reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Milusiu noooo jesteś witaj kochana:-D To powiedz nam jakie kosmetyki dla Wiktorka będziesz kupowała chodzi mi o firmę...ja myślę o ziajce:tak:

Ciamajdko
jedź, nie ma co się denerwować, będziesz spokojniejsza a tak jakby w nocy Cię złapało to nie będzie fajnie...daj znać co i jak... jedziesz sama, czy masz kogoś??? Kurczę a T. nie ma więc będzie samiusieńka....słońce uważaj na siebie...

reklama
dziewczynki dobra ja powoli zmykam bede podczytywac jak Ciamajdka wróci mam nadzieje, ze bedzie dobrze:)
Dziękuję za rady są cenne mamuski :))

Milusiu niestety maly moze miec taką sama kkóre jak mamusia :) wiec pewnie bez oliwki sie nie obejdzie :)
a czytałaś sklad Oilatum??

a tak sobie właśnie obliczyłam, że kupię w czerwcu łóżeczko, materac, przewijak, laktator i staniki do karmienia i muszę mieć 615 zł:no::no:
skąd na to wszystko wziąć...
a zostaną mi potem koszule do karmienia, kosmetyki dla mnie i Olka no i oczywiście wózek.:no::no: Kosmetyki też wyjdą dość dużo...chodźby zapas pieluch:shocked2:
Nie chcę nawet sumować ile już pieniądzorów poszło...dziecko to kopalnia wydatków...

idę jeść...
do jutra dwupaczki

a tak sobie właśnie obliczyłam, że kupię w czerwcu łóżeczko, materac, przewijak, laktator i staniki do karmienia i muszę mieć 615 zł:no::no:
skąd na to wszystko wziąć...
a zostaną mi potem koszule do karmienia, kosmetyki dla mnie i Olka no i oczywiście wózek.:no::no: Kosmetyki też wyjdą dość dużo...chodźby zapas pieluch:shocked2:
Nie chcę nawet sumować ile już pieniądzorów poszło...dziecko to kopalnia wydatków...

Ehtele ja czytałam, ze nie ma co robic zapasu pieluch bo nie wiesz jakie mały bedzie tolerował. Radzą kupić małe paczki a kilka rodzai, zeby wypróbować czy dziecko nie ma uczulenia.Ja kupie kilka malutkich paczek i bede testowała. Jak sie sprawdzą to wtedy zakupie duże paki:)

cześć dziewczyny.

Dzisiaj nie dam rady Was nadrobić, strasznie mi źle i ciężko dlatego wyżalę się Wam. A więc tak mój ojciec od kilku lat mieszka w Anglii pojechał tam dorobić do emerytury i mieli mieć z moją mamą związek na odległość co im obojgu pasowało bo między nimi nie było miłości już od dawna, a w Polsce mój ojciec i tak pracował na tirach więc do domu od zawsze zjeżdżał max na 2 dni, a w ciągu tych 2 dni odwiedzał wszystkich znajomych, a czasu dla rodziny nie miał... taki ch... Ale co tam. W tej Anglii w zeszłym roku poznał jakąś kobitę, a skąd o tym wiem?? Z naszej klasy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Nagle bez rozmowy z moja mamą np. na temat rozwodu wrzucił sobie zdjęcie w ramionach ukochanej... Z komentarzem: "taka z Nas piękna zakochana para" :no: Zachował sie w/g mnie jak dzieciak nie jak ojciec, mąż czy w ogóle dorosły mężczyzna !!!! Więc mu skomentowałam to zdjęcie napisałam, że wypadało bym własną żone najpierw poinformować o rozpadzie pożycia małżeńskiego, a później wrzucać fotki swojej dziw*i i wyrzuciłam go ze znajomych!!! Od tamtej pory się do mnie nie odzywa, a moja siostra (która ma z nim kontakt bo to jej kochany tatuś który kupuje angielskie ciuszki dla jej synka) powiedziała, że On ma do mnie pretensje tylko dla tego że go wyrzuciłam ze znajomych... A co On mój kumpel czy ojciec??:confused:
I uwaga od miesiąca moja siostra się cieszy, że tatuś do niej przyjeżdża i dzisiaj w trakcie moich wielkich porządków Oni sobie wchodzą do Naszego mieszkania (mieszkam teraz u mamy) bez pukania, bez dzwonienia, bezczelnie i po chamsku wchodzą jak do obory!!! I mój tatuś nawet cześć mi nie powiedział zmiezył swoją ciężarną córkę i poszedł grzebać w poszukiwaniu swoich rzeczy!!! Jedyne co do mnie powiedział, że skoro korzystamy z jego garażu mamy mu płacić !!! garaż jest tak jak i mieszkanie jego i mamy więc niech mnie w d... pocałuje!!!! Bosch jak ja bym chciała mieć normalna rodzinę....

