reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

starlet- ciekawa jestem czy objawem cukrzycy może być to,że jadlabym w kółko słodkie ;) aż nerwowa bylam,że nie mam słodkiego to sobie "upiekłam" ciasto w mikrofali.Taka desperacja! Pewnie zrobię na własną rękę bo i tak nie mialabym skierowania. Rozumiem,że żadnego negatywnego wpływu na dziecko nie ma?

reklama
starlet- ciekawa jestem czy objawem cukrzycy może być to,że jadlabym w kółko słodkie ;) aż nerwowa bylam,że nie mam słodkiego to sobie "upiekłam" ciasto w mikrofali.Taka desperacja! Pewnie zrobię na własną rękę bo i tak nie mialabym skierowania. Rozumiem,że żadnego negatywnego wpływu na dziecko nie ma?

Polianna wtrącę się bo pytanie nie bylo kierowane do mnie, ale sama jestem ciekawa gdyż wcinam słodkie 24 h na dobe. Jak bede miala wynik dam Ci znac :) bo sama jestem ciekawa :) na śniadanie slodkie wafelki i delicje :p na kolacje to samo :pnie mowiąc juz o torcie, który zjadłam prawie caly :p

Dobra zmykam bo mąż wraca zaraz z pracy :)

Lody kupiłam algida śmietankowe i zaraz sie zabieram za wszamanie ich:-D:-D:-D
ta pogoda mnie dobija net mi siada wysłałam 2 takie same wiadomości ale juz poprawiłam:tak:mam do was pytanie ostatnio strasznie czesto robi mi sie słabo bez powodu jak wyszłam po lody to myslałam ze padne po drodze boje sie ze kiedys na prawde zemdleje bedac sama z Kuba jak myslicie co moge brac zeby troche przeszło może magnez prosze o rade :-(

ta pogoda mnie dobija net mi siada wysłałam 2 takie same wiadomości ale juz poprawiłam:tak:mam do was pytanie ostatnio strasznie czesto robi mi sie słabo bez powodu jak wyszłam po lody to myslałam ze padne po drodze boje sie ze kiedys na prawde zemdleje bedac sama z Kuba jak myslicie co moge brac zeby troche przeszło może magnez prosze o rade :-(

Anetko niewiem co byłoby najlepsze. Moze bobas Ci uciska i dlatego czasem ci słabo. Najlepiej to lekarza zapytaj- powinien cos na to zaradzic!

Już mi trochę te mdłości przeszły i mam nadzieję, że nie wrócą... Za to bym sobie pospała, ale najpierw trzeba położyć spać dziecko:tak:
Polianna, Ola-a ja słyszałam, że do macierzyńskiego nie trzeba płacić składek przez trzy miesiące (to do chorobowego), ale właśnie przez miesiąc:tak: A co do opłacania podczas macierzyńskiego to trzeba się zorientować, może w necie poszukać:tak:
Bombusia, Nektarynka-super, że wszystko ok:tak:
Ehtele-ja też miałam na czczo 97 w 10 tyg i ginka kazała powtórzyć-podobno to trochę za wysoko, ale też zależy co jadłaś na kolację-ja np kanapkę z KFC:-p Potem powtórzone badanie wyszło ok:tak: Co do zakupów, to zaczęłam kupować kosmetyki dla maluszka, półśpiochy, rożek, ręczniki, nożyczki:tak: Niby dużo mam po Basi, ale jak zrobiłam listę to trochę się tego namnożyło;-)
Pajkaa-ja też zawsze słyszałam, że lepiej urodzić w 7 miesiącu niż w 8 ze względu na płuca...
Mama Aneta-mi się wydaje, że magnez to raczej na skurcze... A może masz za niską hemoglobinę i brakuje ci żelaza?:sorry2:

na pięknie, bardzo się cieszę i mam nadzięję, że mój Olek już obrał tę pozycję główką w dół:-p:-p bo robi mu się coraz ciaśniej:tak::tak: a daje tak czadu, że już nie wyrabiam:-D
ja byłam przed wizyta przekonana ze lezymiednicowo bo wali mocniej po lewej stronie wiec myslalam ze tam nogi a okazuje sie ze jednak głowa w dol.. mam nadzieje ze jeszcze nie bedzie walic po zebrach nozkami..
Nektarynka to nasze smyki w brzuszku juz kopią po KTG mój tez dziś kopał:tak:
a najlepsze jest to ze jak M przyklada ręke to przestaje kopac.. jakby moj M usypiał dziecko:-)

