reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

witam się z rana. Ja wczoraj miałam STUDNIÓWKĘ :D jako, że mi zostało tylko tyle czasu do planowanego terminu porodu moj przyjaciel i przyjaciółka zorganizowali mi clubbing ::D ale było wesoło- wróciłam o 0:30 do domu.
dzień słonmeczny, a ja w książki- jednak wole deprwsyjna pogodę.

reklama
i ja witam! przyznam szczerze że dopiero wstałam, ale do północy oglądałam walkę Pudziana:), mąż rano jechał do pracy więc mnie nikt nie budziła:)
śniadanko zjedzone, weny na sprzątanie nie mam, więc ubieram się i maszeruje do miasta,połazić po sklepach:)
mam nadzieję żę będzie pogoda bo mój mąż na obiad zaplanował grila:)

Najlepiej skonsultuj to z lekarzem. Ja kakie zasłabnięcia mam spowodowane np przez serduszko, ale ja mam wade serca wiec moze faktycznie bedzie tak, ze maluch Ci uciska.
Moja szefowa miała tak, ze miała podczas ciąży problem z błędnikiem i mdlała.
A mierzysz sobie ciśnienie??

Trzymam kciuki, zeby to nic groźnego trzymam kciuki
Ciśnienie to ja o zawsze mam niziutkie dletego pijam kawe a teraz jeszcze bardziej ale właśnie sobie przypomniałam ze odrzuciłam całkowicie kawke może powinnam zacząć pic znowu mała dziennie może wtedy bedzie lepiej no nic tak spróbuje morze jakieś kapuczino chociaż.

Ja po ciężkim dniu, więc poczytam jutro.
Od 7 do 17.30 na nogach więc mam dość.
Wizyta typowa jak na Irlandię.
Ale co nieco się dowiedziałam.

Za m-c jadę znowu i dzieciątka dostaną sterydy na płucka.
Poród odbędzie się najpóźniej 30 lipca.
Na chwilę obecną będzie cesarka, bo jedna rybka ma główkę w dół,
a druga perełka jest ułożona jest w poprzek.
Lekarz powiedział,że może się zmienić, zobaczymy w czerwcu.
Dziewczynki rozwijają się prawidłowo.
Ważą po niecałym kilogramie.
Mam się oszczędzać.
Natusia oczarowała wszystkim swoim zachowaniem.
Bardzo grzeczna i usłuchana.

Niestety nie dostałam fotek :(

I na koniec dnia wkurzyłam się na maksa, bo po szpitalu w związku z tym, że byłam na mieście( a juz w tygodniu sama tak daleko nie chodzę) poszłam do socjalu po formularz na macierzyński a jakaś męda zamknęła mi drzwi przed nosem.
Ułorzenie sie morze zmienić najwarzniejsze że z dzieciaczkami wsio dobrze.

no super,gratuluje.

Mama Aneta ja strasznie mdlałam w pierwszej ciazy,dziecko bylo ułozone na tylnej scianie macicy i lekarz mówił,ze uciska pewnie jakieś naczynka,trzeba duzo odpoczywac na lewym boku,wtedy przepływy sa lepsze.Teraz nie mam omdleń.

Pajkaa super ciuszki,strasznie mi sie podobaja,szczególnie ciepły komplecik na zimę,na jaki rozmiar kupowałaś?

Milusia no u mnie podobnie,brzuszek twardnieje(jak często mam brac Nospę),żylaki na nóżkach,a stad skurcze w nocy,masakra.

moja mała na ostatnim USG była głowa w dół,ale teraz kopie inaczej,więc podejrzewam ,ze sie odwróciła,mam nadzieje,że tylko z boczku na bok,a nie siedzi jak królewna na tronie,he,he.
Lepiej bedzie jak sie skontaktuje z lekarzem jesli nic sie nie poprawi do wizyty to zadzwonie do niego wczesniej .

Witam wieczorowo!!!!!:-):-):-):-)
Właśnie wróciliśmy niedawno z USG dzidzi, no chyba będę fruwać, coś przepięknego to spotkanie w 3,4D, miał echo serca b. długo badane, potem pomiary innych narządów i filmik z tego "D" synuś śmiał się, wkładał paluszek do noska, drapał się itp. nawet pani dr się smiała i powiedziała "bardzo ładny dzidziuś" , serce jak najbardziej zdrowe, rozwój prawidłowy, opis dłuuuugi dała,a ja prawie odfrunęłam z tej lażanki tak się cieszę!!!!:happy2::happy2::tak::-D:-DM miał łzy w oczach naprawde:):)
Wstawiłam fotki w odpowiedni watek. Dzidzia ma dziś dokładnie 23 tyg. i 6 dni, tak z pomiarów jak i na suwaczku:)
Dostałam płytę 20 min. nagrania więc będę katowac cały wieczór.
Sorki, ze tak przezywam, ale musiałam, w końcu miłe wiadomości mam.
Miłego wieczorku Mamuśki :happy::rofl2:!!!
gratuluje wizyty