Tak strasznie mnie teraz boli to, że moje dziecko nie będzie miało dziadka, a Ja już nie mam ojca!!! jak On mógł nawet nie spytać jak się czuje??? Co z Niego za ojciec???
To przykre co piszesz jak można byc takim chamem ale niestety tacy już niektórzy sa musicie zrobić wszystko aby wasza rodzina żyła inaczej:tak:

Na temat leżaczków pogadam z T. ale to już chyba wydatek na ostatnią chwilę jak nikt nie kupi...
Mama Aneta, nie... ja się tam nie przeprowadzę... on tam zamieszka u swoich rodziców w swoim rodzinnym domu, o ile mozna to nazwać domem... tam sie każdy mija jak obcy ludzie i zamyka się na cały świat w swoim pokoju...
będę pisać jak się sytuacja z pracą przedstawia, ale trzeba byłoby firme zarejestrować, płacić składki na siebie... nie wiem czy ten interes się opłaca ...

A propo tych leżaczków jeszcze to są rewelacyjne... każdy, ogólnie bardzo mi się podoba wynalazek zwany "leżaczek":tak:

Dzięki dziewczyny za rady dotyczące tych dziwnych skurczy...

Bogusia wiesz co myślę o nim? nie chcę obrażać bo to obcy człowiek dla mnie, nie powinnam go oceniać a poza tym jakby nie patrzeć to Twój tata (sentyment zawsze pozostaje), ale napisałabym bardzo brzydkie słowa... cóż mam Ci doradzić... naprawdę takie rzeczy się zdarzają... tacy ludzie widzą tylko czubek własnego nosa... przez nieodpowiedni "układ" z życiową partnerką (czyt. Twoją mamą ) zawsze cierpią dzieci... zawsze na nich odbija się co najgorsze.. wiem, że Ci żal... każdy chce czuć się bezpieczny, kochany, każdy chce miec cudowną kochającą się rodzinę, a czasami pozostaja tylko właśnie takie skrawki ... pozostaje jedno: nie dać mu satysfakcji z tego co robi... nie pozwól sobie na rzeczy, których nie powiniem mówic i robić... i nie żałuj że Twoje maleństwo nie będzie miało kontaktu z kimś takim...
To on powiniem miec żal do siebie, do własnego zachowania... jesli wystarczy mu "miłość" jednej córki która wyraża mu w ten sposób wdzięczność za materializm, to mu współczuję takiej miłości.. no duzo bym mogła na ten temat jeszcze mówić, bo się zbulwersowałam..

[/
Mieszkali byście osobno dla mnie gra nie warta świeczki nie zgodziłabym sie na takie coś:no:
oj ja bym tyle nie wytrzymała w domu.
Z Kuba (luty) wychodziłam po 10 dniach,a teraz to pewnie po kilku,jka bedzie ciepło,tzn. bezwietrznie,bo mrozów w sierpniu sie nie spodziewam.

