reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Pajka- Wspolczuje, smaruj nozki

Riba-27 to juz tuz, tuz:-)

Bombusia- Sliczna mata:)

Bogusiu- Wspolczuje, takie malenstwo w gips:(

Basia- Widze, ze w formie jestes kochana, ja na koncowce to wysiadalam
Ola- Jak Ty mozesz jeszcze chociaz noge wsadzic w 9 miesiacu ciazy w szpilki to ja zazdraszczam:)

Ciamajdko-jak urodzisz przez Ehtele, to biedna sie zalamie

Milusia- A ja myslalam, ze urodzisz zaraz po mnie:-p

Andzia- Wow, to zapowiada sie duzy chlopak

Weroneczka- Wszytskiego najlepszego, wyobrazam soebie jaka jestes smutna:(

Polianna- Caly dzien Cie nie bylo i juz myslalam, ze cos sie rozkrecilo:-p

Aga-S- Nie nastawiaj sie negatywnie
Co do Waszych pytan to poczatki karmienia byly ciezkie, szczegolnie okres kiedy siara przechodzila w mleko.Piersi robia sie jak balony i sa twarde jak kamienie trwa to naszczescie okolo2 dni.NA dzien dzisiejszy mam duzo pokarmu, tylko maly po zaledwie 10 minutach ssania zasypia, staram sie go stymulowac,ale to na nic.Niestety nie daje rady karmic bez silikonowych brodawek, brobuje codziennie,ale maly denerwuje sie i mecza go te proby :-(

Wychodzimy sobie codziennie na dwa spacerki, rano i popoludniu, wieczorkiem kapiel(musze przyznac, ze nawet mi to sprawnie idzie:szok:) Vcitorek przesypia praktycznie caly dzien, budze go tylko na mleczko, wieczory dalej bez zmian:baffled:
Dzisiaj zdazylam wyjsc na zakupy a jutro ide podciac wloski:-D

Dziewczynom , ktore cierpia na popuchniete nogi polecam skarpetki uciskowe, mi naprawde pomogly(nosze do tej pory;-))

reklama
Martitko -powiedz jak się czujesz w połogu?
Fajnie, że sprawnie Wam nauka siebie idzie. A Victor może niedługo zacznie ssać dłużej- jeszcze zrobi się z niego łakomczuch :)

Mam nadzieje fiuufiuu:-)

W sumie to czuje sie bardzo dobrze, ominal mnie baby blues tzn mialam kryzys 3 dnia, ciagle plakalam, nie wiedzac dlaczego:szok: Szwy bardzo ciagna, nie jest to przyjemne uczucie i do tej pory siadam na podusi:-p Co do krwawien to kupcie wiecej podkladow i majteczek zebysie spokojne byly po wyjsciu ze szpitala).Nastepna doleglosc pologowa to okropne zatwardzenie, chwala czopkom glicerynowym:-D

a ja jak zobaczylam przed chwila pogode na jutro dla Wawy to załamka.. jeszcze 3h temu pokazywalo deszcz, a teraz juz brak deszczu i 32 stopnie. pozostaje więc basenik.
idziemy spac, dobranocka :-)

Pajkaa powodzenia na wizycie, samych dobrych wieści.
Kassia 181 napewno od przepowiadających się zaczyna, macica juz trenuje :). Moje są już dokuczkiwe i dość bolesne ale też poza jedną długą serią w nocy, to mam nieregularne. Ale jak już mnie jeden złapie to potem wyczekuje kiedy kolejny a tu cisza...;/ sam się człowiek nakręca, wiadomo, że w koncu urodzę, byle nie dziś bo na dziś zaprosiliśmy znajomych na grilla :)
Weroneczka spóźnione, ale szczere zyczenia urodzinowe. Wszystkiego najlepszego i lekkiego porodu:)
Bombusiu może w tym tkwi sekret udanych nocy, nie kłaść się na drzemkę za dnia. A ja w dzień spałam 2 godziny i dziś już od 3 na ranem siedzę i czekam aż sen przyjdzie. ;/
AgaS 78 dobrze bedzie, napewno dasz sobie rade i szybko się połapiesz jak co zorganizować zeby się nie umordować. Czasem się widzi kobietka z trójką małych dzieci, zadbaną, usmiechniętą, cierpliwą a czasem i bez dziecka nerwy wysiadają. Nie ma się co zamartwiac na zapas poza tym córeczka szybko przyzwyczai się do nowej sytuacji i napewno ładnie " podzieli" się mamusią i pomoże w opiece nad rodzeństwem:)
Lea28 olej słowa tesciowej szkoda się przejmować. Trzeba było jej cos odwalic może byloby Ci lżej. To już ten tydzien, że dziecko mimo iz wczesniak szybko dogoni te urodzone w terminie. Poza tym jeszcze nie rodzisz i spokój jest Ci wskazany, będzie dobrze :)
Martitka26 super, że sobie radzisza, a połóg zadnej z nas nie ominie, Ty masz już kilka najcięższych dni za sobą:). Duzo spokoju dla Ciebie i Victorka:)

I co ja mam teraz robić, zając się sprzątaniem w nadzeji, ze po nieprzespanej tej nocy prześpię następną czy może sie położyć, bo dziś grill i nie chcę paść spać wieczorem. Nie mogę się już doczekać aż prześpię noc na brzuchu bez bolącch bioder, rwania w kroczu, wstawania na siku i teraz jeszcze co jakiś czas lapiących skurczy. Ech to napewno nie będzie prędko!

