reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

reklama
bombusia śliczne te ciuszki i jaka taniocha, a wszystkie kupujesz w tych najmniejszych rozmiarach?
bo ja jak znajdę coś fajnego i większego to tez biorę, chociaż mój mąż się śmieje że na pewno zapomnę że to mam:)

któreś z nas pisały że zapominaja co miały powiedzieć i brakuje im słów! ja też tak mam ...
moja koleżanka która rodziła w styczniu czytała gdzieś że to normalne w ciąży i ona też tak miała, a jak mi ostatnio pokazała sms którego do niej napisałam to sama się śmiałam bo nie miałam pojęcia o co mi chodziło:)

ciamajdko trzymaj się i nie wmawiaj sobie że coś sie dzieje, kładź się do łóżka i bierz no-spe!

mnie tez, ale z drugiej strony zastanawiam sie bo wiadomo płaci sie za firme też w duzej mierze niestety.

Ja przy corce kierowalam sie cena. Wybralam lezaczek TAKO, jeden z najtanszych jakie byly wtedy w sklepach i ogolnie dostepny. No i bardzo zalowalam :-( Kompletnie nie byl przystosowany dla takich 2-5 miesieczych dzieci. Pasy byly wielkie i 5-punktowe i byly za duze. Jak wpinalam tam corke to miala te pasy przy samej glowce. Strasznie to wygladalo. Dlatego postanowilam, ze teraz kupie renomowanej firmy. Stawiam na FP i z waga do 18kg. Teraz widze, ze wiekszosc producentow robi juz lezaczki z pasami biodrowymi wiec o tyle dobrze. Nie polecam wlasnie tych 5-punktowych, a przynajmniej w tej wersji co ja mialam z TAKO. Poza tym w TAKo byly te kolory takie smutne, zadnych zabawek nie mialy. Z innych firm sa takie fajne kolorowe, z gadzetami do zabawy. Chociaz tyle sie poprawilo w ciagu tych 3 lat.

O ja mialam tego typu http://www.allegro.pl/item1046005792_lezaczek_tako.html

dziewczynki mój "eksperyment" żeby dowiedzieć się co myślicie o chodzikach ma dalszy ciąg ;););) otóż ostatnio z koleżanką (ona dziecko w podobnym wieku) rozmawiałyśmy, że rodzice są różni: jedni bardziej inni mniej przychylni nowym trendom i "wynalazkom". Rozmowa nam się nawinęła przy okazji naszych ostatnich zakupów, otóż i ona i ja uległyśmy nowej modzie wśród dzieci (och jakaż to bzdura.. moda wśród dzieci... hehhe) na rowerki biegowe. Spójrzcie same w wolnej chwili - ciekawa jestem co Wy na takie cudo :D dodam że ja już kupiłam Olkowi - w netto za 70 zł ;) koleżanka kupiła renomowanej firmy Kettler za 269. A tu co nieco o rowerkach i filmik:
AktywnySmyk.pl - Rowerek bez pedał

[video=youtube;ja8O7T9Hg34]http://www.youtube.com/watch?v=ja8O7T9Hg34&feature=related[/video]

:D ja tymczasem odkurzę mieszkanie ;)

dziewczynki mój "eksperyment" żeby dowiedzieć się co myślicie o chodzikach ma dalszy ciąg ;););) otóż ostatnio z koleżanką (ona dziecko w podobnym wieku) rozmawiałyśmy, że rodzice są różni: jedni bardziej inni mniej przychylni nowym trendom i "wynalazkom". Rozmowa nam się nawinęła przy okazji naszych ostatnich zakupów, otóż i ona i ja uległyśmy nowej modzie wśród dzieci (och jakaż to bzdura.. moda wśród dzieci... hehhe) na rowerki biegowe. Spójrzcie same w wolnej chwili - ciekawa jestem co Wy na takie cudo :D dodam że ja już kupiłam Olkowi - w netto za 70 zł ;) koleżanka kupiła renomowanej firmy Kettler za 269. A tu co nieco o rowerkach i filmik:
AktywnySmyk.pl - Rowerek bez pedał

[video=youtube;ja8O7T9Hg34]http://www.youtube.com/watch?v=ja8O7T9Hg34&feature=related[/video]

:D ja tymczasem odkurzę mieszkanie ;)

Jestem za ale cora juz ma normalny rowerek wiec z tego zrezygnowalismy ;-)

Ja przy corce kierowalam sie cena. Wybralam lezaczek TAKO, jeden z najtanszych jakie byly wtedy w sklepach i ogolnie dostepny. No i bardzo zalowalam :-( Kompletnie nie byl przystosowany dla takich 2-5 miesieczych dzieci. Pasy byly wielkie i 5-punktowe i byly za duze. Jak wpinalam tam corke to miala te pasy przy samej glowce. Strasznie to wygladalo. Dlatego postanowilam, ze teraz kupie renomowanej firmy. Stawiam na FP i z waga do 18kg. Teraz widze, ze wiekszosc producentow robi juz lezaczki z pasami biodrowymi wiec o tyle dobrze. Nie polecam wlasnie tych 5-punktowych, a przynajmniej w tej wersji co ja mialam z TAKO. Poza tym w TAKo byly te kolory takie smutne, zadnych zabawek nie mialy. Z innych firm sa takie fajne kolorowe, z gadzetami do zabawy. Chociaz tyle sie poprawilo w ciagu tych 3 lat.