Pajkaa spokojnie,ja nie mam połowy tego co Ty.Damy rade.:tak:
Bogusia86 przykre to co piszesz,ale teraz ty jestes najwazniejsza i maleństwo,wiec staraj sie nie przejmować.
Ja małego rodziłam we wrześniu po 2 dniach wietrzyłam go pare minut nabalkonie przez 3 kolejne potem spacer wiec nie cały tydzień:tak::tak::tak:

Tak Pajeczko, właśnie podobny zakupiłam. Bo te plastikowe leżaczki-stelaże to coś takiego
Leżaczek do wanienki, niezbędny do kąpieli dzie (1038863006) - Aukcje internetowe Allegro
ale mnie to nie urzekło...
Mam taki po Kubie byłam zadowolona ale to dopiero puźniej jak dziecko jest stabilniejsze na początku trzymAŁAM GO NA REKU:tak::tak::tak:

dobra teraz proszę o pomoc mamy bo jestem w temacie zielona :p
dla małego mam kupić
oliwkę,
emilsję do kąpieli
szampon??
i przepraszam co robi za "mydełko" dla maluszka??
prosze sie nie smiać :p
ja kupowałam oliwke mydełko dla niemowląt ,linomag i puderek do pupci i wsio :tak::tak:

Dziewczyny ja zaraz jadę na IP bo powtarzają się te bóle mimo, że wzięłam nospę, magnez... wypiłam kilka kubków herbatki owocowej...
mała się rusza więc chyba ok.. ale jak mnie łapię taki kłujący ból z boku brzucha to aż mnie ściska...
Jedz powodzenia mam nadzieje ze wsio bedzie dobrze
:tak::tak:

Kasa jednak przyszła ale wypłata babcia nie mogła sie zorientować co i jak :tak:

Dziewczynki no ja mam fiola na tym punkcie i wiecie - szewc bez butków chodzi:)

Z tego co czytalam sklada sie z parafiny cieklej i emulgatorow, czyli nic specjalnego ( bo wlasnie chodzi o ten minimalizm, zeby nie faszerowac dzieciaczka skladnikami kosmetykow) za 60 zl:D

co do ziaji to wśród moich koleżanek krążą złe opinie o tej firmie, ale sama nie stosowałam. Ogolnie będę stosowała kosmetyki bezzapachowe a tu przykładowy krem ZIajki:
Aqua (Water) Petrolatum wazelina, Paraffinum Liquidum parafina plynnaMineral Oil), Glycerin gliceryna, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil olej ze slonecznika Sorbitan Sesquioleate, Ceresin, Ethyl Linoleate, Ethyl Linolenate, Ethyl Oleate, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Magnesium Sulfate, PEG-8, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Ethylparaben, Methylparaben, Parfum (Fragrance), Coumarin, Geraniol, Alpha-Isomethyl Ionone, Linalool, Cinnamyl Alcohol, Limonene.

skladniki na czerwono bym wyrzucila

nastepna masc przeciw odparzeniom
Aqua (Water), Petrolatum, Zinc Oxide, Lanolin, Glycerin, Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Propylene Glycol, Gossypium Herbaceum (Cotton) Seed Extract, Sorbitan Sesquioleate, Ceresin, Panthenol, Dimethicone, Ethyl Linoleate, Ethyl Linolenate, Ethyl Oleate, Tocopheryl Acetate, Magnesium Sulfate, PEG-8, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Ethylparaben, Methylparaben, Parfum (Fragrance), Coumarin, Amyl Cinnamal.

zegnam sie z wami smigam do domku, Darek juz konczy prace

Ostatnia edycja:
Najadłam się tych frytek i taka ociężała jestem że :szok: Więc póki co uciekam, może jeszcze dzisiaj wpadnę poczytać ale jeśli bym jednak już nie wróciła to do jutra brzuchatki, kolorywch snów :-D

No i oczywiscie trzymajmy mocno kciuki za Ciamajdkę! Wierzę że będzie wszystko dobrze, ale i tak gdzieś wewnętrznie się boję co tam u niej :-(

Poki co papa!

