reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Witam wieczorowo!!!!!:-):-):-):-)
Właśnie wróciliśmy niedawno z USG dzidzi, no chyba będę fruwać, coś przepięknego to spotkanie w 3,4D, miał echo serca b. długo badane, potem pomiary innych narządów i filmik z tego "D" synuś śmiał się, wkładał paluszek do noska, drapał się itp. nawet pani dr się smiała i powiedziała "bardzo ładny dzidziuś" , serce jak najbardziej zdrowe, rozwój prawidłowy, opis dłuuuugi dała,a ja prawie odfrunęłam z tej lażanki tak się cieszę!!!!:happy2::happy2::tak::-D:-DM miał łzy w oczach naprawde:):)
Wstawiłam fotki w odpowiedni watek. Dzidzia ma dziś dokładnie 23 tyg. i 6 dni, tak z pomiarów jak i na suwaczku:)
Dostałam płytę 20 min. nagrania więc będę katowac cały wieczór.
Sorki, ze tak przezywam, ale musiałam, w końcu miłe wiadomości mam.
Miłego wieczorku Mamuśki :happy::rofl2:!!!

reklama
Aga_Natalia ehh super masz z tymi bliźniaczkami; gratuluję, że wszystko ok:) a pozycję to jeszcze mogą zmienić:) mój dzieciaczek ostatnio coś chyba zmienił.
Za m-c jadę znowu i dzieciątka dostaną sterydy na płucka.
Bombusia Tobie też gratuluję udanej wizyty:) SUper , że wszsytko ok:)

Wuzelek potop się skończył, bo humor mi się poprawił:-)

Pajeczko no kurde bele trele morele, gdzie Ty takie cuś ślicznego wynajdziesz zawsze?:-)

Polianno jakie to ciasto z mikrofali???? przepis plisss:rofl2:

Aga Natalia gratuluję:)

Bombusia juhuuuu:-D czyli teraz już mówisz "z górki jest" tak? obyyy... będzie dobrze, "zazdraszczam" filmiku...

Psiapsióła właśnie mi powiedziała, że załatwiła mi łóżeczko i fotelik do karmienia (z tym fotelikiem to poszalała) :rofl2: więc zostaje mi materacyk i pościel... 200 stówki w kieszeni... cieszę się..
Dodatkowo schodzi się ze swoim mężem (od stycznia nie mieszkają razem) więc coś czuję że niedługo dowiem się o nowym bobasie w brzuszku. Mówi, że ją zaraziłam... ale bardziej interesuje mnie to, czy im się na nowo ułoży... ehh, życie..
Więc jakąś godzinkę temu wtrąbiłam z nią gofra i mrożoną kawkę, obgadując jak się życie zmienia i zaskakuje..
Ja oczywiście jak zwykle standardowo opowiadałam jej o ciaży zamieszczając gdzieniegdzie stwierdzenia typu " Siostra czujesz? jestem w ciaży!"..
pomijając fakt, że to już 25 tydzień to ludzie troche dziwnie sie na mnie patrzeli :-D:-D:-D
przyszły mi podkłady poporowe, na łózko, wkładki laktaycjne i majtochy itd.. i powiem Wam wszystko super zapakowane, idealne:) opłacało sie kupic u tego sprzedawcy.. majtochy wymiatają:rofl2::rofl2::rofl2:

Ja po ciężkim dniu, więc poczytam jutro.
Od 7 do 17.30 na nogach więc mam dość.
Wizyta typowa jak na Irlandię.
Ale co nieco się dowiedziałam.

Za m-c jadę znowu i dzieciątka dostaną sterydy na płucka.
Poród odbędzie się najpóźniej 30 lipca.
Na chwilę obecną będzie cesarka, bo jedna rybka ma główkę w dół,
a druga perełka jest ułożona jest w poprzek.
Lekarz powiedział,że może się zmienić, zobaczymy w czerwcu.
Dziewczynki rozwijają się prawidłowo.
Ważą po niecałym kilogramie.
Mam się oszczędzać.
Natusia oczarowała wszystkim swoim zachowaniem.
Bardzo grzeczna i usłuchana.

Niestety nie dostałam fotek :(

I na koniec dnia wkurzyłam się na maksa, bo po szpitalu w związku z tym, że byłam na mieście( a juz w tygodniu sama tak daleko nie chodzę) poszłam do socjalu po formularz na macierzyński a jakaś męda zamknęła mi drzwi przed nosem.

Ciesze sie strasznie , ze wszystko w porządku. A dlaczego maluszki dostaną sterydy na płucka??

