reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Obudziłam się i dalej parnooooo, ratunku, macica się stawia, ale co z tego, nieregularnie, beznadziejnie, nudzi mi się to, ja chcę tą pełnięęęę:D wiem, że noszę małego draculę, bo w nocy aktywny to i może w pełnie się uaktywni:D Łączę się w duchu z kobietkami, co mimo burzy dalej upał:D:D:D:D a miało być tak pięknie:D

Niuunia ach tak dostałam dziękuję kochana:*:*:*:* teraz tylko jeszcze grzmi tak z daleka:) A to teraz Twój brzuch musi po ciąży przestać boleć bo ileż można?...

Bogusia007 ja obiecałam mojemu naleśniki i muszę się za nie wziąć:D

Pati nigdy nie jadłam ryżu z malinami? dobra ta potrawa? Jadłam tylko ze śmietaną, cynamonem i cukrem no i chińszczyzna:)

Ehtele
no właśnie też liczyłam na coś fajnego, a tu tylko pół godzinki i znowu upał...Słońce, a ten termin z USG to z którego - genetycznego czy ostatniego? Ja według OM mam urodzić 31 lipca, według USG 26 lipca, a według mnie 8 sierpnia:)

Marulka z moim jest tak samo, naprawdę:D Tylko czasem jak idziemy do sklepu to on pół dnia coś wybiera, bo a to patrzy na cenę, a to na skład, a to na jakość. Wczoraj w sklepie kupował aparat dla mojego taty i uwaga w sklepie opuścili mu 180 zł:D:D:D telewizor jak kupował w Neonecie też o 200 zł taniej:D:D:D taki z niego troche żebrak, cwaniak, ale dzięki temu firma istnieje i podejrzewam, że u was jest tak samo, że chyba życie go tego nauczyło:D

Kasiu2506
to chyba przez tą pogodę większość z nas ma jakieś duchoto słaboto parnoty....i jejciu czemu nikt nie przepuścił Cię w kolejce, chamstwo polskie po raz n-ty.

Zielona26 Boziu ja chyba też chcę na tą pełnię, a mój M się śmieje, że lepiej, aby w pełnie nie, bo każdy zły chodzi i pielęgniarki też będą złe:D ale człowieka zmotywował, ja np. w pełnię jestem straszna, spać nie mogę, marudzę i mam koszmary:D:D:D

Martitko
jejciu, ale wam cudownie....razem.....kochana, a Ty to chyba tylko 11 kg przytyłaś?:D Cieszę się, że małe słoneczko wam się dobrze chowa:) całuski od cioci Karolinki:)

Koralowa
chciałam dmuchnąć ją słońce do Ciebie, ale nim zdażyłam dmuchnąć to gdzieś spierniczyła:D:D:D i dalej upał:D

Bombusia
u mnie też dalej wali tym gorącem, podziel się kochana cudownym mężem, też muszę poobgarniać:D

Pajeczko no to super, że choć trochę CI ulżyło:) Kochana, a może wrzuć swój brzunio to zobaczymy jak nisko, być może i ja zrobię swój to porównamy co tam się kluje...

Martuśka no pewnie, że tak:D:D:D Podobno porodówki pękają w szwach w pełnię:) ja mam termin wg USG na pełnię:D ciekawe ciekawe:D:D:D

reklama
właśnie wróciliśmy z USG...

Gabryś waży ok 3800 +/- 200 g !!!!!!

Lekarz powiedział, że poród na dniach, raczej do sierpnia nie donoszę. Na początku komputer nie chciał złapać wymiaru główki bo mały już tak nisko i powinien już się urodzić - pokazywało na 39 tydzień.

Poza tym wszystko ok.

Jestem w szoku...jak ja go przecisnę takiego dużego dziada!!!!!

Milusiu powiem Ci, ze moj nie opadł az tak bardzo mocno, ale mojej mamie przed porodem tez nie opadł w taki sposób, ze było widac tylko tez własnie przestały ją meczyc zgagi i te sprawy.Jak powiedziałam lekarce, ze juz nie mam zgagi to mi powiedziała, ze brzuch opadł bo mały zmienił pozycje.Ale brzus wrzuce w odpowieni wątek.