Witam wczesna pora.Myslalam,ze chociaz raz bede pierwsza a zwlaszcza,ze u mnie3.32 a tu dziewczynki mnie upredzily.Nie moge spac mdli mnie jak cholera wrrrrrrrrr:szok:.Zycze wszystkim milego dnia!!!:tak:

OOooo jakie ranne ptaszki;-)
Dzień dobry wszystkim
Ja tylko na chwilkę bo nie mogę zasnąć.
Pajeczko powodzenia na wizycie, samych dobrych wieści życzę.
Martitko jak dobrze czytać twoje posty, spokój i opanowanie, aż się uspokajam że nie będzie tak źle.
Lea wspólczuje wizyty, zamiast pocieszać i wspierać to małpa dołuje człowieka.
Sierpień mała na pewno szybko przybierze na wadze, dużo wytrwałości przy opiece nam Patrycją. Chociaż połóg masz mniej bolesny niż Martitka.
Ja dziś w planach małe przygotowania do wizyty rodziców i siostry, jutro obchodzimy z M pierwszą rocznicę ślubu:-) chciałam się wybrać z nim na kolację ale skoro rodzinka ma mnie odwiedzic to musiała nastąpić zmiana planów.
Miłego dnia mamuśki:-)

Hej dziewczynki
Obudziła mnie burza - czyli dziś jednak prognozy się sprawdziły i jest deszczowo i chłodno. Widzę że dziś szybko zaczęłyście ;-)
Lea - zgadzam się z Urszulką - małpa i tyle z tej teściowej, nie przejmuj się
Martitka - fajnie się czyta coś takiego, twoje posty dają nadzieję że my też damy radę, a Victorek musi być słodki :tak:
Sierpień - Patrycja :-D mam imienniczkę ;-) niech ładnie rośnie i przybiera na wadzę żeby się mamusia nie martwiła :tak:
Dobra idę robić śniadanie dla siebie i męża bo niedługo jedzie. A muszę wam powiedzieć że wczoraj jednak szybko wrócił :szok::-) szok po prostu... a ja go tu obsmarowałam ;-):-D Ale czasem trzeba, nie panienki?

reklama
Dzieńdoberek!
U mnie jak zwykle pobudka o świcie =) i wiecie co... pada, jest burza, chłodno i wieje, poprostu cudownie... doczekałam się!!!
Wczoraj padłam na pysk z tego zryczenia się, więc ani nic nie poczytałam, ani nie obejrzałam filmu. Ale dziś już mi lepiej. Twarda Doopa ze mnie!!

Dzisiaj wieczorem mam gości (średnio mi się chce, ale nie można się izolować ;-)) a o 21 idziemy na koncert Andrzeja Cierniewskiego (o ile przestanie padać heeh) a po koncercie mamy zaproszenie na bankiet artysty i pewnie też pójdziemy (o ile zacznę współpracować z moim wrednym M).

Lea28 nie przejmuj się! Teściowe to wredne babska, ja już się przyzwyczaiłam, chociaż jak mi dopiecze to i tak mną telepie mimo, że wmawiam sobie że to mnie nic nie obchodzi. Nie dołuj się tą kobitą, pewnie jest sfrustrowana i Ci zazdrości. A za niedługo u Ciebie 37 tydzień ciąży więc jak troszkę będziesz jeszcze odpoczywać to spokojnie urodzisz w 38tc, a to już nie będzie wcześniak.

Bombusiu u mnie pada, a u Ciebie? Jeśli chodzi o to spanie w ciągu dnia to naprawdę z jednej strony im zazdroszczę, że tak śpią jak smoki. Ja za skarby świata nie mogę zasnąć, mam motorek w dooopci i nie mogę usiedzieć, a co dopiero spać, a potem padam i mówię sobie, że jutro to już na pewno pośpię w ciągu dnia, ale jak już jest "jutro" to znowu przełażę cały dzień i tak w kółko. Także Kochana nie jesteś sama!

A tu jedna z moich ukochanych piosenek Andrzeja Cierniewskiego
Dla Kobiety Wrzuta.pl - andrzej cierniewski - dla kobiety
i na dobry początek dnia druga jego piosenka Wrzuta.pl - Andrzej Cierniewski - Mam Dzisiaj Dobry Dzień

Miłego Dnia!

Do góry