Bogusia.... ehhh szkoda słów, bardzo mi przykro, że ciebie oraz Twoją mamę spotkała taka systuacja, i do tego ze strony własnego ojca i męża.... to chyba najbardziej przykre; nie wiem, ale mam wrażenie, że niektórzy panowie w średnim wieku po prostu zaczynają głupieć... przepraszam
Ehtele ja kupiłam 5 majtek poporodowych:/ wiem, że w niektórych szpitalach pielęgniarki w ogóle nie pozwalają zakładać majtek po porodzie, aby wszystko się ładnie goiło...i się wydzierają jak ktoś zakłada... ale ja to mam gdzieś... jak to z podkładką i bez majtek...... grrrr Wkładki laktacyjne kupię bella
pajkaa ja też czytałam o tym że myjki i gąbki to największa wylęgarnia bakterii grzybów itp dlatego ich nie używam brr
Milusia cieszę się że mamy Cie tu na bb - bardzo chciałabym używać zdrowych kosmetyków, ale sama nie potrafię ocenić ich składu, wiem tyle, że paraben itp jest niedobry... dlatego jeśli pozwolisz wyślę ci skład kosmetyku i poprosze o analizę:) plis
Ciamajdka 3maj się, pewnie okaże się, że wszystko ok, ale oczywiście warto sprawdzić, dla spokoju....

reklama
Dzięki dziewczyny za wsparcie, ale ciąg dalszy nastąpił i pewnie dużo się jeszcze wydarzy bo On zostaje w Polsce ok 3tygodnie... A po tej całej akcji zabrał moja młodszą siostrę na zakupy, starsza też z Nimi była z mężem w dodatku i On cały czas gadał jaką to ja gówniarą jestem, że powinnam do niego Dzień Dobry powiedzieć i przeprosić za swoje beszczelne zachowanie, a moja starsza kochana siostrzyczka dodawała oliwy do ognia mówiąc: "I jeszcze sie na mnie obraziła, że nie zadzwoniłam, a przeciez to też mój dom!!!" Tak kur** Jej i mojego ojca, ale Ja tutaj mieszkam, mogę biegać nago o 11 rano! A Oni wchodzą jakby tutaj mieszkali!! nożesz....szlak mnie trafił jak moja młodsza siostra to mówiła... i z 4 razy jej wykrzyczał, że jak skończy 18 lat będzie mogła wiąźć ze mnie przykład i usunąć mnie z NK... No co za ....
A i moja starsza siostra kazała mojej młodszej siostrze być miłą dla nowej dziewczyny taty, bo Ona jest bardzo sympatyczna :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A i, że mamy się do wyprowadzki szykować, bo tatus chce wreszcie wziąć rozwód z mamą i zrobić podział majątku m.in. sprzedać Nasze mieszkanie!!! Ale sprzedadzą je dopiero po orzeczeniu sądu więc po co Ona takie rzeczy mówi 14 letniej dziewczynce???

No i starsza powiedziała, że mama kazała ojcu przekazać, że ma go w d... i nie będzie z Nim gadać, a wcale tak nie było bo byłam przy tej rozmowie!!!!
Oni są siebie warci !!!

Milusia odpocznij troszkę, bo co za dużo to niezdrowo :-) Ja bym nie zniosła 12h w aucie :no:

Kasiu2506 Ja nie miałam pobieranego moczu po glukozie... Ale z krwi na 100% jest dobrze :-)

Ehtele Co do majtek to mi położna w szkole rodzenia powiedziała, żeby kupić jedną paczkę siateczkowanych czyli 3 szt bo One nie są jednorazowe, przepieramy szybciutko w rękach i zaraz są suche :-)

Ciamajda Mam nadzieję, że te skurcze to nic powarznego :-) uważaj na siebie i daj znać jak wrócisz :-)

Do góry