a, no bo tak:
1. w szkole średnio (tzn. nie jakos fatalnie, ale u mnie musi byc bardzo dobrze, bo wiecie - stypendium
- jakos tak sie do niego przyzwyczailam i gdyby zabraklo tych 3-4 stow miesiecznie pewnie czulabym sie srednio komfortowo, zwlaszcza ze nie mam szans na żadną inną kase poki do pracy nie pojde, a to jeszcze dluuuugo)
2. zakupy dla Małej w ogole nam nie idą
. nic nie wiemy kompletnie, nie jestesmy w stanie podejmować decyzji w tej kwestii, a jak juz podejmiemy, to niekoniecznie trafną :/
3. wystraszylam sie troche tym czego dowiedzialam sie na skzole rodzenia, bo tam wciąż powtarzaja ze dzieci są kochane, blablabla, ale jest bardzo ciezko na poczatku i wiele problemow na nas czyha zarowno ze sobą po porodzie jak i z dzidziusiem
4. jakas jestem rozdrażniona ostatnio, czuje sie zestresowana i chce mi sie ryczeć wlasciwie bez powodu, trudno mi wziąć sie w garśc, stałam sie jeszcze bardziej samokrytyczna niz do tej pory (a zawsze bylam bardzo)
5. przeraża mnie myśl o tym, ze kiedyś Mała bedzie miala 3, 4, 5 lat, a ja okropnie nie lubie dzieci w tym wieku (wiem, wstyd sie przyznac), nie mam pojecia co wtedy bedzie :-( ; nie wiem tez czemu o tym mysle teraz, bo przeciez moze do tego czaus mi sie odmieni, albo nie bedzie ta niechec dotyczyła własnego dziecka
6. rodzice nam trują kiedy ślub koscielny, a dopiero co zdążylismy ochłonąć po cywilnym.. zwlaszcza teściowie pytaja o to za kazdym razem kiedy dzwonią, a my owego slubu póki co brać NIE ZAMIERZAMY. żadne argumenty nie docierają, ani racjonalne, ani etyczne, ani prosba ani groźba. chyba musze byc JESZCZE bardziej radykalna.
7. nie mam na nic czasu, w tym tygodniu co dzień wracałam ok. 21 do domu. byc moze dlatego jestem nieco przemęczona i z tego wynika moje podejście poniekąd.
8. strasznie mnie wczoraj brzuch bolał, troche sie wystraszyłam, ale potwierdzilo sie ze to wzdęcia, bo jak połaziłam, poćwiczyłam, popiłam czym się dało i za przeproszeniem popierdziałam, to przeszło ;-)
to chyba na tyle..ufff, samo napisanie i uporzadkowanie to juz ulga, takze dzieki za taką możliwość