reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Hej hej :-)

Tak wcześnie to mnie jeszcze na BB nie było odkąd jestem na zwolnieniu :-D

Shira super, że wizyta udana :tak: A kilogramami się nie przejmuj, będziemy musiały to jakoś zrzucić ;-)

Kiniusia niezła jesteś z tymi rannymi obiadkami :laugh2:

Pajka mam nadzieję, że dziś lepszy humorek, he? :sorry: A sukienka piękna! Będziesz oszałamiająco w niej wyglądać :tak:

Martuśka trzymam kciukaski :-)

Ethele zakupy jak zwykle udane ;-) U mnie w ciucholandach to rzadko jednak coś jest dobrego :dry: Moja mamcia chodzi co tydzień i niewiele się udało znaleźć. Ostatnio widziałam body na krótki rękawek po 3zł i 5 zł - no za taką cenę to ja dziękuję, postoję - na Allegro kupiłam nówki early days już z przesyłką za 5zł sztuka!

22125_milego%20dnia%20pszczolka.gif

Ostatnia edycja:
reklama
dziękuję :*
Puchatko zastanawiałas sie za ile pojdzie ta sukienka na allegro :p kupiłam ją za 30 zł :p + przesyłka ale taki kolor
Maritt 2010______ I D A L I A _____ 38_____ ocean (1008303088) - Aukcje internetowe Allegro
Ale ładna.
P

Poza tym to przytyłam kolejne 4 kg ... Powiem Wam szczerze, że zbladłam jak popatrzyłam na wagę i zobaczyłam 79 kg ... Mam 12 kg na +. Pytałam się czy to normalne, ale gin powiedziała, ze tak i że na pewno dobiję do 20 kg. Super :confused2: Tylko jak ja potem to zrzucę ... ? :eek:
Niby nie powinnam o tym teraz myśleć, ale... Kurdę a nie jem słodyczy. Starałam się ograniczać ... No cóż muszę jakoś to przeboleć. Najważniejsze, że Maleńka jest zdrowa :biggrin2:

Ps. Chciałabym się do Was odzywać częściej, ale nie daje rady ... Mam nadzieję, że wkrótce to się zmieni !

(pewnie rzadko która mnie w ogóle kojarzy heh ...)

Pozdrawiam Was brzuszki :))
Oj waga sie nie przejmuj,zrzucisz napewno.

Dzień Dobry dziewczynki:-)
Ja od piątej Was nadrabiam ale jednak bardzo dużo naskrobałyście.Nie próżnujecie:tak:

Ja od jakiegoś czasu wstaję ok. 5 rano i nie mogę spać.Później oczywiście padam przed 21 co mnie też irytuje.Bo po 21 przychodzi z pracy małż i co bym mogła trochę się rozerwać wśród dorosłych(bo takto cały dzień z 2 letnim synkiem) to nie daję rady i usypiam.

Przepraszam,że się nie odnoszę do kazdej wiadomości.

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i wspaniałych fasoleczek , no i groszków;-)
No u mnie podobnie.wieczorkiem padam jak mucha.
Synek jeszcze spi,moglabym spokojnie sobie pospac,a tu...niestety nie mogę.

Czy jest tu więcej nocnych marków? Ja po nocach spać nie mogę.
Zasypiam najwcześniej o 1-2 , milion przebudzeń i pobudka o 9tej.
AGA Oj to u mnie na odwrót padam ok.22.00 i śpie jak dziecko, ale w nocy jedno przebudzenie też mam na siusiu i wtedy trochę sie kręce:baffled:

dziewczynki ja zmykam ide sobie poplakać troszke w poduche :( bo taki też mam humorek :(
życzę dobrej nocy :*

Pajka no jak tam humorek??? Lepiej??? Sukienka zajeb..., ale Ty to wyszukujesz, ja nie umie tak :happy::tak:
Pewnie żadna z Was nie wiedziała, że miałam dzisiaj wizytę, bo się do Was nie odzywałam ... Ale! Muszę się Wam pochwalić, bo moja wizyta przebiegła tak jak sobie wymarzyłam ... :-D Wszystko jest w jak najlepszym porządku !
Maleńka rozwija się dobrze i rośnie jak na drożdżach :-D Gin pokazała mi cipulkę a więc nie mam wątpliwości co do tego, że będziemy mieli Córeczkę :laugh2::laugh2::laugh2:
He he fajna taka mała pipunia ... :biggrin2:

Widziałam tez śliczną buźkę, gin powiedziała, że pyza z tej Naszej Dzidziuni :laugh2: Pokazała Nam jakie fajne ma policzki i śmiała się, że ją super utuczyłam już :laugh2:

