reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

witam sie w piekny poranek niedzielny - oby dzionek nie byl taki jak wczoraj - slońce-dzeszcz-grad-słońce
Jak się dwupaczki czujecie??

Cześć
Ja tylko na chwilę, bo humoru nie mam...
Moi rodzice niestety zalani-byli pierwsi na "tapecie":no: Od godz 10 nikt nie pomagał, nie było straży ani wojska (wczoraj byli)... Ludzie stali i nic nie robili, bo nie było worków i piasku:eek: Jechaliśmy właśnie pomóc, gdy mama zadzwoniła, że już po wszystkim... Oby teraz nie doszło do 1 piętra, bo wszystko stracą:-(

Przykro mi słoneczko tulam mocno :( trzymam kciuki caly czas oglądamy z meżem to co sie dzieje w Polsce:(

Witajcie dziewczynki. Mam pytanie :-)

Jaką w No-spe zażywacie? Tą zwykłą czy forte ??

zwykłą, forte jest na receptę.

witam!!!

u mnie dziś obudziło nas słoneczko.. jest parno i gorąco już od pierwszych porannych chwil, ziemia w ogrodzie piszczy od wody... jest jak gąbka.

Dziewczynki dopieściłyście moje ego do granic możliwości :D niech tylko któraś się tu pojawi z jakimś problemikiem - ciocia marulka doradzi z pełną finezją ;) :p

Co do pępkowego o swojego męża się nie obawiam - z pewnością uczci narodziny synusia ze swoim teściem przy piwie - z pewnością przy nie jednym :p ale też nikt nie zaliczy jakiegoś spektakularnego zgonu. Raczej konesersko sącząc sobie dojdą do momentu w którym wyznają sobie miłość do grobowej deski i grzecznie stwierdzą, że czas lulu :D
Zarówno u mnie w domu rodzinnym jak i w moim domu piwo jest trunkiem przy którym świętuje się wielkie uroczystości jak i spędza zwykłe wieczory. Ja osobiście z alkoholu piwo uwielbiam właśnie i wręcz szkoda mi życia na inne trunki ;) w tamtej ciąży dawałam się skusić na kilka łyków, zwłaszcza latem. Obecnie ŻADEN alkohol nie przejdzie mi przez gardło - nie wiem od czego to zależy. po prostu NIE i już. Pasjami za to pochłaniam Karmi klasyczne :)

wuzelek co do spotkań towarzyskich to obudziłaś we mnie ciekawość:
Otóż kiedy wszystkie będziemy mamami, a już niektóre jesteśmy z pewnością przyjdzie taki moment, kiedy będzie trzeba wyjść z domciu i (niektórym z nas znów) przyjdzie nam karmić piersią w miejscach publicznych. Ciekawa jestem co o tym sądzicie, jakie macie refleksje przed urodzeniem pierwszego dziecka i jakie doświadczone mamy mają spostrzeżenia i własne przygody z tym związane. Z taką zagadką zostawiam Was na niedzielę :D:D:D

ja jestem zdania, ze karmienie w miejscu publicznym owszem, ale żeby to było robione kulturalnie tzn nie wywalać cycka przecież zawsze można go przykryć pielucha tetrową.

Ja zaraz szykuję sie do tesciowej bo zaprosiła nas na obiad.

reklama
witam!!!

Otóż kiedy wszystkie będziemy mamami, a już niektóre jesteśmy z pewnością przyjdzie taki moment, kiedy będzie trzeba wyjść z domciu i (niektórym z nas znów) przyjdzie nam karmić piersią w miejscach publicznych. Ciekawa jestem co o tym sądzicie, jakie macie refleksje przed urodzeniem pierwszego dziecka i jakie doświadczone mamy mają spostrzeżenia i własne przygody z tym związane. Z taką zagadką zostawiam Was na niedzielę :D:D:D

no u nas na szkole rodzenia bardzo zachecali do karmienia na żądanie nie wazne gdzie sie jest. mowili, ze bedziemy na poczatku czuc dyskomfrot, ale tez to, ze ludzi ten widok nie przeraza, ale jest odbierany pozytywnie (oczywiscie buraki sie znajda zawsze, wiadomo) ;-) więc mam zamiar osobiscie probowac to robic :tak:

Cześć dziewczyny mam nadzieję, że u Was ładniejsza pogoda niż u mnie.U mnie cały czas pada :-( Jest szaro, buro i niefajnie :-(

Ale co tam ważne, że jeszcze weekend trwa :-)
Cały czas czekam, aż moja kochana kotka urodzi już się doczekać nie mogę :-) Miłego dnia.

No własnie.. wiekszosć z was biorze zwykłą nospe. A mi lekarz cały czas przepisuje forte i mam tą brac, i tak mysle czy nie lepiej zwykłą jak nic bardzo złego sie nie dzieje. No niewiem co mysleć.

Od kilku dni czuje impulsywne kłucie po lewej stronie podbrzusza, Któras tak ma? Orietujecie sie co to moze byc?

Wkońcu ładna pododa dzisiaj mmm :tak: słoneczko :tak:

No własnie.. wiekszosć z was biorze zwykłą nospe. A mi lekarz cały czas przepisuje forte i mam tą brac, i tak mysle czy nie lepiej zwykłą jak nic bardzo złego sie nie dzieje. No niewiem co mysleć.

Od kilku dni czuje impulsywne kłucie po lewej stronie podbrzusza, Któras tak ma? Orietujecie sie co to moze byc?

Wkońcu ładna pododa dzisiaj mmm :tak: słoneczko :tak:

Ewelinko skoro lekarz radzi brać forte, aTy jednak masz jakieś kucia w brzuchu to może nie rezgnuj z takiej dawki póki co!

Marulka ja też będę karmić ,(jesli będę mogła oczywiście) jak dzidzia zawoła,oczywiście nie wywalając przy tym całego cyca i w du.. mam stare prukwy itp. ramole.;) a niech no mi ktoś w Centrum Handlowym zwróci uwagę to sam niech zjada chamburgery w kiblu!!!!
Dodam, ze jak chodziłam z Adim w ciązy 16 lat temu i taka pani zaczęła w autobusie dyskretnie karmić płaczące dziecko wszyscy gapili się na nią co ona śmie robić!!!!! Buraki :(

Słuchajcie u nas jest UPAŁ, WAR, Wrzątek, wróciłam z M z rynku poszłam za ciuchami, kupiłam sobie spodnie lniane do łażenia w ciązy na lato, 2 małe czapusie dla Alanka i inne pierdułki i jestem ugotowana, mokra, nażłopałam się zimnej coli czego nie robię leże i kwicze:(
Obiadu nie robię prowiant od mamci ratuje mi życie!!!!!!!

u nas tez jest pieknie poki co, slonko swieci, blekitne niebo i gorąco :tak: zaraz jedziemy do parku leśnego kawałek stąd połazić i poleżec na zielonej trawce :-) kochamy to najbardziej na swiecie :tak:
ja tak nie mam ze sie nie moge doczekac, czuje sie swietnie i jest mi dobrze tak jak jest ;-) mysle ze te niecale 2,5 m-ca ktore zostaly to tak bedzie akurat :tak:, choc ten czas jak juz pisalam ze 100 razy tak szybko leci :szok:

Moniczko, ale z Ciebie ranny ptaszek:D

Bombusia, a ja trę ziemniory na grubej tarce i wcinam je z przyprawą - kucharek:D:D:D, a Darek z cukrem i śmietaną:D

Marulka, a mnie się tak marzy alkohol, że mam wrażenie, że czasami zachowuję się jak alkoholik:D, a Darek wie o tym, że tak mi brakuje chociaż raz na tydzień czegoś, że specjalnie podchodzi z ginem albo whiskaczem i pod nos mi podstawia, a ja wrednie "Ty też nie pijesz bo ja prowadziła nie będę:D:D:D" hehehe Co do karmienia to będę karmiła wszędzie i o każdej porze, zaopatrzę się jedynie w chustę zasłaniającą, bo dla mnie to jest krępujące kiedy odwiedzałam koleżanki karmiące no i przyszła pora karmienia, a one cyc na wierch, a Darek nie wiedział jak się zachować:D:D:D

Ehtele ja Darka zaraz zwlekę za giry i bierzemy śmierdziela (psa:D) i wysuwamy na wyprawę tylko musimy się streszczać bo podobno potem mają być burze:)

miłego dnia brzuchatki:)

Hejka :happy2:

Wpadłam na chwilkę i zmykam zaraz na spacerek, bo pogoda piękna :tak:

Pozdrawiam wszystkie Brzuchatki :-)

Ja placki ziemniaczane uwielbiam z serkiem wiejskim i cukrem :-)
Jutro na obiadek robię, bo dziś to jak Pajka - obiadek u teściowej - ale się nawpierdzielam pyszności :-D

Wczoraj też się objadłam - pojechaliśmy do stolicy województwa ;-) i byliśmy m.in. w pierogarni - boskie pierogi tam serwują. Wczoraj jadłam genialne pierogi z mięsem z indyka, papryką i beszamelem, a wszystko polane tłuszczykiem ze skwareczkami i cebulką - PYCHAAAAAAAA!!!!!

PS. A na czerwcówkach już 5 dzidziolków ALE FAJNIE :)

Hej laseczki:-)
U nas też pogoda dopisuje - pięknie świeci słoneczko, szkoda tylko że mój mężuś na 14 do pracy:-( No ale póki co razem zjedliśmy śniadanko a teraz wybieramy się na spacer - po drodze pewnie wyhaczymy lody w macdonaldzie:-p
Co do tego morza to już Bombusiu nie będę;-) muszę wam tylko powiedzieć że wczoraj na plaży pełno było, co niektórzy nawet się kąpali!!!! w zimnym Bałtyku:szok:
Jeśli chodzi o karmienie piersią w miejscach publicznych to tak jak większość z was myślę że będę karmić jeśli zajdzie taka potrzeba, a żebym nie czuła się niekomfortowo to pewnie zarzucę jakąś pieluchę tetrową i będzie oki :tak:
Narobiłyście smaka na te placki ziemniaczane:-D ja uwielbiam ze śmietaną i cukrem:tak: tylko trzeć się nie chce:sorry2::tak:
Co do alkoholu to wczoraj do obiadku wypiłam sobie piwko:-D Ponieważ nie chce pić alkoholu a na karmi nie mam ochoty to wpadliśmy na pomysł i kupiliśmy dla mnie lecha bezalkoholowego i zrobiłam sobie z soczkiem malinowym:-p mniam - wyszedł super.
Wszystkim życzę udanej niedzieli, pięknej pogody i miłego spacerowania:-)

reklama
Witam :-) U mnie dziś bardzo gorąco, oby taka pogoda się utrzymała jak najdłużej :-):-)

ewelinka2106
mi teraz też lek.gin. przepisała nospę fortę 2x1, wcześniej inna gin. polecała zażywać zwykłą 3x1 ale tylko raz zażyłam jak mnie bardzo brzuch bolał. Tą zażywam bo mam odpoczywać i leżeć, a dla mojego dzidziaka wszystko. :-)

Teraz idę poleżeć :-)

My dziś obiad u teściów. A później chyba znowu grill :-D

Miłego dnia mamusie :-)

Do góry