reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

cayra Twój lekarz to gruba świnia. no doprawdy nie wiem jak można ochrzaniać kobietę w ciąży za wagę................. przecież z czystym sumienie stwierdzasz, że dbasz o siebie - jesteś aktywna, ograniczasz słodkości, a to że tyjesz to może jest cecha Twojego organizmu??? Przecież są kobiety które mają metabolizm jak całodobowa fabryka i mogą wrzucać w siebie jedzenie a i tak chude są jak szczapy.. są takie co od jednego batona mają już fałdę... widocznie Twój organizm tak właśnie reaguje na ciążę i tak zmienia się Twoja waga i koniec i kropka. Dbaj o siebie słońce tak jak dbasz i nie słuchaj lekarza tylko cioci marulki: w tej sprawie zdaj się na instynkt - skoro robisz wszystko co najlepsze dla ciebie i mimo to przybierasz - znaczy że tak ma być i nie zmienisz tego. Martwić się będziesz po porodzie - choć z pewnością zgubisz połowę podczas rodzenia, a drugą podczas karmienia.

różyczka, izunia leżcie kobietki plackiem..... ja wiem że to nie jest łatwe, ale powoli czas do końca liczymy sobie w tygodniach, a nie w dziesiątkach tygodni :D z resztą pogoda nie zachęca do niczego innego jak tylko leżenie tyłeczkiem do góry pod kocykiem i ploteczki na forum ;) dlatego oddajcie się tym cudnym przyjemnościom z czystym sumieniem :D

milusia łeeeee no właśnie oglądałam DDTVN i klapa - żadnych złotych tarasów, żadnej milusi, żadnych porad... teraz mam nadzieję odsypiasz ;)

ehtele no cudowne wieści o Twoim humorku :D:D:D a przepis na fasolkę myślę Ola wyczerpała.. ja dodaję jeszcze zioła prowansalskie, paprykę słodką (nie za dużo oczywiście) cebulkę... Świeże pomidory myślę będą super - tylko nie za dużo i dobrze je podsmaż żeby odparowała woda no i koniecznie bez skórki ;)

u mnie dziś pomidorówka z ryżem i penne z kurczakiem i brokułem - jeśli któraś ma ochotę to jeszcze troszkę jest :p

reklama
Ależ Wy produkujecie tych postów:szok::-D
Spacerek, a raczej bieganie po kałużach zaliczone:tak: Obiadek się piecze (lasagne ze szpinakiem):-p M jednak nie przyjechał po nas, ale zaraz jak mała wstanie wyruszamy na zakupy:tak:
Widzę, że problem wagi jest tu cały czas poruszany-u mnie coś ostatnio się zatrzymała i zaczynam się martwić... Od dwóch tygodni nie przybył mi nawet gram, a dzidzia przecież rośnie:eek:
Polianna-na pocieszenie powiem Ci, że my też wyjechaliśmy z M naszym starym samochodem z warsztatu i rozwaliliśmy go na najbliższym skrzyżowaniu (było bardzo ślisko):blink:Współczuję tych zastrzyków:sorry:
Bogusia-pewnie śliczne są malutkie kotki-gratuluję sprawnego porodu kotki:tak:
Aga_Natalia-trzymamy kciuki:happy2:
Kiniusia-ale sobie dzisiaj poleniuchowałaś-zazdroszczę;-)
Ehtele-moja fasolka też się zawsze pieni-pewnie za duży ogień pod garnkiem:tak: Ja ostatnio robię z mięsem, bo coś mi kiełbasa nie pasuje:cool2:
Ciamajdka-śliczne ciuszki:-p
Milusia-dobrze, ze już za Tobą ten męczący dzień-teraz masz okazję odpocząć:tak:
Ewelinka-u mnie raz więcej raz mniej wydzieliny:tak:
Różyczka, Izunia-mam nadzieję, że nie urodzicie wcześniej i spokojnie donosicie ciąży do tego bezpiecznego momentu:tak:

Bogusia86 gratuluje kociaczkow na pewno sa slodkie:tak:

Izunia ja też biore Cordafen 10mg 3xdz i spie po nim jak dziecko....
Staram sie nie denerwowac.... Dla odwrócenia uwagi od brzusia robie zakupy na allegro:-)

Cayra nie załamuj się wagą, naprawdę to nie jest problem.. lekarz to jakiś przymuł, weź mu cos powiedz... jak mój mi w szpitalu powiedział że mała rośnie ponad normę to wywiązała sie między nami taka dyskusja:

Ja: bo tatuś duży to i dzidzia duża
On: ja bym powiedział ze mama też duża :)szok: świnia!)
Ja: mama to była duża już przed ciążą także żadna mi to sensacja

wywaliłam tu takim tekstem przy dwóch pielęgniarkach, sekretarce i drugim lekarzu, niech wie, że z takimi uwagami to do obory:tak:

poza tym zważyłam się u babci i jeśli ta cholerna waga nie kłamie to mam od ostatniej wizyty na plusie 4,5 kg

