reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

dobry wieczór , wpadłam dopiero teraz pisarki żeby was poczytać, bo cały dzień dzisiaj był poświęcony budowie, po kilku dniach przerwy, bez sklepów zakupów itp musiałam wrócić do tematu i kilku spraw, jestem zmęczona ,ale najważniejsze, że jesteśmy znowu o pare kroczków do przodu

kasia2506jestem pod wrażeniem, że tak długo pracowałaś i to jeszcze jako nauczyciel , ja z moimi różnymi dolegliwościami od samego początku ciąży jak na każdy trymestr przypadało nie dałabym rady , więc nie potrafie sobie tego wyobrazić, dlatego podziwiam

marulka rzeczywiście najlepszy okres na odpieluchowanie to lato , ale skoro już zaczełaś to absolutnie nie odpuszcZaj , i konsekwentnie działaj dalej , regularnie , po jakimś piciu musisz chłopaka z tym nocnikim gonić, lub dać mu możliwość wyboru , mały kibelek lub duży ,jak tata i mama, jak sobie przypomne jak ja wariowalam żeby małą zachęcić do sikania to teraz naprawde śmiać mi się chc zresztą wszyscy tak się musieli zachowywać , Oliwka była młodsza bo miała 20 mcy i wtedy ją to bawiło , ale za każdym razem gdy jej sie udało wysikać tanczyłam i skakałam z radości ,a ona sie chichrała na cały głos i wiem że ona nawet na to bardzo czekała więc to ją mobilizowało żeby znowu iść zrobić siusiu ,a mama lub tata zrobi z siebie małpkę ,i uwierz mi że bardzo dużo się naskakaliśmy bo z niej jest straszny pijok, tak ma od małego pije ogromne ilości ; troszkę póżniej były to nagrody , różne a to naklejki a to czasami coś słodkiego , sama mogła wybrać nagrode , ale pod warunkiem że nie były to słodycze za każdym razem; musisz znaleźc na niego jakiegoś "haka",;-) coś na czym mu zależy i troszkę go tym zachęcać , ale nie szantażować bo tego nie cierpie, zresztą dzieciaki to szybko łapią i ani się nie obejrzymy ,a same nas zaczną szantażować
POWODZENIA!

zmykam też już spać jutro rano odbieram moją mame , która na stałę mieszka za granicą i rzadko do nas przyjeżdza więc bardzo się cieszę, że wpadnie w odwiedzinki na kilka dni :-)

Ostatnia edycja:
reklama
witajcie kochane sierpnioweczki!!!
bardzo Wam dziekujemy za trzymanie kciukow, troske, cieple slowa i gratulacje :-)
ja juz jestem w domku a Laura bedzie musiala jeszcze sostac w szpitalu jakies 5-6tyg, ale silna z niej kobietka, rosnie w sile, tylko musi nabrac troszke cialka ;-)
pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i zycze bycia w dwupaczku conajmniej do 37tyg i szczesliwego szybkiego rozwiazania :tak:

witajcie kochane sierpnioweczki!!!
bardzo Wam dziekujemy za trzymanie kciukow, troske, cieple slowa i gratulacje :-)
ja juz jestem w domku a Laura bedzie musiala jeszcze sostac w szpitalu jakies 5-6tyg, ale silna z niej kobietka, rosnie w sile, tylko musi nabrac troszke cialka ;-)
pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i zycze bycia w dwupaczku conajmniej do 37tyg i szczesliwego szybkiego rozwiazania :tak:

Ale cudowny avatarek.:tak:a zdjęcie małej jakie super w suwaczku,maleństwo.
Powodzenia,trzymamy kciuki nadal.:tak:

Perla, gratuluję córci! :) Niech rośnie i nadrabia zaległości :)

A reszcie Dwupaczków życzę miłego dnia.

Ja dziś jadę na szkolenie, nie mogę się już doczekać ;) tylko, żebym nie usnęła w trakcie, bo cosik pogoda za oknem nie za dobra; chmurzy się i jest zimno a mnie oczy same się zamykają...

Trzymajcie się cieplutko!

witam się dziewczynki!!!!!!!

Perla cudownie wyglądacie, dzielne z Was obu dziewczyny! Życzę szybkiego nabierania wagi <Laura chyba wyjątkowo chce przytyć - ależ to niespotykane u kobiet :D> i samych szczęśliwych chwil i radości z córeczki!!!

fiuu opowiedz, jakie to uczucie być "po studiach"? gratuluję :) obrona to pesteczka :) (powiedziała marulka, która nic nigdy nie obroniła :p)

