reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Witam sie dzisiaj u nas pochmurno, ale w miarę ciepło więc poszlismy z męzem na targ po truskaweczki:p

Hej dziewczyny :-)

Ciamajdko, czosnek, ciepłe mleko, syrop z cebuli i podobne babcine domowe sposoby na przeziębienie :tak: Nie przejdzie z dnia na dzień, ale pomoże na pewno :tak:
Ehtele, może nie tyle co mało mnie ostatnio, bo jestem codziennie i podczytuję Was co kilka godzin, z pisaniem już ciężej. :-( Ale po niedzieli wrócę do formy :tak::-D

No ja się zbieram powoli do szkółki, nie chce mi się jak nie wiem, a poza tym strasznie się martwię i może za bardzo zaczynam panikować :sorry2:
Mój mały od wczoraj jest znacznie mniej ruchliwy, tzn. czuję ruchy, ale nie tak intensywne jak wcześniej.
Myślicie, że zmienił ułożenie, a ja panikuję? Pewnie tak...ale taki już Nasz los :sorry2:
Doradźcie coś...
No dobrze, zbieram się :tak:
Miłego dzionka życzę :tak::-)

pewnie zmienił ułożenie mój tak często robi :p

Witajcie niedzielnie. Dzisiaj coś się bardziej przejaśniło :tak:
Ale ja mimo tego dalej nie w humorze. Nie wiem czy ta ciąża tak na mnie działa czy coś. Nie mogę sobie dać rady sama ze sobą. Jeszcze A mnie nie rozumie :( Od wczoraj trochę mnie brzuch pobolewa ;/ nie mam pojęcia dlaczego :( biorę No-spe. W ta noc w końcu spałam bo bym chyba oszalała. Ale meczy mnie ogromna zgaga. A mały to juz potrafi mi porządnie przykopać :tak: az za boli, ale to akurat mnie cieszy :tak:

Coraz częsciej myslę jak to będzie jak mały się urodzi. Czy sobie dam rade, czy odnajdę się w roli matki.. Zaczynam sie bac tego wszystkiego :( mam nadzieje ze to chwilowe. Ostatnio tez zaczynam zaprzątaę sobie głowę tym jak mnie potraktują w szpitalu przy porodzie i wogólę.. Bo różnie traktują młode matki..

Miłej niedzieli!

Jak masz zgagę (ja walczę z nią od 1 miesiąca ciąży) to kup i przed snem zjedz sobie pół naturalnego jogurtu i przede wszystkim unikaj kwaśnych rzeczy i takich jak np ogórek, cebulka, szczypiorek, czosnek bo to wywołuje dodatkową zgagę no i przede wszystkim jedz mniejsze posilki a częściej bo najwidoczniej zwieracz przełyku nie trzyma pokarmu i dlatego cofa się i masz zgagę. Ja od tygodnia po jedzeniu jogurciku i ominięciu tych rzeczy nie mam zgagi a jak się zapomnę i zjem ogórka to zionę ogniem :p

reklama
Jak masz zgagę (ja walczę z nią od 1 miesiąca ciąży) to kup i przed snem zjedz sobie pół naturalnego jogurtu i przede wszystkim unikaj kwaśnych rzeczy i takich jak np ogórek, cebulka, szczypiorek, czosnek bo to wywołuje dodatkową zgagę no i przede wszystkim jedz mniejsze posilki a częściej bo najwidoczniej zwieracz przełyku nie trzyma pokarmu i dlatego cofa się i masz zgagę. Ja od tygodnia po jedzeniu jogurciku i ominięciu tych rzeczy nie mam zgagi a jak się zapomnę i zjem ogórka to zionę ogniem :p

Dzięki za rady :tak: bede sie do nich stosowac. Mam nadzieje ze pomogą :tak: bo ta zgaga jest nie do wytrzymania ;/
[FONT=&quot]
Cayra1984
musimy przetrwac! :tak: dziekuje :*

Bambusiu uważaj na siebie! I życze smacznego obiadku! :tak:
[/FONT]

wysłałam swój pierwszy rozdział do promotora- jestem szczesliwa i boje sie ochrzanu ;p uffff pierwsze koty za płoty

Fiuu byle do przodu, a ile chcesz mieć rozdziałów? i w ogóle na jaki temat piszesz? bo może mi umknęło w międzyczasie jak pisałaś?

piję na razie gorącą wodę z dużą ilością cytryny (2 na 0,5 litra wody) i miodem...
kupiłam apap... ale chyba nie zaryzykuję, na razie przeczytałam ulotkę...
to wyślę T. po miód, mleko i czosnek.. i pod kocyk:tak:

dzieki:)

Witajcie niedzielnie. Dzisiaj coś się bardziej przejaśniło :tak:
Ale ja mimo tego dalej nie w humorze. Nie wiem czy ta ciąża tak na mnie działa czy coś. Nie mogę sobie dać rady sama ze sobą. Jeszcze A mnie nie rozumie :( Od wczoraj trochę mnie brzuch pobolewa ;/ nie mam pojęcia dlaczego :( biorę No-spe. W ta noc w końcu spałam bo bym chyba oszalała. Ale meczy mnie ogromna zgaga. A mały to juz potrafi mi porządnie przykopać :tak: az za boli, ale to akurat mnie cieszy :tak:

Coraz częsciej myslę jak to będzie jak mały się urodzi. Czy sobie dam rade, czy odnajdę się w roli matki.. Zaczynam sie bac tego wszystkiego :( mam nadzieje ze to chwilowe. Ostatnio tez zaczynam zaprzątaę sobie głowę tym jak mnie potraktują w szpitalu przy porodzie i wogólę.. Bo różnie traktują młode matki..

Miłej niedzieli!
Ewelinka nie martw się jaks spojrzysz na buźkę maluszka to ustapią wszystkie wątpliwości, a jak się uśmiechnie to.... bezcenne i tego Ci zycze i nam wszystkim:)

Fiuufiuu, to super :-) Teraz już będzie coraz lepiej :-) Dasz radę

Ciamajdka, kuruj, się Kobieto... :-) Dużo zdrówka życzę

:-) planuje 3 rozdziały - wstęp, rozwinięcie i zakończenie :D
a temat:
Wartości artystyczne i estetyczne socrealizmu w Polsce na podstawie teorii aksjologicznej Romana Ingardena

reklama
Do góry