O ja mialam tego typu Leżaczek TAKO (1046005792) - Aukcje internetowe Allegro

ja sie chyba zdecyduje na ten LEŻACZEK BUJACZEK FISHER PRICE DO 18 kg WIBRACJE (1036135615) - Aukcje internetowe Allegro slicie, ze bedzie OK?
w sklepach jest powyzej 230 zł :szok: az sie zdziwiłam

dziewczynki a to moje ostatnie nowości dla malucha :p
20sc9k5.jpg

14kedxh.jpg

29lya2q.jpg
Super ciuszki:-):-):-)

Zaprosili go na drugi etap rozmowy - dadzą znac do końca tygodnia.
Ale pracowałby w Katowicach, więc mieszkałby u rodziców.. i musi miec własna działalność...

jestem w połowie zadowolona.
Ale to znaczy ze byście sie przeprowadzili?

hej sierpnióweczki:) u mnie dziś niezbyt ładnie, ale przynajmniej nie leje..
Ewelinka nie wierz w takie zabobony!! myślę, że w czasie ciąży każda z babeczek zrobi coś co według zabobonów mogłoby wróżyź źle... najważniejsze to nie wierzyć w te brednie... nie ma co myślami przyciągać złego
Ciamajdka ty to jesteś agentka;) gratlulacje dla T., musicie sobie tylko przemyśleć jak to wszystko teraz zorganizować
marulka dzięki za radę co do książki, też już o tym myślalam, ale pewnie w biegu można o tym zapomnieć..
Cayra ehhh zazdroszczę ci tego baseniku...
m-f22 widzę, że nie tylko ja ciągle pracuje.... powodzenia na wizycie:)
Bogusia ja kupuję leżaczek, bardzo mi się podobają, mam już upatrzony w sklepie jeden, moja koleżanka go miała przy pierwszym dziecku i byli bardzo zadowoleni, można sobie "postawić" dzidziolka obok siebie i robić co się chce
Pajka rzecyz dla maluszka oczywiście słodziusieńkie:)

ja dziś z rana udałam się do przychodzi po skierowanie na różne badania, min morfologie, mocz, obciążenie glukozą... no i co ... wkurzyć się można oczywiście nikt mnie nie przepuscił w kolejce (nie mowiąc o tym, że lekarka przyszła godzinę później bo była na domowej wizycie) - pielegniarka mowiła mi ze mam wchodzic bez kolejki, ale tak sobie mysle, co sie bede pchala szybka pojdzie - a babki przeciez mnie zjedza; no i czekam sobie grzecznie te godzinke siedzac na laweczce i zastanawiam sie czy nie zrezygnowac i nie zrobic sobie tych badan prywatnie (bo duzo ludzi chorych i balam sie ze sie zaraze) no i nagle pielegniarka idzie i mowi: to Pani jeszcze nie weszła, prosze teraz jak ktos wyjdzie wejsc... no to jej ladnie podziekowalam i wio przed drzwi, na co slysze rozmowy Pań (ktore wczesniej tak sie pchaly)... no tak w ciazy to oczywiscie trzeba bez kolejki...
Boziu co za obłuda... takto to mnie zadna nie przepuscila w kolejce....
pokazałam lekarce moje nożki (te zylki co mi sie pokazały) no i powiedziala, ze to nie zylaki, ale dala taką ulotkę gdzie sa zalecenia aby chronic nozki i w ogole uklad krazenia - wiec jesli kogos interesuje ten temat to moge przepisac

wczoraj weszłam na wagę a tu znowu +1kg ( w zasadzie z dnia na dzień) dlatego od dzisiaj koniec ze słodyczami itp, obiadek też robię dziś zdrowy, gulasz z chudej wołowinki z warzywami, pieczarkami + garstka kaszy...

mam pytanie odnośnie kawy, przez pierwsze 5 miesięcy praktycznie nie piłam, a teraz jakoś nachodzi mnie ochota, robię sobie z jednej łyżeczki nescafe z połową ciepłego mleka, ... ale kupiłam sobie też kawę jacobs bezkofeinową rozpuszczalna - czy ta jest dobra dla cięzarówek????????

Powiem ci tak ja z Kubkiem piłam normalnie kawe zwykłom fusiastą lekarz nie zabronił :tak:i dziecko dostało 10 punkt teraz ograniczyłam kawke bo mi nie podchodziła ale nie zrezygnowałam całkowicie wiec uważam ze wszystko można ale bez przesadyzmu :tak::tak:
Dziewczyny mam skurcze co 6 minut!!!!!!!!!!

idę myć włosy... patrze na zegarek od 13.. ale wczesniej juz czułam..od ok 11

boli z tyłu, z jednej strony, po kilka razy co 6 minut dokładnie..
tylko mnie nie stresować... czuwam...

bo się naczytałam tych pierdół:/
weź no spe i sie połuż licz co ile masz jesli nie przejdzie jedz do szpitala nie ma co lekcearzyć trzymam kciuki i dawaj znać:tak:

ja na szczescie mam pobieranie krwi na godziny umawiane wiec nigdy nie mam kolejki :)
ja zastanawwiam sie nad Leżaczek bujaczek regulacja położenia HIT NAJTA (1029148612) - Aukcje internetowe Allegro
ten juz troche droższy FISHER PRICE LEZACZEK BUJACZEK POZYTYWKA + KUBUŚ (1031029295) - Aukcje internetowe Allegro ale zastanawiam sie czy potrzebna jest melodyjka? ja i tak nie chce, zeby maluch w tym usypiał. Jak myślicie?

