na pewno poczeka cierpliwie w brzuszku :-)

reklama
No własnie z tymi oczami, to ja sobie doskonale zdaję sprawę. Może moja wada nei jest az tak olbrzymia - powyżej -5 - ale raz urodziłam i nic się mi nie stało jakoś, ja twarda jestem, pomimo kilku ulomności;) poza tym chcę - o ile się nie wystraszy - żeby małzon byl w pobliżu. Niekoniecznie musi widzieć wszystko ze szczegółami, ale nie chcę znowu przechodzić tego sama. Koleżanka mówi, że dlatego nalega na CC, bo więcej pieniędzy za to dostają:/, ale wolę wierzyć, że lekarz chce dobrze:). Jak pójdę do oczologa, to się wszystko wyjaśni.

skonsultuj sie z dobrym okulista i zobaczymy co powie. ale powiem ci ze duza wada wzroku jest jedna ze wskazan do ciecia- ale to juz decyzja okulisty no i oczywiscie ginekologa. badz dobrej mysli- wazne zeby bylo bezpiecznie dla ciebie i dla dzidzi.

witam
przypominam sie że należę do sieprniówek;-) ale wysiadam w ten upał..jeszcze moja córcia nieusłuchliwa sie zrobiła mega

Kiniusiu dobrze że już jesteście

AgaNatalia będzie dobrze ściskam mocno..dziewczynki są silne!!!!!!

a ubranka radze prac wszystkie nowe tez ;-)

witam
przypominam sie że należę do sieprniówek;-) ale wysiadam w ten upał..jeszcze moja córcia nieusłuchliwa sie zrobiła mega

Kiniusiu dobrze że już jesteście

AgaNatalia będzie dobrze ściskam mocno..dziewczynki są silne!!!!!!

a ubranka radze prac wszystkie nowe tez ;-)

Madziujko, pamiętamy o Tobie, pamiętamy :-)

kiniusiu - jak dobrze,że jesteś!!!!!!

Cayra - ja piorę. W magazynach leżą niewiadomo ile, w sklepach wiecznie dotykane..one są poprostu brudne. Nie jestem za sterylnym wychowywaniem dziecka i takich urządzeń jak sterylizator nie kupuję, ale te ubranka myślę,że jednak powinny być przeprane. Napewno przed pojawieniem się Lilki przepiorę jeszcze raz pościel. Kołderkę kupujemy nową więc jeśli będzie normalnie zapakowana odpuszczę z praniem jej (noo chyba,że będzie jakoś dziwnie pachniała)...zobaczymy.

Pierwsza partia wisi -plamy udało się pokonać!!! Tak pachnących i miękkich ubrań jeszcze nie miałam. Wstawiłam na pranie "dziecięce" z plamami,czyli pranie wstępne, 60 stopni, 4 płukania. Wyglądają pięknie. Aż lśnią w słońcu :)
Teraz piorą się kolory- cały bęben pralki zapchany. Zdecydowanie nie brakuje mi ubranek :)

Jejku wróciłam z osiedla, trochę spraw pozałatwiałam i szłam jak zółw, nie nie szłam człapałam:baffled::rofl2:jest uuuuupał, zero wiatru.
Pranie już wisi na balkonie, zakupy zrobiłam i mam chandrę więc objadłam się już truskawkami:tak:!!!

Muszę sie użalić.
Byłam akurat koło koscioła i weszłam do kancelarii, chciałam się dowiedziec o chrzestną dla Alanka, wiem, wiem, że to jeszcze duuużo czasu,ale poprostu chrzestną ma być siostry córka i będzie miała dopiero 15 lat i proboszcz powiedział, że musi mieć 16 lat i być po bierzmowaniu, skończyć z klasą i nie ma szans inaczej:no::wściekła/y:i strasznie mi przykro, bo bardzo chciałam z siostrą,aby to własnie Milenka była, a tu ZONK:-:)-(, ja podawałam do chrztu jak miałam 14 lat,ale miałam bierzmowanie zaliczane w przyspieszonym kursie, a teraz mają takie wymogi, ze:szok:, no chyba , ze siostra jeszcze coś wymysli:(:angry:

