R
RiSiA
Gość
Witam sie dzisiaj u nas pochmurno, ale w miarę ciepło więc poszlismy z męzem na targ po truskaweczki
pewnie zmienił ułożenie mój tak często robi
Jak masz zgagę (ja walczę z nią od 1 miesiąca ciąży) to kup i przed snem zjedz sobie pół naturalnego jogurtu i przede wszystkim unikaj kwaśnych rzeczy i takich jak np ogórek, cebulka, szczypiorek, czosnek bo to wywołuje dodatkową zgagę no i przede wszystkim jedz mniejsze posilki a częściej bo najwidoczniej zwieracz przełyku nie trzyma pokarmu i dlatego cofa się i masz zgagę. Ja od tygodnia po jedzeniu jogurciku i ominięciu tych rzeczy nie mam zgagi a jak się zapomnę i zjem ogórka to zionę ogniem
Hej dziewczyny :-)
Ciamajdko, czosnek, ciepłe mleko, syrop z cebuli i podobne babcine domowe sposoby na przeziębienie Nie przejdzie z dnia na dzień, ale pomoże na pewno
Ehtele, może nie tyle co mało mnie ostatnio, bo jestem codziennie i podczytuję Was co kilka godzin, z pisaniem już ciężej. :-( Ale po niedzieli wrócę do formy
No ja się zbieram powoli do szkółki, nie chce mi się jak nie wiem, a poza tym strasznie się martwię i może za bardzo zaczynam panikować
Mój mały od wczoraj jest znacznie mniej ruchliwy, tzn. czuję ruchy, ale nie tak intensywne jak wcześniej.
Myślicie, że zmienił ułożenie, a ja panikuję? Pewnie tak...ale taki już Nasz los
Doradźcie coś...
No dobrze, zbieram się
Miłego dzionka życzę :-)
pewnie zmienił ułożenie mój tak często robi
Witajcie niedzielnie. Dzisiaj coś się bardziej przejaśniło
Ale ja mimo tego dalej nie w humorze. Nie wiem czy ta ciąża tak na mnie działa czy coś. Nie mogę sobie dać rady sama ze sobą. Jeszcze A mnie nie rozumie Od wczoraj trochę mnie brzuch pobolewa ;/ nie mam pojęcia dlaczego biorę No-spe. W ta noc w końcu spałam bo bym chyba oszalała. Ale meczy mnie ogromna zgaga. A mały to juz potrafi mi porządnie przykopać az za boli, ale to akurat mnie cieszy
Coraz częsciej myslę jak to będzie jak mały się urodzi. Czy sobie dam rade, czy odnajdę się w roli matki.. Zaczynam sie bac tego wszystkiego mam nadzieje ze to chwilowe. Ostatnio tez zaczynam zaprzątaę sobie głowę tym jak mnie potraktują w szpitalu przy porodzie i wogólę.. Bo różnie traktują młode matki..
Miłej niedzieli!
Jak masz zgagę (ja walczę z nią od 1 miesiąca ciąży) to kup i przed snem zjedz sobie pół naturalnego jogurtu i przede wszystkim unikaj kwaśnych rzeczy i takich jak np ogórek, cebulka, szczypiorek, czosnek bo to wywołuje dodatkową zgagę no i przede wszystkim jedz mniejsze posilki a częściej bo najwidoczniej zwieracz przełyku nie trzyma pokarmu i dlatego cofa się i masz zgagę. Ja od tygodnia po jedzeniu jogurciku i ominięciu tych rzeczy nie mam zgagi a jak się zapomnę i zjem ogórka to zionę ogniem