Andzia no to masz klocuszka:)

Miulusiu ja w pełnię też spać nie mogę i bardzo dobrze, bo po porodzie z emocji pewnie i tak nie usniemy. Mam tak samo z moją macica, co trochę się stawia. Skurczy co raz więcej ale to nic regularnego. Najlepiej jakby była cisza i nagle łubudu rodzimy:D. A tak wsłu****e się człowiek w swoje ciało, kontroluje, wyczekuje i nic z tego. A Malutka moja w dzień spokojna a jak tylko sie kłade to podkopuje ten bok na którym akurat leże. Jeszcze z brzuszka nie wyszła a już dokazuje:). Wiem, że w koncu urodzimy ale na tek koncówce nie dośc że się dłuży to jeszcze ciężko. Od poniedziałku widziałam znaczne ochłodzenie więc i przyjemniej by się w szpitalu leżało.

O mamo, andzia, to rzeczywiscie wielki jak na ten okres ciazy. Szok. Strach sie bac. ;) Ale jak moja babacia urodzila moja mame silami natury, a ta wazyla 5,5 kg tz., ze wszystko da sie zniesc. ;)

właśnie wróciliśmy z USG...

Gabryś waży ok 3800 +/- 200 g !!!!!!

Lekarz powiedział, że poród na dniach, raczej do sierpnia nie donoszę. Na początku komputer nie chciał złapać wymiaru główki bo mały już tak nisko i powinien już się urodzić - pokazywało na 39 tydzień.

Poza tym wszystko ok.

Jestem w szoku...jak ja go przecisnę takiego dużego dziada!!!!!

wow wazy tyle co moja Nikola. tez sie boje porodu bo klocki sie nam szykuja. gratulacje wizyty!!!!!!!!!!!!!!!!

marulka baterie już się ładują, więc fotki wstawię później w odpowiednim miejscu :-)

Pajkaa o dziękuje kochana mniai :rofl2: ja też mam bóle takie jak na @. W sumie możemy w podobnym czasie urodzić. Ja już bym chciała, żeby za 2 tygodnie maleństwo się urodziło - choć podobnie jak Ty nie mogę w to uwierzyć ja mamusią hi hi

Bombusia no to zazdroszczę chłopa. Mój nie jest zły poza tym bałaganiarstwem - no ale każdy ma wady ;-)

milusia83 Ciebie te skurczybyki chyba najbardziej molestują :baffled: I nie wiadomo kiedy tak naprawdę zgarną Cię na porodówkę ehhh

andzia super, że po usg oki. Duży Twój szkrab. Ciekawe ile moje maleństwo ma hmm..

Ostatnia edycja:
No Sierpień gratulacje żeś nas zaskoczyła:-)
i czekamy na relacje:-)

Co do stópek Wiktorii Bogusi..moze nie trzeba będzie w gips wkładać? Moja znajoma urodziła z taki stópkami córcie masowała jej je..pojechała do ortopedy i stwierdził ze nie trzeba..sama sie naprostowały..oby!!

Starlet no widzisz Tobie teraz twardnieje pewnie to cos oznacza moj twardnieje juz dłuuuuuugo i nic nie oznacza...

ja z reszta jak pierworódka...nic nie wiem ;-)

Milusia lepisz sie..ja tez..przyciągam paprochy i wsie taki..do tego jestem rozebrana do bielizny z wiatrakiem sobie siedzę i śmierdzę

Pajkoo no wysypka brzydka:-( musi Cie swedzec co?

Andzia wow duzy:-) ale wiesz skoro tak łądnie rośnie to moze posiedzieć jeszcze i do 5 dobic;-) nie no żartuje

ciekawe kto będzie pierwszą prawdziwa sieprniowka..wiecie o co mi chodzi;-)

zjadlam słodkie z ogorkiem kiszonym i mi bosko :-D Młodej tez smakuje

Ostatnia edycja:
reklama
No właśnie u mnie nie ma upału, a ja czuję się fatalnie:no: A tu jeszcze trzeba się dzieckiem starszym zająć-nie daję dzisiaj rady... M w pracy oczywiście:dry:
Co do pełni to trzymam kciuki za te co chcą wtedy urodzić-ja jeszcze czekam do pierwszej połowy sierpnia-kilka spraw związanych z kredytem jest do załatwienia i Małgosia jeszcze za mała na poród;-)
Milusia-kurcze, jak ja Ci współczuję z tymi skurczami-mogłyby być już regularne:blink:
Pajkaa-damy radę-zobaczysz:tak:
Niuunia-super, że wózeczek już jest:tak:
Bombusia-to Ci M zrobił niespodziankę:tak: Może wpadłby do mnie umyć naczynia, bo ja nie mam siły;-):-D
Andzia-ale duży synek będzie:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry