reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

reklama
Witajcie kobietki
Ja od rana bardzo zajęta i mam dosłownie dwie minutki, bo zaraz przychodzi uczeń na angielski.
Ciamajdko głowa do góry, czasem jest gorzej - ale potem zawsze jest lepiej:)
GSCZ 7-8kg na tym etapie wydaje mi się mało:) A swoją drogą dużo się słyszy, że na końcówce tyje się najwiecej - tego się obawiam:/
Może doświadczone mamuśki nam powiedzą jak to naprawdę jest
Maruska 53????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wow to już chyba rekord rekordów, współczuję...szczerze
Lea 28 nie denerwuj się kochana, take it easy:)

uczen przyszedl. lece papa

witam!
pogoda do bani:( nie pada ale jest pochmurno i jakoś tak doliniasto!

milusia cieszę się że juz masz lepszy humorek, ale masz skarba tego swojego męża, mój pewnie by taki cierpliwy nie był:)
marulka wspieram duchowo co do nocnikowania, nie mam jeszcze doświadczenia ale wiem co moje 2 szwagierki przeżywały z dziewczynkami żeby je nauczyć, koszmar:)
mam nadzieje że humor ci się poprawi
koralowa witaj!
nektarynko spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe, szczęsliwego rozwiązania i samych słonecznych dni:)
martuśka 53kil.rewelacja! chyba bym się pochlastała:)
ehtele zazdroszczę tego łóżeczka, ja mam nadzieję że mój mąż dotrzyma słowa i po 10 będziemy szaleć na zakupach!
ciamajdko-trzymam kciuki za wizytę:) na resztę to wiesz jakie mam zdanie.

wreszcie się dziś wyspałam pobudka o 9.30 :) aż mój mąż przyszedł i się zapytał czy się dobrze czuję że tak długo śpię:)
Dziś na 18 szkoła rodzenia, zwiedzanie porodówki, chyba że będzie poród to wtedy zajęcia na salce, obiadek juz musiałam zrobić wcześniej żeby mi chłopina z głodu nie umarł:) chociaż dieta by mu się przydała bo w mojej ciąży on przytył więcej ode mnie i wygląda jakby się szykował na porodówkę:), a ja brykam do mamuśki, do biblioteki po kolejną turę książek i do kosmetyczki na wosk nóg, auuu już boli na samą myśl:)

jutro jedziemy nad morze na długi weekend mam nadzieję że pogoda dopisze, kompa zabieram ze sobą więc będziemy w kontakcie.trzymajcie się i miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Bombusiu słońce nie wiem co mnie złapało, chyba przytłoczyło mnie to, że Darek ma tyle pracy, od rana do wieczora, jak wraca to jeszcze pracuje przy mieszkanku, coś tam montuje, coś tam wiesza i tak zauważyłam, że praktycznie się mijamy.... Tak brakowało mi wspólnych zabaw z latareczką, z muzyczką i z Wiktorkiem.... na początku tak bardzo się cieszyliśmy, że rośnie we mnie maleństwo, a teraz mam wrażenie, że zostałam z tym wszystkim sama, tylko ja i mój brzuch..... jeszcze jak sobie puściłam pioseneczkę to już odpadłam Wrzuta.pl - Adele - Hometown Glory zadołowałam się na amen dlatego jak ma się doła to zero dołującej muzyki, płakałam sobie jak dziecko, a że Darek zauważył to sobie tak szczerze porozmawialiśmy....:)
Kochana ja to samo przerabiałam na początku maja tylko stres firma do tego zmiana mieszkania,remont i również wpadłam w dola przez co chciałam usunąć konto i zniknąć stad...bo niestety ale zabrakło czasu dla nas, i mijaliśmy się tylko wieczorami...ale wyjaśniliśmy sobie wszystko no i jest ok :)

milusia znasz jakieś ćwiczenia domowe na plecki?
niestety z braku czasu na fitness studio nie mogę sobie pozwolić :(
Lea28, Bombusia,Kasia2506 witajcie :)
Lea28 u mnie prawie po remoncie, jeszcze tylko przeprowadzka no i będę mogla pomalutku sprzątać i urządzać :)