Polianno ja tak ja większość dziewczyn używam Vanish dla mnie niezawodny:happy:
Kiniusia witamy i czekamy na relację, oszczędzaj się Mamuśka:tak:
Pati współczuję skurczy nóg, ja nie mam na razie takich przygód słyszałam, że pomaga też stanie na zimnej podłodze boso, ale tylko słyszałam i właśnie palce ciągnąć do przodu (do góry):baffled:
Cayra ja będę prała wszystko, nowe rzeczy i tetrówki też jak najbardziej:tak:

Ostatnia edycja:
Ja też chciałąm dzisiaj poprać ciuszki jednak mój mąż mi zakazuję. Bo mówi, że to stanowczo za wcześnie, że jeszcze się zakurzą. Może i ma rację.
Ciągle stoję przed dylematem czy kupować w sklepie czy na allegro. ehhh
Podajcie namiar do tej apteki DOZ

I pochwalę się, że mąż zdała na 4,5 wczoraj :) Poszliśmy wieczorkiem uczcić sukces, byliśmy na "budowie" i spilismy piwko, oczywiście ja bezalkoholowe :)
aaa i najwazniejsze, z plagiatem sprawe załatwiłam jest ok, i termin obrony mam na 17 czerwca.
fiu- a kiedy Twoja obrona?
kiniusia- dobrze, że już wróciłaś. Czekamy na relację
bombusia- własnie u mnie też od rana koszą i juz mam dość. ALe za to zapach ładny.
Ethele- wracaj prędko do zdrowia. To wrzuć może tą liste co do porodu zabrać bo ja to zupełnie nie wiem co. A co do porodu, to niestety masz rację, wszystko robi się coraz bardziej realne. Ale już taka kolej rzeczy. Jest znieczulenie, będzie ok :)
Poza tym wczoraj zrobiłam fasolkę z Twojego przepisu, pychotka :)

Dzień dobry :-) u mnie również ślicznie świeci słonko - generalnie byłabym zadowolona z tego i to bardzo, bo pewno już bym plackiem leżała na słońcu :-D no ale z brzucholem to taka pogoda nie za bardzo :sorry2: poza tym już zdąrzyłam w garderobie ciuszki letnie wyciągnąć ale co z tego jak kiecki za krótkie, bo brzusio zabiera trochę, tuniczki i bluzki oki ale pojawił się problem co na dół - zero szortów :szok: chyba bez muszę chodzić :-D

ehtele współczuje Ci tego chorubska wrr. a tabletki może już coś pomogły czy zero różnicy?

kiniusia jak dobrze, że już jesteś :-)

Aga_Natalia trzymamy kciuki - napewno będzie wszytko oki :tak:

idę sobie zrobić placuszki wg przepisu Polianny z Danio (a tego to ja mam Wam pod dostatkiem :-D)

Bombusiu - ja mam ten sam problem :wściekła/y::wściekła/y:. ubzduralam sobie moja kochana kuzyneczke jako chrzestna. tyle, ze u mnie jeszcze gorzej, ona skonczyla 14 dopiero:szok::szok:. nie jest prawda, ze trzeba miec 16 lat. specjalnie sprawdzalam, szukalam i dowiadywalam sie, ale musem jest bierzmowanie. ona planowo ma miec za dwa lata (bierzmowanie), a u nas jest co roku, wiec zalatwiamy aby mogla w przyszlym roku miec. po prostu pojdzie rok predzej na kurs. jesli zalatwimy, to ksiadz moze dac zgode na chrzest w wieku 15 lat (wiadomo, moze trzeba bedzie innymi sposobami zalatwic). a my ladnie poczekamy na nia i zrobimy roczek z chrzcinami, w przyszlym roku latem, bo ja nie jestm z tych co chrzciny szybko, bo to nie wypada. ja sama bylam chrzestna 9 miesiecznego dziecka. a wydaje mi sie, ze wazniejsze to wybrac odpowiednich chrzestnych, a nie byle kto, byleby szybko po narodzinach.
a wiecie, ze kiedys (np. jak ja bylam mala) to sie z dzieckiem z domu nie wychodzilo, az do chrztu?? :tak::tak::tak: beka.

reklama
Dziewczyny, mam pytanko: czy Wy kupując pościel do wózka kupowałyście taką, że wypełnienie + poszewki, czy samo wypełnienie?? Bo do łóżeczka, to wiadomo, ale nie wiem jak z pościelą do wózka właśnie zrobić...

Do góry