Witam wieczorowo!!!!!:-):-):-):-)
Właśnie wróciliśmy niedawno z USG dzidzi, no chyba będę fruwać, coś przepięknego to spotkanie w 3,4D, miał echo serca b. długo badane, potem pomiary innych narządów i filmik z tego "D" synuś śmiał się, wkładał paluszek do noska, drapał się itp. nawet pani dr się smiała i powiedziała "bardzo ładny dzidziuś" , serce jak najbardziej zdrowe, rozwój prawidłowy, opis dłuuuugi dała,a ja prawie odfrunęłam z tej lażanki tak się cieszę!!!!:happy2::happy2::tak::-D:-DM miał łzy w oczach naprawde:):)
Wstawiłam fotki w odpowiedni watek. Dzidzia ma dziś dokładnie 23 tyg. i 6 dni, tak z pomiarów jak i na suwaczku:)
Dostałam płytę 20 min. nagrania więc będę katowac cały wieczór.
Sorki, ze tak przezywam, ale musiałam, w końcu miłe wiadomości mam.
Miłego wieczorku Mamuśki :happy::rofl2:!!!

Gratuluję Kochana wreszcie dobre wieści u Ciebie :)

Wuzelek potop się skończył, bo humor mi się poprawił:-)

Pajeczko no kurde bele trele morele, gdzie Ty takie cuś ślicznego wynajdziesz zawsze?:-)

Polianno jakie to ciasto z mikrofali???? przepis plisss:rofl2:

Aga Natalia gratuluję:)

Bombusia juhuuuu:-D czyli teraz już mówisz "z górki jest" tak? obyyy... będzie dobrze, "zazdraszczam" filmiku...

Psiapsióła właśnie mi powiedziała, że załatwiła mi łóżeczko i fotelik do karmienia (z tym fotelikiem to poszalała) :rofl2: więc zostaje mi materacyk i pościel... 200 stówki w kieszeni... cieszę się..
Dodatkowo schodzi się ze swoim mężem (od stycznia nie mieszkają razem) więc coś czuję że niedługo dowiem się o nowym bobasie w brzuszku. Mówi, że ją zaraziłam... ale bardziej interesuje mnie to, czy im się na nowo ułoży... ehh, życie..
Więc jakąś godzinkę temu wtrąbiłam z nią gofra i mrożoną kawkę, obgadując jak się życie zmienia i zaskakuje..
Ja oczywiście jak zwykle standardowo opowiadałam jej o ciaży zamieszczając gdzieniegdzie stwierdzenia typu " Siostra czujesz? jestem w ciaży!"..
pomijając fakt, że to już 25 tydzień to ludzie troche dziwnie sie na mnie patrzeli :-D:-D:-D
przyszły mi podkłady poporowe, na łózko, wkładki laktaycjne i majtochy itd.. i powiem Wam wszystko super zapakowane, idealne:) opłacało sie kupic u tego sprzedawcy.. majtochy wymiatają:rofl2::rofl2::rofl2:

No na allegro :) i hipcia kupiłam w hurtowni za 25 zl i czapeczki jedna za 9 zl te z uszkami:)

Bombusia takie cudowne wieści:) serdecznie gratuluję

aga_natalia no to miałaś dzień pełen wrażeń. Ale najważniejsze, że dzieciątka zdrowe:p

ciamajdko to Ci się udało, fajną masz koleżankę:p

Pajeczko a daj mi namiary na tą hurtownię, będę w Twoich okolicach 20 maja to może wpadnę i pobuszuję...:tak:

Pajeczko a daj mi namiary na tą hurtownię, będę w Twoich okolicach 20 maja to może wpadnę i pobuszuję...:tak:

Ciamajdko mogę dać tylko musiałabys sobie tam zadzwonic bo tam ogólnie jest tak, ze facet nie sorzedaje na detal tylko hurt , tylko moja amma go zna i dlatego ja moge kupic na detal, ale moze cos sie w tej kwestii zmieniło. No chyba,z e ktos od Ciebie ma firme to nie ma problemu. Juz Ci daje namiary:

P.H.Z. Smyk - odzież dziecięca i niemowlęca
ogólnie jest tam taniej niz w marketach. Ja np kupiłam :

tylko w kolorze szarym kurteczka za zime i zapłaciłam za nią 26 zł,
to kupiła moja siostra dala chyba 35 zl

takie cos kupiłam na zime bardzo grube dałam 49 zl tylko inny kolor

Ahm.... no takie grubaśne na zime to tanie!
a no nie mam jakos tak firmy co by mogła wziąć na siebie.. ale zobaczę:)
jak coś to zadzwonię i zapytam, dzięki:tak:

reklama
Wszytkie te rzeczy superek:) Za niedługo i ja zacznę szaleństwo.
Ciamajdko a ty u kogo kupowałaś na allegro? zrobiłam sobie ostatnio porównanie parunastu rzeczy u dwóch sprzedawców i generalnie - końcowo- i tak wychodzi się na to samo - jeden ma jedno tańsze, ale drugie droższe i na odwrót

Do góry