Natka. już przerobiłam wszystkie szantażyki - on ma jedną płytę "nieces!" nie chce czekoladki, cukierka i innych nagród... Dziś udał nam się pierwszy mały sukces - młode w majtasach zaczęlo łapać się za siurka, więc matka sru na nocnik "nieces!nieces!nieces!" i ryk... posiedziało, nic nie zrobiło, więc lata dalej. troszkę popuścił w majteczki więc wzięłam go i mówię "a co to, wypuść siuśki z pisiorka do nocnika a nie majtochy posikujesz" i sru na nocnik... Młode nieces i w ryk... Posadziłam go i zaczął siurać wyjąc więc mówię "O! PATRZ SIKI IDĄ!!!! (pomijam fakt że siusiak wyleciał i szczał dookoła tylko nie w nocnik, no ale siedział)" młode się zainteresowało i zaraz brawa, owacje na stojąco, meksykańska fala, czekolada, gratulacje itd. Zobaczymy co dalej... ale nie poddajemy się ;)

Olek też jest drobnym pijaczkiem i pije hektolitry od małego... Dlatego jak się spompuje to jest to efektowne :D no nic, przeżyć trzeba - do sierpnia mamy plan pozbyć się pieluch dla starszaka tak, żeby płacić za jeden rozmiar - newborn dla Franczeska :D

Witam piątkowo,
Ale żeście naprodukowały :)
Perla gratulacje i trzymam za Was kciuki :)
Kasia dobrze, że w końcu będziesz miała czas na odpoczynek.
Krzynka wracaj do nas.
Różyczka i Saudades dobrze, że jesteście już w domciu.
Fiuu gratulacje .. i trzymam kciuki za obronę.
Ciamajdka ja też jestem w lesie z zakupami i jakoś w dalszym ciągu nie mogę się do tego zabrać.
Milusia 4 kg arbuza :szok: ... ja też mogę sporo go wciągnąć.. ale 4 kilo to mi się jeszcze nie udało..

Reszta niestety mi umknęła :zawstydzona/y:... jeszcze trzymam kciuki za dzisiaj wizytujące ...

super uczucie marulko, właśnie łapie głęboki wdech i w pisaninę idę :)
w niedziele mam wieeelką imprezę. Jadę do Niemiec na targi KRÓW DOJNYCH i BYDŁA MIĘSNEGO:D ano będę tam swoje wyroby sprzedawać zapuszczonym bambrom zza zachodniej granicy i zamierzam się wypaść nie mniej niż te krowy :D
Poza tym musimy z Janem wypożyczyc do tego celu samochód, co by się tam dostać :)
Oczywiście, żeby nie było niedomówień- ni w ząb nie szprechamy po DOJCZ :D będzie wesoło. Mam do Was pytanie- jakie ceny zapodać w tych EUROSACH?
Bo wiecie nie za mało i nie za dużo :) Powiedzmy sobie, że jak sprzedaję kolczyki za 10 pln,15pln to przecież nie będę je po 3euro sprzedawać, bo to wieś i za tanio ile wziąć?

reklama
witam sie
wczoraj zniknęłam bo dostałam strasznych bóli brzucha :( nie wiem co sie działo w sumie sie nie napinał, ale bolało raz z lewej raz z prawej strony i nie wiem czy to w koncu ból od kręgosłupa, czy maly sie tak rozpychał bo raczej chyba skurcze to nie były juz sama nie wiem dziewczyny czy skurcze są umiejscowione gdzieś pośrodku??

o jeju ,jeju współczuję

zły to tydzień był ...tyle brzuchatek w szpitalu...

a ja NIEOFICJALNIE MAM JUZ ABSOLUTORIUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SKONCZYLAM EGZAMIN O 18:30 I ZANIM DOJECHAŁAM...WIECIE JAK JEST.

W KAŻDYM RAZIE SKOŃCZYŁO SIĘ NA ŚREDNIEJ 4,7 I ZDANYM KOLOSIE 5 LATCE NA 4,5 I 5:D

właśnie kończę litrową porcje lodów i nie żałuję!!!!!
idę spać, a jutro pisanina.

Leżałaś 3 tyg. i nie zrobili Ci USG???? Kary godne poprostu!!!!!!!!

UWAGA mam smsa od Krzynki!!!!!!!!!!!!teraz

Lezy w szpitalu, wymiotowała bardzo i zatrzymali ją na obserwacji, dali kroplówke, z dzidzią wszystko dobrze, ma nadzieję, zę jutro wyjdzie. Trzymać kciuki!!!!!!!
Napisałam tutaj aby każda wiedziała!!!!!!!!!!

Trzymaj się ciepło Krzynka:))

Ojej... coś pechowy ten 7 miesiąc.... :-(

Krzynka, czekamy na Ciebie!! Trzymaj się

ja juz pisałam, ze strasznie sie boje 7 miesiąca :( bo dużo sie słyszy własnie o różnych dziwnych przypadkach :( Od znajomej mojej mamy córka straciła córeczke własnie w 7 miesiacu :(

Perla
Trzymajcie się tam cieplutko

Dziewczyny a gdzie sie podziewa Polianna??

Do góry