reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Polianno, mam w tej chwili 17 na plus... wiem, że trochę się tego nazbierało, tym bardziej, że ja niska jestem i zawsze szczuplutka, ale to przez moje folgowanie sobie na początku... Całą dzisiejsza wizyta w sumie odbyła się tylko na zasadzie gadania o wadze... Zapytałam nawet o te niewielkie skurcze, które miałam w zeszłym tygodniu, ale przez tą cholerną wagę nawet nie doczekałam się odpowiedzi...

A jak pozostałe dziewczyny, które miały dzisiaj "wizytację"??

reklama
Cayra - ale ile ty przytyłaś,że on tak sie wyzywa??
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 25kg a tydzień po porodzie zostało tylko 5kg na plusie!!
Teraz mam 11kg ale lekarz nic nie mówił a położna stwierdziła,że nie jest źle i raczej do 25 nie dobiję. Nich lepiej patrzy na wyniki i rozwój dziecka a nie na Twoją wagę. Jedne tyją 5kg a inn 25kg i nie ma w tym nic patologicznego.

no właśnie.
Jakichs dziwny ten lekarz.
w pierwszej ciazy tez przytyłam ponad 20 kilo(a urodzilam wczesniej,co by to było jakby w terminie;-))
A 8 dni po porodzie(bo wtedy wychodzilam ze szpitala ) miałam na plusie około 7 kilo,2 miesiace pózniej juz byłam na tzw. minusie,ważyłam mniej niz przed ciążą i kupowałam nowe ciuchy-spodnie,bo z tyłka zlatywały.:-)

ojjjjjj.... nie chciałam tego, przecież wiesz

Wiem, wiem skarbie :blink: :-):-):-)

Cayra, może ten lekarz ma jakiś kompleks wagi i dlatego się na ciężarnych wyżywa?;-)
Po prostu próbuję zrozumieć dlaczego Twoja waga jest w centrum zainteresowania, aż tak bardzo, że nawet nie doczekałaś się odpowiedzi na pytanie dotyczące skurczy???:dry:

Witajcie
Cajra- ehh współczuję Ci takich tekstów o wadzę. Chyba jakiś nadgorliwy ten lekarz :/
Mi lekarka powiedziała, że po prostu będę musiałą więcej zżucić po ciąży i tyle. Może po prostu lekarz nie ma się do czego przyczepić i znalazł sobie słabszy punkt

A ja ostanio troszkę się podłamałam, myślałam, że z ta cukrzycą to sytuacja opanowana. A tu po jedzeniu u teściowej skoczyło mi aż 200, gdzi enorma jest do 120 !!. I się załamałam. Bo ja się nie nadaję na dietę :no:

Poza tym jestem na etapie poszukiwania wózka, i już mam dość :/

dziewczyny znalazłam taką aukcję że aż jestem podekscytowana:)
jak ją wygram to pokażę:)

Alaa niestety trzeba się ograniczać, no ale żeby od obiadu? takiego zwykłego jedzenia nie mozna, to co mozna? wodę z kranu chyba...

no jak tam reszta naszych wizytujących...

ps. dostałam chyba ciśnienia od tej aukcji
chyba dostanę znowu rozwolnienia

ps. (stara a głupia)....

w Biedronce kupiłam gryzaczek, szczotkę do butelek, smoczki, i szczotkę do włosków.. dzięki Bombusi i chyba Ehtele bo pisały o tym, że też pokupywały...

Ostatnia edycja:
reklama
cayra1984 Kochana współczuję takiego lekarza...!!! A mnie już od leżenia plecy i bok boli. noi to latanie co chwilę do Wc. wrrrr

Miłego wieczorku :-)

Do góry