reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Hej kobietki, u mnie też piękna pogoda, czekam tylko na meża bo poszedł coś pozałatwiać w urzędach i wyciągnę go na spacerek - choć czasu niewiele, bo jak zwykle po poludniu do pracy:/ dla mnie długii (krótki) weekend zaczyna się niestety dopiero od jutra o 13.15 - bo do tej godziny będę pracować... ale dobre i te dwa dni;)
W niedziele, o ile pogoda pozwoli, wybieramy się z M. do zoo do chorzowa;)
Shiraa gratuluję udanej wizyty; nie przejmuj się tymi 12kg i komentarzem męza - faceci czasem nie mają wyczucia, choć mój narazie daje radę:) Wizyta faktycznie za 5-6 tygodni... nieźle...
Bogusia no hmm twój M. też gafę puścił;/ czy oni już teraz tak będą mieli; zero zrozumienia dla nas kobietek i dla naszego stanu; a twoje piersi i tak pewnie są piękne; ja wiem, że moje nie są idealne - ale mąż mówi, że dla niego tak;) i to się liczy
ZIelona ehhh mam nadzieję, że ten miesiąc zleci nam szybciutko (ja będę pracować jeszcze pare dni w czerwcu - ale tego już nie liczę;), bo powiem szczerze, że już bym chciała trochę poleniuchować - a przede wszystkim nie mieć nic na głowie - żadnych problemów, spraw zawodowych, obowiązków... po prostu LUZ
Ehtele zazdroszczę tego wyjazdu, ja niestety mam wolne tylko dwa dni, a i mąż bardzo zajęty teraz, więc nie możemy sobie pozwolić na żaden weekend;) będziemy szaleli lokalnie;) A komplecik dla Olka oczywiście superek;)
Polianna mój lekarz twierdzi, że nie tylko jedzenie ma wpływ na wagę maluszka, jak nic nie tyłam (przez jakiś czas...) to mi mówił, że to dobrze, a maluszek i tak sobie rośnie... więc chyba to nie jest do końca powiązane, Moja kolezanka w ciązy przytyła tylko 6kg (jest w ogole bardzooooo szczupla ) - te 6kg to bylo wlasnie dzieciatko, wody plodowe, lozysko - wiec po porodzie byla jeszcze chudsza - a malenka urodzila sie zdrowiusienka
Alaa gratuluję skończenia pracy;) teraz tylko obrona - powodzenia:)

reklama
Cześć dziewczynki!
Ja wpadam tylko na chwilkę-nawet nie poczytałam co popisałyście wczoraj, ale nadrobię wszystko dzisiaj wieczorem:tak: Zaraz zmykam na zakupy, a na 11.55 do pracy (tylko 3 lekcje:happy:) Wczoraj miałam badanie połówkowe.
Małgosia pozostała w dalszym ciągu dziewczynką:tak: Wszystko jest w porządku, mała rośnie, waży już 721g:-) Tatuś i siostrzyczka też ją oglądali na monitorze, ale Basia bardziej interesowała się tym co się znajduje w gabinecie, niż niewyraźnymi obrazami (szczególnie interesował ją fotel ginekologiczny;-)) Co do mnie też wszystko w porządku-jestem 3 kg do przodu, tylko muszę brać witaminę C i pić sok żurawinowy, bo z moczem coś nie tak:sorry2: No i jeszcze jedna dobra wiadomość-w tym roku nie zamykają na lato szpitali we Wrocławiu:-)
Pozdrawiam wszystkie serdecznie i życzę takiego słonecznego dnia, jak ten u nas:-)

Gartuliję wizyty :)

Ehtele ja się czuje jakbym połknęła arbuza. Wczoraj miałam zabawną historię. Idę z mężem i idzie obok nas kobieta taka koło 40. I cały czas mnie obserwuje. I potem podchodzi do mnie i mówi musiałam do Pani podejść i powiedzieć Pani, ze slicznia Pani wygląda w tej ciąży. A ja w szoku.