No tak,ale taki zestawik+kocyk+ ocieplacz lub ochraniacz wózka to bardzo cieplutko.
Miałam cos podobnego dla synka,ale malutkie na 62,na zimna jesien juz córcia nie wejdzie.

tez mysle, ze wystarczy :)

Ciśnienie to ja o zawsze mam niziutkie dletego pijam kawe a teraz jeszcze bardziej ale właśnie sobie przypomniałam ze odrzuciłam całkowicie kawke może powinnam zacząć pic znowu mała dziennie może wtedy bedzie lepiej no nic tak spróbuje morze jakieś kapuczino chociaż.

mozliwe spróbuj moze troche podniesc sobie cisnienie. Ja teraz musze mierzyc 3 razy dziennie, ale na razie nie mam takiego wysokiego, zeby cos sie działo.

Witam się w sobotni "poranek" :-D

Mój M właśnie pojechał do swojego taty bo ten zadzwonił, że kupił specjalnie dla mnie sokowirówkę :-) Dobry teść z tego jego taty :-) Ja muszę sobie jeszcze parowar kupić i będę mogła zdrowo zajadać swoje ulubione warzywka :-)

Witam wieczorowo!!!!!:-):-):-):-)
Właśnie wróciliśmy niedawno z USG dzidzi, no chyba będę fruwać, coś przepięknego to spotkanie w 3,4D, miał echo serca b. długo badane, potem pomiary innych narządów i filmik z tego "D" synuś śmiał się, wkładał paluszek do noska, drapał się itp. nawet pani dr się smiała i powiedziała "bardzo ładny dzidziuś" , serce jak najbardziej zdrowe, rozwój prawidłowy, opis dłuuuugi dała,a ja prawie odfrunęłam z tej lażanki tak się cieszę!!!!:happy2::happy2::tak::-D:-DM miał łzy w oczach naprawde:):)
Wstawiłam fotki w odpowiedni watek. Dzidzia ma dziś dokładnie 23 tyg. i 6 dni, tak z pomiarów jak i na suwaczku:)
Dostałam płytę 20 min. nagrania więc będę katowac cały wieczór.
Sorki, ze tak przezywam, ale musiałam, w końcu miłe wiadomości mam.
Miłego wieczorku Mamuśki :happy::rofl2:!!!

Super gratuluje udanej wizyty i zdrowego bobaska :-) Ja też byłam w 7 niebie po USG 3,4D coś niesamowitego :-)

Ciamajdka To fajnie, że już do Ciebie zakupy dotarły, a pokazałaś się Tobiemu w tych sexi majciochach tak jak mówiłaś??

Fiuufiuu Och kochana to Ty jeszcze masz siłę na clubing?? Ja to Tylko już na domówki chodzę :-)

Bogusiu ja strasznie lubie duszoną pierś. Ja wkladam 2 marchewki i piertuszkę na dnie gartna zalewam pól szkl wody i kłade przyprawioną piers na warzywa. Dusze przez 15 minut i jest cacy :)
A soczki z sokowirówki mniam:p

Dziewczynki mam do Was pytanie. Wy datą porodu kierujecie się wg OM czy USG?? Jak wasi lekarze na to jak jest różnica w terminie?

Witajcie kochane w ten nawet ciepły dzionek!!!
Pajeczko bardzo dziękuję za zaproszenie!!!:happy2::happy2::happy2: Ciszki cudowne, a ja jeszcze nic nie mam dla moich maleństw, muszę wreszcie wybrać się na porządne zakupy, ach już nie mogę sie doczekać
Aga_Natalia cieszę się że wizyta udana a napisz prosze dlaczego maleństwa dostaną te sterydy
Bombusiu cieszę się razem z tobą tak cudownymi wieściami

Muszę się wziąć za sprzątanko a tak bardzo mi sie nie chce:no:

Pajka Ja kieruję się datą wg OM i mój lekarz też a jeśli chodzi o termin wg USG to mi przyspiesza się tak o 3 dni więc różnica niewielka

Ostatnia edycja:
Wybaczie, że ostatnio mało tu jestem ale jakoś ciągle leżakuje wg zaleceń. Ciesze się z waszych udanych wizyt :-) ja po niedzieli jadę na usg i mam nadzieję, że z dzidzią wszystko oki i łożysko się podniosło. Wczoraj fiuufiuu a ja mam dziś studniówke ale ten czas leci :-) uciekam dalej do łózka. trzymajcie się kochane :*

reklama
Do góry