reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
HEJ. Proszę mi poradzić jakiej firmy kupić farbę do włosów bez amoniaku.:tak:
Będę niedługo w ROSSMANIE, zawsze tam robię większe zakupy i chciałabym kupić farbę (maluję na ciemne kolory, nie rozjaśniam), co prawda będę farbować dopiero na święta, bo naczytałam się, że do 3 m-cy lepiej nie farbować i takie tam, ale chciałabym już kupić, a nie wiem jakiej firmy.
Może coś Mamuśki polecacie wypróbowanego????:-)

POLIANNA też odliczam do USG, równy tydzień został!!!!! I ja się denerwuję, niestety, bo to genetyczne!!!
jeżeli chodzi o amoniak to nie ma znaczenia szczególnie jeśli chodzi o te farby z drogerii na to bym nie patrzyła:no: bo to tylko chwyt reklamowy :tak:jeśli mam polecić jakąś farbe z drogerii to tylko i wyłącznie garniera nic pozatym :tak:jeśli chodzi o farby z churtowni profesionalne moge polecić z czystym sercem silky jest świetna nie obciąża włosów dobrze kryje a co najwarzniejsze zostawia połysk :tak:nie ma co sie kusić na te bez amoniaku bo to na prawde jedno i to samo :tak:Zielona jeśli wzmocniły ci sie włosy to bardzo dobrze u 80%-90%ciężarnych tak się dzieje to normalne :tak:normalne jes również to że 3 4 miesiące po porodzie jużn tkie nie beda zaczną być matowe i beda wypadać :-(więc ciesz się chwilą:tak:
A i jeszcze jedno farbowanie włosów nie szkodzi ani w 1 ani 3 trymestrze to tylko mit nie dajmy sie zwariować nic nie przedostaje sie do dzidzi :tak:zresztą w ciąży to nie znaczy zaniedbane z odrostami :tak:ładne włosy to wizerunek kobiety zresztą i my sie poczujemy lepiej polecam sama przyciemniłam 2 tony jest rewelacja a na lato zrobie dekoloryzacje:tak:

jeżeli chodzi o amoniak to nie ma znaczenia szczególnie jeśli chodzi o te farby z drogerii na to bym nie patrzyła:no: bo to tylko chwyt reklamowy :tak:jeśli mam polecić jakąś farbe z drogerii to tylko i wyłącznie garniera nic pozatym :tak:

tez pewnie pofarbuje jakos na wiosne, ale w przeciwienstwie do Ciebie uwazam, ze amoniak ma znaczenie i to ogromne!!! jego smród omal nie sprawił, że zemdlałam przy farbowaniu i sie nie potłukłam o wanne. nigdy wiecej! wg mnie i moich wlosów w polskich drogeriach jedyne farby ktore sie nadają to LOREAL (co zreszta potwierdzila znajoma, jak kiedys zaczelam przypadkiem ten temat, i okazalo sie ze robila w zeszlym roku test farb na Polske i LOREAL zdeklasował wszystkie pozostałe :tak: ).

mnie tez sie na szczescie włosy wzmocniły :tak: i jakby mniej sie przetłuszczają (ale to akurat moze wynikac z tego, ze jestem w domu, gdzie jest o wiele lepsza woda niz w Wawie, zreszta nie wysycha mi tez tutaj skóra :-D)

jak dobrze mieć ferie :-D:-D:-D
w piątek bede juz w ogole wniebowzięta, bo przyjezdza Tatuś :rolleyes::laugh2:

U mnie włosy takie sobie. Podobnie cera raz lepsza raz gorsza. Teraz to wogóle nie czuję się "atrakcyjna" bo jeszcze ta opryszczka. :wściekła/y: Poprawiły mi się paznokcie, czuje że są takie twardsze :tak: Jakiegoś doła z samopoczuciem złapałam, nic mnie nie cieszy :-( Mam nadzieję, że mi się to zmieni. Ciekawa jestem jak tam mój dzidziuś, ale do wizyty jeszcze 2 tyg.

no oby, oby :)
pewnie to chwilowe :tak:

ja mam do wizyty 10 dni, ale i tak nie bede miala usg, ide tylko po wyniki. usg dopiero za ok. 4-5 tygodni :-(
no ale jakos dam rade. brzuszek widac i nic sie nie dzieje złego, wiec jestem spokojna :tak:

Ja poza wizytą czekam na ruchy ;)
W pierwszej ciąży kopniaka dostałam w 18 tygodniu. Teraz lekarz wpisał, że spodziewane ruchy powinny wystąpić między 16 a 18 tygodniem :)

Ja też juz nie mogę się doczekac ruchów Maleństwa. To moja pierwsza ciąza także pewnie koło 20 tygodnia poczuję. To musi być niesamowite uczucie.
6suts65gffuefmwv.png

reklama
Do góry