Nektarynko będzie dobrze:) Pewnie teraz mały nabiera tłuszczyku, a i wody płodowe zwiększają objętość:) Świetnie, że wam się tak udało z łóźeczkiem:) Gratuluję wizyt:D i siusiaka:D
...
A co u mnie - wszystko gra, ale kurcze brzuszek mi się tak dziwnie spina,też tak macie, że się robi twardy jak skała i brakuje wam oddechu? Obrzęki jakie były, takie są, żylaki dupiaki są, ale już tak nie bolą, mały kopie po żebrach więc chyba dobrze nurkuje do dołu. Oprócz tego pracę mam w domu - nie tylko biurową, ale i normalną i remontowo - porządkową. Buziaki kochane, kciukasy za wszystkie wizytujące.
Ostatnio robiłam drugi posiew, wszystko oki, nawet mam dużo bakterii kwasu mlekowego, gdyby nie paciorkowiec, który miał chyba w nosie ostatnią antybiotykoterapię. Więc nici z mojego planowanego porodu, czyli jechanie na ostatnią chwilę, będę musiała od razu śmigać do szpitala jak się coś zacznie żeby dostać dawę antybiotyku no i dzidziulek też będzie faszerowany:(

buziaki miłego dzionka
zapewne tak jest jak piszesz..

ja tez tak mam ze czasami brakuje mi miesjca by wdech wziac.. albo nie umiem porządnie ziewnąć.. a jak nie ziewne wieczorem jak jestem zmeczona to mi jakos zle..

a tutaj moje zakupki ostatnie gorzej jak z siusiaka jakimś cudem zrobi sie cipuszka :p bedzie chodzila w czapeczkach Boy :p
piękne ciuszki, ja ostatnio kupiłam od dwóch dziewczyn na forum.. takie bluzeczki spodenki.. juz mam dwie kurteczki na zime.. w sumie juz nie wiele mi zostało do kupienia..

Kasia2506 magnez biore juz od dłuższego czasu wiec nie wiem.
Dobra bede zmykać dobrej nocki wam życze ide wszamać lody

Najlepiej skonsultuj to z lekarzem. Ja kakie zasłabnięcia mam spowodowane np przez serduszko, ale ja mam wade serca wiec moze faktycznie bedzie tak, ze maluch Ci uciska.
Moja szefowa miała tak, ze miała podczas ciąży problem z błędnikiem i mdlała.
A mierzysz sobie ciśnienie??

Trzymam kciuki, zeby to nic groźnego trzymam kciuki

reklama
Ja po ciężkim dniu, więc poczytam jutro.
Od 7 do 17.30 na nogach więc mam dość.
Wizyta typowa jak na Irlandię.
Ale co nieco się dowiedziałam.

Za m-c jadę znowu i dzieciątka dostaną sterydy na płucka.
Poród odbędzie się najpóźniej 30 lipca.
Na chwilę obecną będzie cesarka, bo jedna rybka ma główkę w dół,
a druga perełka jest ułożona jest w poprzek.
Lekarz powiedział,że może się zmienić, zobaczymy w czerwcu.
Dziewczynki rozwijają się prawidłowo.
Ważą po niecałym kilogramie.
Mam się oszczędzać.
Natusia oczarowała wszystkim swoim zachowaniem.
Bardzo grzeczna i usłuchana.

Niestety nie dostałam fotek :(

I na koniec dnia wkurzyłam się na maksa, bo po szpitalu w związku z tym, że byłam na mieście( a juz w tygodniu sama tak daleko nie chodzę) poszłam do socjalu po formularz na macierzyński a jakaś męda zamknęła mi drzwi przed nosem.

Do góry