Pajkaa no to miło;) zazwyczaj spotykamy się z niefajnymi reakacjami (np. w sklepie o czym była mowa dużo wcześniej) a tu - taki miły akcent;)

Gartuliję wizyty :)

Ehtele ja się czuje jakbym połknęła arbuza. Wczoraj miałam zabawną historię. Idę z mężem i idzie obok nas kobieta taka koło 40. I cały czas mnie obserwuje. I potem podchodzi do mnie i mówi musiałam do Pani podejść i powiedzieć Pani, ze slicznia Pani wygląda w tej ciąży. A ja w szoku.

no nie mogę:tak: to musiała być jakaś fajna kobitka:-D Musiałaś na prawdę nieźle się prezentować:-p:-p:-p Oby takie sytuacje miałay miejsce w 9 miesiącu heheh kiedy będziemy czuć się najgorzej...super

Hej dziewczynki:-)
Pajkaa super reakacja, fajnie że ktoś powie miłe słowo. Ja się czuje jakby nikt mnie nie zauważał, zwłaszcza w sklepach.
Bogusiu faceci tak mają że palną czasem coś głupiego, ja też ostatnio ryczałam bo mąż mi powiedział że wszystko wyjadam i myslę tylko o sobie, to było naprawde przykre:-(
Alaa fajnie, ze masz napisaną pracę, ja rok temu to przerabiałam, obrona to juz tylko formalność:-)
Dziś szał zakupowy a ja nie mam nic na week, samochód u mechanika, mąż do pracy, musze liczyć na teśció. No i week pod znakiem zapytania, co by tu robić, też myśleliśmy o zoo w Chorzowie, nad wodę gdzieś pojechać bo mąż węduje, oby tylko podoga dopisała. No i muszę poczynić małe przygotowanka do moich urodzin (bo nie obchodze imienin-jeszcze ;-))
Shiraa super że wszystko dobrze:-)oby tak było do końca!
SARKA ja też czekam na kaske z ZUS-u, oby nie było opóźnień, pytałam wczoraj szwagra bo był miesiąc temu na chorobowym i mówił, że od razu dostawał pieniązki na konto jak tylko zaniósł zwolnienie.
Ehtele zazdroszcze wyjazdu, życzę udanej majówki:-)
A co u agdzie? jest na zwolnieniu? bo wczesniej jak pisała to z pracy.
Wszystkim, o których zapomniałam gratuluję wizyt, powodzenia na tych najbliższych. I dużo odpoczywajcie zeby nasze maluchy rosły zdrowe i silne:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej!U nas ładnie cieplutko i mały wiaterek lub wcale.Byłam rano na rynku po jajka bo w pon.mama jedzie do szpitala na usunięcie nerki to bym małego musiała ze sobą targać a on strasznie ciężki jest.
No a co do mieszkania co kiedyś wam pisałam przestała gadać i łaskawie nawet wypłaciła mi 2 tys które trzymałam na jej koncie.Jeszcze mam 5 tys ale ale zgodziłam się żeby wypłacała mi w ratach bo nie ma.
.A ja nie wyniosę się z tego mieszkania póki nie uzbieram dość kasy i to jej powiedziałam.

Ostatnia edycja:
pajka no to musiałaś zwalić kobitę z nóg...

alaa gratuluję napisania pracy... ja to chyba już zostanę wieczną studentką :p

ehtele komplecik uroczy... odpoczywajcie w tej puszczy ;)

kasia gratuluję udanej wizytki :)

Monika 373 no niestety przykre jest to, że masz takie problemy w czasie ciąży, mieszkanie, mama... ale musisz być silna i na pewno dasz sobie radę ze wszystkim problemami;)

dziękuję :*
Puchatko zastanawiałas sie za ile pojdzie ta sukienka na allegro :p kupiłam ją za 30 zł :p + przesyłka ale taki kolor
Maritt 2010______ I D A L I A _____ 38_____ ocean (1008303088) - Aukcje internetowe Allegro
Sukienka rewelacyjna:tak: jak ty to robisz ja nie umiem próbowałam wynależc Kubie tapczanik w auta ale nici z tego wyszły:zawstydzona/y:

Pewnie żadna z Was nie wiedziała, że miałam dzisiaj wizytę, bo się do Was nie odzywałam ... Ale! Muszę się Wam pochwalić, bo moja wizyta przebiegła tak jak sobie wymarzyłam ... :-D Wszystko jest w jak najlepszym porządku !
Maleńka rozwija się dobrze i rośnie jak na drożdżach :-D Gin pokazała mi cipulkę a więc nie mam wątpliwości co do tego, że będziemy mieli Córeczkę :laugh2::laugh2::laugh2:
He he fajna taka mała pipunia ... :biggrin2:

Widziałam tez śliczną buźkę, gin powiedziała, że pyza z tej Naszej Dzidziuni :laugh2: Pokazała Nam jakie fajne ma policzki i śmiała się, że ją super utuczyłam już :laugh2:

Poza tym to przytyłam kolejne 4 kg ... Powiem Wam szczerze, że zbladłam jak popatrzyłam na wagę i zobaczyłam 79 kg ... Mam 12 kg na +. Pytałam się czy to normalne, ale gin powiedziała, ze tak i że na pewno dobiję do 20 kg. Super :confused2: Tylko jak ja potem to zrzucę ... ? :eek:
Niby nie powinnam o tym teraz myśleć, ale... Kurdę a nie jem słodyczy. Starałam się ograniczać ... No cóż muszę jakoś to przeboleć. Najważniejsze, że Maleńka jest zdrowa :biggrin2:

Kolejna wizyta dopiero 10 czerwca. Późno - wiem. Ale gin powiedziała, że skoro wszystko jest w porządku i czuję regularne ruchy to nie ma po co widzieć się wcześniej. Tym bardziej, że później będziemy się spotykać nawet co 2, 3 tygodnie.

Ps. Chciałabym się do Was odzywać częściej, ale nie daje rady ... Mam nadzieję, że wkrótce to się zmieni !

(pewnie rzadko która mnie w ogóle kojarzy heh ...)

Pozdrawiam Was brzuszki :))
Gratuluje dziewczynki i udanej wizyty :tak:a z tym czasem doskonale rozumiem ciagle go brak a co bedzi jak urodzimy juz nawet nie mysle:-D:-D

Dzień dobry dziewczynki :-)
Mówię dzień dobry i uciekam na rynek. :tak:
Później nadrobię, teraz tylko pogratuluję wczorajszych udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze :tak::-)
Miłego dzionka :-)
P.S. Ale piękna pogoda dziś w łodzi :-D A ja już mniej smarkam, choć jeszcze...:confused2:
P.S.2 Już obiadek mam zrobiony, znów rozpiera mnie energia :-p:-D
Ach ty ranny ptaszku a z tym obiadem to w szoku jestem :szok:ja nawet jeszcze w sklepie nie byłam :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Pogoda boska:-D:-D

A ja dziś się muszę wziąć za wysprzątanie generalne mieszkania no bo przecież jutro weekend:-D
Dziewczynki zapowiadam, żeby nie było:-p że jutro wyjeżdżam do Siemianówki, czyli w rejony Puszczy Białowieskiej:-):-) Wrócę dopiero koło 06.05. Będę mieć blue connecta, ale podejrzewam, że czasu nie będzie...przynajmniej taką mam nadzieję:-p:-p
Mięsko na grilla kupione, teraz muszę jakąś marynatkę zrobić, żeby lepiej smakowało;-)
W załączniku macie zdjęcie kompleciku dla mojego Olka z lumpka za 12 zł...;-)

Shiraa bardzo się cieszę, że Twoja córunia taka zdrowa i tak dobrze się rozwija:-D:-D Cudowne wiadomośći...a waga cóż...moja pokazuje już 12kg na plusie:eek::eek::eek:, doła łapię jak wchodzę na wagę, więc muszę to rzadziej robić...a wizyta 10 maja więc będzie w ciągu 4 tyg. 3 kg...:no::no:

Black_Opal no dużo w ciucholandach szmatek jednak jest...ale czasem coś tam wygrzebię... no ale te Twoje earl days w super cenie...:-)

Kiniusia jestem pełna podziwu...a co dziś ugotowałaś?? :tak:

Bombusia wizyta u kosmetyczki na prawdę nieźle relaksuje:-):-) A co do zakupów, to niestety dziś tak będzie...już wczoraj był sajgon...tłumy niesamowite i walka o mięcho:-p:-p

Bogusia86 ach Ci faceci..kompletnie nie mają wyczucia co mogą powiedzieć, a czego nie powinni...tak to jest, mój tez ma takie wpadki:happy:
Nic tylko obrazić się, odwrócić się w łóżku dupką i czekać aż zrozumie...:happy: czasem zrozumie i będzie próbował Cię udobruchać...:tak: wtedy trzeba się ociągać, żeby nie było mu tak łatwo heehhe:-D:-D Wykorzystać, poprosić o coś nietypowego, co normalnie nie chciałby zrobić... np idź do sklepu o 23 po lody:-p
Powodzenia na szkole rodzenia...

ewelinka210 skurcze łydek mam zawsze w nocy, a szczególnie jak się budzę i przeciągam...makabra...a magnez biorę i nic a nic nie ma różnicy...:baffled:
Udanego weekendu życze a przede wszystkim pogody a komplecik śliczny:-D:-D

Cześć dziewczynki!
Ja wpadam tylko na chwilkę-nawet nie poczytałam co popisałyście wczoraj, ale nadrobię wszystko dzisiaj wieczorem:tak: Zaraz zmykam na zakupy, a na 11.55 do pracy (tylko 3 lekcje:happy:) Wczoraj miałam badanie połówkowe.
Małgosia pozostała w dalszym ciągu dziewczynką:tak: Wszystko jest w porządku, mała rośnie, waży już 721g:-) Tatuś i siostrzyczka też ją oglądali na monitorze, ale Basia bardziej interesowała się tym co się znajduje w gabinecie, niż niewyraźnymi obrazami (szczególnie interesował ją fotel ginekologiczny;-)) Co do mnie też wszystko w porządku-jestem 3 kg do przodu, tylko muszę brać witaminę C i pić sok żurawinowy, bo z moczem coś nie tak:sorry2: No i jeszcze jedna dobra wiadomość-w tym roku nie zamykają na lato szpitali we Wrocławiu:-)
Pozdrawiam wszystkie serdecznie i życzę takiego słonecznego dnia, jak ten u nas:-)
Gratulacje:-D

No to sie witam myslałam ze z wami dłużej zabawie ale wztyd sie przyznac odprowadziłam Kube do przeczkola wróciłam i poszłam spac dopiero wstałam to znaczy mama zadzwoniła bo tak pewnie dalej bym chrapała :zawstydzona/y::-) a teraz zmykam do sklepu po kiełbaske na obiad bo chłopcy zazyczyli sobie barszczu białego miłego dzionka a pogoda rewelacyjna :-D

reklama
a ja właśnie zrobiłam pyszną marynatę i zatopiłam w niej karczek, udka z kurczaka i skrzydełka....
oj będzie grilowanie:-):-):-) w całym domu nią pachnie:-p:-p

i kupiłam pościel
w końcu wygrała satynowa
ROŻEK - BECIK 80x80 z APLIKACJĄ (1018033206) - Aukcje internetowe Allegro
3-el POŚCIEL 120x90 - BAWEŁNA 100% SATYNOWA LUX (1009924006) - Aukcje internetowe Allegro
6-el POŚCIEL 120x90 - BAWEŁNA 100% SATYNOWA LUX (1009923441) - Aukcje internetowe Allegro

kolory jasna zieleń i piaskowy jasny...zobaczymy czy warto...:-D:-D

Do góry