Milusia no nie.. na TVN Style...? buuuu:eek: ale jak tu teraz trafić na powtórkę... ale teraz już będziesz odpoczywać trochę nie?;-)
Ewelinka2106 to normalne z tą wydzieliną, pytałam lekarza o to samo... powiedział że czasami to się lejeeeee z człowieka,a czasami nie ma nic. więc spokojnie:tak:
Pati pietruszajka to zupka z warzyw- ziemniaki, kalafior, marchewka, seler, inne takie + pietruszka:-)
Różyczk@ nie przejmuj się... no twardniec będzie.. nie może być idealnie, ważne żeby skurczy nie było takich odczuwalnych... :tak:
Lea28 witaj:tak: ja juz nie wiem ile przytyłam, straciłam rachubę, ale na bank gdzieś koło 10 kg. I jem wszystko absolutnie, ale za to produkuję dużo kuku i jakoś takiej tragedii nie ma
Bogusia86 jesteś pewna że to koniec? może jeszcze urodzi:-D czekamy na zdjęcia słodziaczków:-) gratulujemy kotce udanego porodu:sorry2:
Marulka pomidoróweczka pycha ale juz sie najadłam:tak:dzięki...
Kasia2506 dzidzia ciągnie z Ciebie.. i waga się wyrównuje.. ruszysz jeszcze z wagą.. nie martw się:-)

Tobik miał rozmowę, efekty będą wiadome do końca tyg.
Dzwonili do mnie ze szkoły rodzenia, zaczynam od 7 czerwca.

artykuł o dolegliwościach w ciąży i kiedy należy je skonsultować z lekarzem:
http://dzieci.pl/pgid,12314834,title,Jestes-w-ciazy-Nie-lekcewaz-tych-objawow,fototemat_ciaza.html

Ostatnia edycja:
rózyczk@ powiem ci że już czuje działanie tych leków, zaliczyłam pierwszą dżemkę :-D no i z brzusiem jakby lepiej :tak: Coraz częściej myśle o zakupieniu już łożeczka i wózia, ale poczekam chyba do 30 tyg, a jak u ciebie z tymi zakupkami ?

Ostatnia edycja:
Dzięki, Dziewczynki, jesteście Kochane :*:*:*:*:*

Zdrzemnęłam się troszkę i już mi troszkę lepiej, chociaż zjadłam pierogi na obiad i ciekawe, czy mi nie przybyło od tego pareset gramów :eek: Przestałam coś ufać temu, co jem...

Po opieprzeniu za wagę w zeszłym miesiącu teraz jak szłam na wizytę, to byłam pewna, że teraz będzie ok, a tu znowu ZONK. Kartę ciąży mam już pokreśloną, bo lekarz mi chamsko pozakreślał w kółeczko tą cholerną wagę... Mam koleżankę, która tyła co miesiąc po kilka kilogramów ( w sumie przytyła 25) i nikt jej nie opieprzył za to... Moje siostry też tak tyły, więc może po prostu tak musi być... Ale wiecie - nie słucha się miło od lekarza i to jeszcze faceta tekstów typu "Nie wzięła pani na poważnie naszej ostatniej rozmowy; nie uważa pani z jedzeniem, jeszcze jedno kółko na karcie i skieruję do szpitala". Straszenie szpitalem jak kilkuletnią dziewczynkę...:wściekła/y: A niech mnie kładzie, jak chce, choćby jutro... Myślałam przez jakiś czas nawet o zmianie tego lekarza, no ale dam juz sobie spokój, końcówka ciąży...

Czytam, że Pajeczka w szpitalu :-( mam nadzieję, że to nic poważniejszego i szybciutko do nas wróci...

Miłego popołudnia i wieczorku :-)

łoj co za dzien! caly na nogach i w biegu, a jeszcze na 18 na szkole rodzenia ide, bo opuscilam w poprzedniej grupie 2 zajecia i wypadaloby odrobic. spie na stojąco, dobrze ze pogoda choc sie z powrotem zmienila na ciepelko i bez deszczu :-), bo niezle zdazylam juz dzis zmoknac

Ciamajdko, czuję się taka pominięta ;-):-p:-p:-p:cool2::huh:
7 czerwca już niedługo, ale masz fajnie :-)
Cayra, nie myśl czy od tego i tego jedzenia nie przytyjesz za dużo, jeżeli masz ochotę zjeść to zjedz i nie myśl o tym wstrętnym typie. Niech siebie w kółko zakreśli :dry:
Martuśka, cieszę się, że chociaż u Ciebie słonko wyszło. U mnie bez zmian, pada i jest szaro i buro :dry: Zwolnij trochę kobietko ;-)

A ja jednak nie drzemałam:sorry: Muszę w końcu ten porządek na komodzie zrobić, co ponad tydzień już leży :zawstydzona/y:

reklama
Cayra - ale ile ty przytyłaś,że on tak sie wyzywa??
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 25kg a tydzień po porodzie zostało tylko 5kg na plusie!!
Teraz mam 11kg ale lekarz nic nie mówił a położna stwierdziła,że nie jest źle i raczej do 25 nie dobiję. Nich lepiej patrzy na wyniki i rozwój dziecka a nie na Twoją wagę. Jedne tyją 5kg a inn 25kg i nie ma w tym nic patologicznego.

Do góry