Ciamajdko weź nospe i magnez i się połóż. Zobaczysz jak Ci nie przedzie jedz do szpitala na wyciszenie i blagam nie czxytaj tych pierdół.
podoba mi sie ten 1 ja chciałam kupic ale dostaliśmy huśtawke dla małej i nad leżaczkiem sie zastanawiam:tak::tak:

Zobacz załącznik 247231Zobacz załącznik 247230Zobacz załącznik 247229

A ja takie cudeńka nakupiłam mojemu małemu "Lilusiowi" tj. 9 par pajacyków-śpioszków, 8 par body, 2 koszulki, kurteczkę, spodnie skarpeteczki malusieńkie, łapki, czapeczkę, zapłaciłam 35,80zł bo policzyłam dziś kasiorkę.
Fajne są te sklepy niech będą jak najdłużej:)

Ciamajdka mało Ci sierpniówek, łazisz jeszcze po innych miesiacach a kysz kobieto klikać tu z nami natychmiast:)nie czytać o złych rzeczach:)

Super kobieto zakupki :tak::tak::tak::tak:szkoda ze tak nie umiem kupować:zawstydzona/y:

Kobiety donosze ze w Warszawie WYSZŁO SŁONKO :tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dciekawe na ile ja właśnie odpoczywam popijając herbatke mały w żłobku a ja byłam ze zwolnieniem w pracy :tak:

Ehtele niestety dzisiejsza młodzież (hmmm czy my już takie stare jesteśmy;) ) jest czasami przeokropna....nie mają szacunku do niczego, i uważają się za pępki tego świata, wiem coś o tym, bo pracuję min z młodzieżą, oczywiście nie wkładam wszystkich do jednego worka, ale niestety ogół jest jaki jest...
Pajkaa oba leżaczki fajniutkie:)

Bombusia ciuszki oczywiście super, ale patrząc po twoich fotkach, to ty już chyba masz wszystko dla dzidziolka;) ale wiem wiem jak trudno się opanować;) sama staram się ostatnio omijać ciucholandy z daleka, bo jakbym tam wpadała to ..... szkoda gadać:) w tym, albo przyszłym tygodniu wybieram się na wizytę do mojego lekarza i jak mi potwierdzi dziewczynkę to czuję, że zacznie się szaleństwo.....:)
No pewnie jak tylko sie dowiesz to ruszysz w tany na zakupy, czekam co tam w brzuszku mieszka u Ciebie napisz:)
Nie mam jeszcze dużo rzeczy no ciuszków nakupiłam nowych i używanych, ale jeszcze daleka droga, ale ja tak na luzik wrzucam:) mam jeszcze czas:)

mnie tez, ale z drugiej strony zastanawiam sie bo wiadomo płaci sie za firme też w duzej mierze niestety.

jeszcze ten mi sie podoba LEŻACZEK/BUJACZEK Sun +PAŁĄK Z ZABAWKAMI 6kol. (1036152749) - Aukcje internetowe Allegro
Ja na pewno kupię leżaczek tylko za duży wybór Pajeczko hi hi:) Ja w ogóle wszystko nakupię, bo ja sobie lubię ułatwiac życie taka już jestem oooo:) poza tym dziadki chcą kupować więc niech szastają kasiorką, a co??? takiego maluszka już nie będą mieć....chyba:)

bombusia śliczne te ciuszki i jaka taniocha, a wszystkie kupujesz w tych najmniejszych rozmiarach?
bo ja jak znajdę coś fajnego i większego to tez biorę, chociaż mój mąż się śmieje że na pewno zapomnę że to mam:)

któreś z nas pisały że zapominaja co miały powiedzieć i brakuje im słów! ja też tak mam ...
moja koleżanka która rodziła w styczniu czytała gdzieś że to normalne w ciąży i ona też tak miała, a jak mi ostatnio pokazała sms którego do niej napisałam to sama się śmiałam bo nie miałam pojęcia o co mi chodziło:)

ciamajdko trzymaj się i nie wmawiaj sobie że coś sie dzieje, kładź się do łóżka i bierz no-spe!
Monia tak kupuje różne rozmiary, tak wczoraj dobierałam, aby były male i większe, nowe też tak kupowałam:)

O ja mialam tego typu Leżaczek TAKO (1046005792) - Aukcje internetowe Allegro
To dobrze, ze napisałaś to nie będziemy go brać pod ueagę jeśli się nie sprawdził!!!

reklama
Do góry