reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

witam się weekendowo - choć to już koniec w zasadzie ;)

martuśka sto lat!!! spełnienia marzeń i mnóstwo sukcesów w każdej sferze życia!

co do ćwiczeń w ciąży to jak najbardziej polecam aktywność - u mnie to zaprocentowało podczas pierwszego porodu.. teraz zamierzam w miarę możliwości bywać na basenie.. ponad to od wiosny czeka mnie kolejny sezon ogrodowy więc się trochę pobabram i łopatą pomacham :-D

Pajka wyczytałam, że się zaziębiłaś bidulo - kuruj się kobieto, niech cię małż podgrzeje nieco ;-)

a co do tematu płci - cichutko liczę na dziewczynkę.... choć mąż mówił, że będzie chłopiec i z chińskiego kalendarza wychodzi chłopiec.... no cóż - może się uda żeby Olo miał siostrzyczkę, no ale jak to zawsze mówimy - najważniejsze jest zdrówko, reszta to kwestie drugorzędne.

idę na płatki z mlekiem :blink: to ostatnio moja karma :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Ostatnia edycja:
Nie znam się za bardzo na wózkach. Z doświadczenia jednak wiem, że ważne aby dostosować wózkek do swoich potrzeb- czy musi jeździć po nierównym terenie, czy ma służyć ' w mieście ' , czy bagażnik w samochodzie jest duży na tyle by pomieścić dany model... ważna jest też waga (niestety mój xlander to najlżejszych nie należy)... Warto porównać gondole - czy są odpowiednio duże. Cóż jeszcze...może tyle,że warto obejrzeć wszystkie wózki "na żywo". Osobiście polecam też obrotowe kółka.

Nie znam się za bardzo na wózkach. Z doświadczenia jednak wiem, że ważne aby dostosować wózkek do swoich potrzeb- czy musi jeździć po nierównym terenie, czy ma służyć ' w mieście ' , czy bagażnik w samochodzie jest duży na tyle by pomieścić dany model... ważna jest też waga (niestety mój xlander to najlżejszych nie należy)... Warto porównać gondole - czy są odpowiednio duże. Cóż jeszcze...może tyle,że warto obejrzeć wszystkie wózki "na żywo". Osobiście polecam też obrotowe kółka.

Mnie najbardziej jak narazie przypadł ten z 3 linka, nie spotkałam sie w śród znajomych żeby ktoś taki już miał żeby zapytac o opinie...

Przekonało mnie w sumie do niego to iż fotelik jest bardzo dobry a u mnie dzidzia będzię troszke podróżowac a wiadomo jak jest na drogach (ty uwazasz ale za to ktos może w ciebie wjechac) ma dobre podparcia boczne i jest napisane ze ma podwójną wytrzyałosc jesli chodzi o uderzenia boczne, możliwośc zamontowania na stelarz czyli wygoda w przepieszczaniu się z dzidzią :-)

Może któras z Was miała ten wózeczek i może ma jakąs opinie na jego temat, wiadomo nie jest tani więc za każdą opinie będę wdzięczna

co do wózka- ja jakiś na pewno "odziedziczę". Wiem natomaist jedno, że absolutnie nie będę używać gondolki. Mnie bez pierwszego wózka na wsi wychowano więc nie czuję wewnetrznej potrzeby szlifowania chodników z małym dzieckiem- jestem zwolenniczką chusty.
Późnej owszem jakaś spacerówka- ale to już jak pisałam po kimś.

Martuśka85, STO LAT!!! Wszystkiego Najlepszego!!! :-D:-D:-D Zdrowego dzidziusia przede wszystkim i zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia. :-D

Fiuufiuu, bardzo dobrze, że macie takie zasady dotyczące kredytów. My mamy ich sporo i teraz żałujemy, że w ogóle się na nie zdecydowaliśmy. Wtedy to był impuls, a teraz trzeba płacić, jednak jak teraz byliśmy zmuszeni wziąć kredyt, to Nam go nie udzielili, więc to chyba kolejny znak był, żeby nie pakować się w jeszcze większe długi. :tak:
Jeżeli chodzi o edukację domową, to patrząc na to, co się dzieje teraz w szkołach to i mi to na myśl nie raz przyszło. Jednak wydaje mi się, że rozmowa z dzieckiem dużo daje, a w szkole mimo wszystko jest wśród rówieśników. Chyba nie jest to drażliwy temat, bo każdy rodzic chce dla dziecka jak najlepiej.:tak:
I ja jestem zwolenniczką chusty :-) i także zastanawiam się nad gondolą.
:tak:
Ehtel, i ja mam zakupiony prenatal classic, jednak u mnie od początku wzmagał mdłości, więc łykam sam kwas foliowy, jednak jeszcze tylko przez tydzień i przechodzę na witaminy. Jeżeli chodzi o psiaka, to ja co prawda mam zwierzyniec w domu, lecz pies i kot to zwierzaki mojej teściowej.
Ja mam szynszyle, świnkę morską oraz fretkę. Rzecz jasna gryzoni z drapieżnikiem nie trzymam , więc jest bezpiecznie. Fretki to są zwierzaki mojego życia, nawet jestem w Stowarzyszeniu Przyjaciół Fretek. Cudowne zwierzaki, jednak póki dzidzia będzie mała, frecia będzie odizolowana od malucha. Krzywdy nie powinna zrobić, bo ciągle by się tylko bawiła i bratanek mojego M. nie został ugryziony ani razu (zabawy oczywiście pod pełną kontrolą), ale jednak nie chcę ryzykować.:tak:
Kiciak cudowny, i ta plamka na nosku…:-)
Milusiu, psinka śliczna. :tak::-)