Witajcie sierpnióweczki:-)
Staram się być na bieżąco ale to niemożliwe, wczoraj to już poleciałyście z postami;-)Chyba przez ta okropna pogode wszystkie siedzimy pred kompami i sie produkujemy zamiast spacerować. Chciałoby się w ten week gdzieś jechać ale ponoć tak ma wygladać cały tydzień, i weź czlowieku coś sobie zaplanuj:wściekła/y:
Ale z dobrych wieści to że wczoraj dostałam kaske z ZUS-u i dziś bedziemy malowac pokój,coś wreszcie się ruszyłow przygotowaniach.
Bombusiu miałaś chyba robić toxo? to się robi z krwi? bo mam skierowanie na krew, bez moczu a wizyte na 10 cerwca także na dniach polecę na badania.
Ciamajdko jestes bardzo wrażliwą osóbką i często się smucisz przez swojego mężczyznę. Wiem że łatwo powiedzieć żeby się nie przejmować ale twój nastrój udziela się też maluszkowi a Ciamajdla wesoła to i dzidziuś szczęśliwy:-)Czekamy na poprawe twojej sytuacji i i zabawne posty z wypasionymi emotkami:blink:
Milusiu jak dobrze że masz przy sobie kogoś kto wysłucha i da się wyplakać w rękaw, taki facet to skarb. Będziecie wspaniałymi rodzicami:-)
Olu super te ciuszki, dla dziewczynek jest większy wybór, a te butki rewelacja!
Marulka trzeba byc cierpliwym i już, dobrze ci idzie:-) a właśnie w książkach to opisuja tylko pozytywy.
Lea rozumiem cię doskonale, ja rok temu przenioslam się domiasta tj. 200km od mojego rodzinnego domu na wsi i czuje się tutaj bardzo samotna. A tym bardziej na obczyźnie gdzie język jeszcze inny, nie zazdroszcze. Jak się pojawia maluszki juz nie będziemy takie samotne, u mnie w bloku 3/4 mieszkańców to młodzi rodzice, na pewno grono znajmoych sie powiększy.
Mój maluszek chyba nie lubi jak siedze przy kompie bo się strasznie wypina;-)
Co do kg nie wypowiadam się, nie ma się co niepotrzebnie denerwować, nawet jak lekarz krytykuje (wiem to po sobie), ja jem ale z umiarem. Np dziś kupiłam sobie pyszne pierniczki i zjadłam tylko 2 a mam ochotę na nie wszystkie;-) Grunt to silna wola:-)
Odniosłam się tylko do niektórych, ale myślę o was wszystkich:-) Miłego popołudnia brzuchatki. Lece gotować obiadek bo M jak wróci musi mieć siły na malowanie;-)

Witajcie :-):-):-)
W końcu nadrobiłam, piszecie jak szalone he he:-D:-D
Cayra- ten lekarz to jakis baran.Starasz się jak możesz a on z takimi tekstami.:wściekła/y::no::wściekła/y::no::wściekła/y::no: Nie przejmuj się wagą-każda inaczej tyje i na to reguły nie ma.
Różyczka, Niuunia- odpoczywajcie kobietki duuuuuuużo, proszę leżeć i słuchać lekarzy!!!:tak:
Bogusia- gratuluję kociej rodzinki :)
Polianna- współczuję. Nieszczęścia podobno chodzą parami, a u Ciebie to już trójkąt albo czworokąt się zrobił. Słońce gowa do góry. Będzie dobrze;-)
Ehtele- gratuluję wizyty, synuś rośnie jak na drożdżach:happy2:
Panienka- uszy do góry, będzie dobrze,nie smutaj sie już:cool2:
Inkaaa- odzywaj się częściej :-)
Anecia- ja też myślałam,że będzie dziewczynka (na 90%), a okazało się,że na 100% chłopak. Czekam z zakupami, bo chcę żeby jeszcze raz potwierdził,że na 100% chłopak. A 16 dalekoooo jeszcze:confused:
Ola- super zakupy :-D
Natka- też bym się zdenerwowała. W ciąży łatwiej coś złapać. Mam nadzieję,że Twoja mama nie zwiezie jakiejś zarazy:eek:
Ciamajdko- kciuki zaciśnięte za wizytę. Wypłacz wszystkie smutki to Ci ulży. Trzymam kciuki,żeby się ułożyło z Tobim;-):tak:
Koralowa- witaj:-)
KLiniusia- super,że już wszystko na błysk wysprzątane. Teraz tylko leniuchować Ci pozostało:cool2:
martuśka- 53kg:szok::szok::szok::szok::szok: Pierwsze słyszę o takim przypadku :szok::szok::szok::szok::szok:
Malagonia- moja ostatnia wizyta tez była taka na "odwal". Chodzę prywatnie,czekam ponad 2 godz. a wizyty było 5 minut:wściekła/y::no::wściekła/y::no:
milusia- super,że jest już lepiej. Darek to dobry mąż, wysłuchał, pocieszył i jest oki;-):tak:
Duralex- gratuluję wizyty:-)
Shyla- witaj, fajnie,że wracasz;-)
Lea- mam nadzieję,że jest już lepiej;-)
Nektarynko -sto lat,sto lat
Kasia2506- trzymam kciuki,żebyś kolejki przed pokojem nauczycielskim nie miała:-)
kassia181- super,że już koniec remontu:tak:

Właśnie doczytałam,że u Paajki już lepiej- cieszę się bardzo:-):-D

Mam nadzieję,że się nie zakręciłam i nie pomieszałam. Resztę dziewczyn ściskam.
Miłego dzionka i udanych wizyt :cool2::cool2::cool2:

Ostatnia edycja:
Dziewczynki chciałam napisać, że mam bardzo trudny okres (wiele z Was wie o tym), przez to jestem nie w humorze i moge pisac mniej albo wcale..
czytam Was ale tak mało do mnie dociera...

dziś napisze co na wizycie, ale wybaczcie jak troszkę nie będę pisać...

nie odbierzcie tego źle, po prostu chce uniknąc pytań "gdzie Ciamajdka itd."...

prosze o zrozumienie...

ps. rozwiązanie tej "sprawy" nie zajmie mi 24 h, nie wymaga jednorazowego pogodzenia...
wisimy na włosku, znowu płaczę..

Ciamajdko kochana... przytulam Cię mocno.. trzymaj się... oby wszystko wróciło do normy...

Shyla, witamy z powrotem - co u Ciebie? :-)

Dzień dobry dziewczyny :-):-):-)
Przede wszystkim Najlepsze życzenia dla wszystkich Naszych dzieciaczków i tych w brzuszkach i tych poza brzuszkiem. :tak::-)
Najlepsze życzenia także dla Nektarynki (spóźnione :zawstydzona/y:, ale szczere :tak:). Sto lat kochana!!!

Ciamajdko, po prostu przytulam. Rozumiemy wszystko. Trzymam kciuki, aby wszystko się ułożyło. Daj znać jak po wizycie kochana.:tak:
Shyla, witaj ;-)
m-f22, buziaki kochana :-)

To tak pokrótce. Teraz biorę się za obiadek, dziś robię pomidorówkę, w między czasie sobie poczytam co popisałyście dzisiaj :tak:
Dzięki Ehtele i przepisie Oli_, właśnie zakupiłam produkty i jutro będę robiła fasolkę po bretońsku :tak::-) Mam nadzieję, ze wyjdzie tak dobra jak Wam dziewczyny :-)
Życzę miłego dzionka dziewczyny :-)

reklama
ja tez wspolczulam
dziewczyny, moze macie ochote na małą sonde co do imienia dla NASZEJ Córci? ;-)
WebSonda.pl - darmowe sondy na Twoją stronę, forum i bloga

nie wiem czy wiesz, ale ja właśnie mam na imię Kalina:-) Więc w Twojej sondzie zagłosowałam na te imię:-p Jest na prawdę mało popularne i dlatego świetni się z tym imieniem żyje:tak: W każdej szkole byłam jedyną Kalina, więc nie trzeba było znać nazwiska żeby było wiadomo o kogo chodzi:-D:-D polecam

monika8112 ojjj weekend nam morzem ehhh zazdroszczę i życzę udanego wypoczynku:-):-)

kiniusia
nie zapomnij dodać ostrej papryki...to na prawdę dodaje takiej pikanterii tej potrawie:-) Smakuje bosko, my dziś znowu wszamamy fasolkę:-)

shyla to ja Ci życzę spokojnej przeprowadzki...no bo to zawsze jest czyste szaleństwo:tak:

mf22 Witaj - odniosłaś się do wszystkich a nie napisałaś co u Ciebie:-D:-D

Do góry