Puchatko, na pewno wszystko się ułoży. :tak: Psiak śliczny. :-)

Bombusiu, jeżeli chodzi o ćwiczenia, to ja na razie póki co odpuściłam, także ze względu na zalecenia lekarza. Od początku jestem na luteinie i mam się oszczędzać, więc u mnie co najwyżej spokojne spacerki. Jeżeli chodzi o słodycze, to ja lubiłam zawsze jednak nie musiałam ich jeść. Po prostu jak były to się częstowałam i tyle, a teraz…. :zawstydzona/y: mogłabym jeść i jeść, w szczególności lody. :sorry2: Oczywiście próbuję się ograniczać, ale czasem nie potrafię. :zawstydzona/y: Fajnie, że także jesteś z Łodzi. Można kiedyś na spacerki wspólne chodzić z maluchami. :tak::-)

Mama Aneta, :-)

Madziujko, :-)

Martitka, współczuję mdłości i wymiotów. :-( Miejmy nadzieję, że niedługo Ci odpuszczą. :tak: A sierściuch śliczny. :-)

Ola_, jeżeli chodzi o wózeczek, to na tą chwilę dla mnie za drogi (no, ale w końcu limuzyna wśród wózków ;-)) i koła by mi nie odpowiadały. Ja patrzę za dużymi kołami, a trójkołowce w ogóle nie wchodzą w grę. :tak: A co do ceny, to pewnie, gdyby mnie było stać, to nawet bym na cyfry nie patrzyła. :tak:

Marulko, płatki z mlekiem…. mmmm… mleko… idę wysłać mojego M. do sklepu. ;-):sorry2::-p

Co płci, to dziewczyny, ja od początku bym chciała wiedzieć, tzn. od kiedy lekarz już wypatrzy. ;-):-) Marzy mi się chłopczyk, jednak jak będzie dziewczynka to także będę się cieszyła. :-D Byle zdrowe było. :tak:

jesli chodzi o wozki to ja zakochalam sie w tym
JumperX TAKO 3w1 GRATIS, wys.0, 48h !!KOLORY!! (880815858) - Aukcje internetowe Allegro
na zywo jeszcze go nie widzialam ale zamierzam obejrzec go osobiscie.

jesli chodzi o wozki to ja zakochalam sie w tym
JumperX TAKO 3w1 GRATIS, wys.0, 48h !!KOLORY!! (880815858) - Aukcje internetowe Allegro
na zywo jeszcze go nie widzialam ale zamierzam obejrzec go osobiscie.

Też bardzo fajny, tylko szkoda że taki mały opis co do fotelika a to dla mnie bardzo ważne, spiszę sobie również ten model i jak odejdzie ode mnie ten ciążowy leń to podjedziemy do kilku sklepów pooglądac wstępnie...:-D:-D:-D:-D wiem za wczesniej jeszcze ale jak to kobietaa zwłaszcza w ciąży każdy zakup musi dokładnie przemyślec a z dużym brzusiolem to juz nie będzie sie chciało tak wędrowac po sklepach;-)

A mam jeszcze takie pytanie do Was zacznę marudzic ale wybaczcie mi to to moja pierwsza ciąża

Powiedzcie mi czy taką rzecz...

Zauważyłam wczoraj że zaczyna mi "schodzic skóra" z sutków tzn zaczęły się łuszczyc

Czy u Was również coś takiego się pojawiło...???

reklama
A mam jeszcze takie pytanie do Was zacznę marudzic ale wybaczcie mi to to moja pierwsza ciąża

Powiedzcie mi czy taką rzecz...

Zauważyłam wczoraj że zaczyna mi "schodzic skóra" z sutków tzn zaczęły się łuszczyc

Czy u Was również coś takiego się pojawiło...???

ja nie mam nic takiego puki co

Do góry