Poza tym to przytyłam kolejne 4 kg ... Powiem Wam szczerze, że zbladłam jak popatrzyłam na wagę i zobaczyłam 79 kg ... Mam 12 kg na +. Pytałam się czy to normalne, ale gin powiedziała, ze tak i że na pewno dobiję do 20 kg. Super :confused2: Tylko jak ja potem to zrzucę ... ? :eek:
Niby nie powinnam o tym teraz myśleć, ale... Kurdę a nie jem słodyczy. Starałam się ograniczać ... No cóż muszę jakoś to przeboleć. Najważniejsze, że Maleńka jest zdrowa :biggrin2:
Kolejna wizyta dopiero 10 czerwca. Późno - wiem. Ale gin powiedziała, że skoro wszystko jest w porządku i czuję regularne ruchy to nie ma po co widzieć się wcześniej. Tym bardziej, że później będziemy się spotykać nawet co 2, 3 tygodnie.

Ps. Chciałabym się do Was odzywać częściej, ale nie daje rady ... Mam nadzieję, że wkrótce to się zmieni !

(pewnie rzadko która mnie w ogóle kojarzy heh ...)

Pozdrawiam Was brzuszki :))
Shirra Gratuluję z udanego spotkania z córcią, ja też przytyłam 10 kg i mi sie to nie podoba, tylko ja w przeciwieństwie do Ciebie codziennie jem lody:crazy::rofl2:, brak możliwości opanowania tego jest straszny:baffled:.
Ale wizytę masz rzeczywiście późno za pótora miesiąca??? Dziwne.
Dzień dobry dziewczynki :-)
Mówię dzień dobry i uciekam na rynek. :tak:
Później nadrobię, teraz tylko pogratuluję wczorajszych udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze :tak::-)
Miłego dzionka :-)
P.S. Ale piękna pogoda dziś w łodzi :-D A ja już mniej smarkam, choć jeszcze...:confused2:
P.S.2 Już obiadek mam zrobiony, znów rozpiera mnie energia :-p:-D
A myslałam, ze ja będę pierwsza, która pędzi na rynek, ale ja dopiero się szykuję, niezła jesteś, czyli wracasz do zdrowia???:-)
Masz rację w Łodzi piękna pogoda zapowiadali 25 stopni więc git:happy:
Obiad zrobiony????:szok::szok: No nie to cały dzień błogie lenistwo??

Witam Mamuśki, wstawac na zakupy po chlebek, bo potem będą kolejki:tak::baffled:
Ja mam od wczoraj na długi weekend kota teściowej, on jest grzeczny, nie rozrabia, sęk w tym, ze zapomniałam, ze on jest, wstałam rano i wchodzę do łazienki, a on śpi na koszu od bielizny, na syna spodniach, no tak sie wystarszyłam, ze biedny, aż zwiał pod kanapę:rofl2::confused2:czyżby on też się wystraszył hi hi.
Idę śladami Kiniusi i mykam na rynek po pieczywko, a potem syn zrobi resztę zakupów,przerąbane z tym, ze nie mogę dzwigać:wściekła/y::angry::crazy:nie lubię być zależna od innych:no::no:
EHTELE pójdę Twoimi sladami i też w przyszłym tygodniu wybieram sie do kosmetyczki na paznokcie, mojego M kuzynka ma salonik kosmetyczny i często się u niej relaksuję, po tym szpitalu to sobie jakąś maseczkę z alg nawet zafunduję dla lepszego samopoczucia:tak:
Tak w ogóle to mieliśmy z M wyjechać na długi weekend do Skorzęcina, to jest takie miasto turystyczne "w mieście", jest tam b. fajnie,nad samym jeziorem, wszyscy znajomi jadą tylko nie my:no::no:, no ale cóz nadrobimy w przyszłym roku....mam nadzieję:tak:.
Miłego dnia Mamuski i zyczę duuuuużo słoneczka;-)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry mamusie!!!
Gratuluję udanych wizyt, spotkań w szkołach rodzenia i zakupów.
Pajkaa- ach ta Twoja teściowa, aż szkoda słów na nią:no:. Dobrze,że już wszystko wyjaśnione.
Kiniusia- jak jestem w domciu to też rano obiadki gotuję,ale nie aż tak rano. Ty to mistrzyni jeteś normalnie:tak:;-)

Trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty:tak: Dobrze,że jutro już wolne, bo jestem padaka do kwadratu.:baffled: Wieczorem tylko przytulę się z córcią i podusią to odrazu zasypiam. Tak jest teraz codziennie. Nawet po mieście długo nie mogę chodzić,bo zaraz czuję zmęczenie. A jeszcze niedawno góry mogłam przenosić.:confused2::confused2::confused2:

Czy to znaczy, że do szkoły rodzenia trzeba mieć pozwolenie?????????? Nie wiedziałam!!!!!
Ja się też wybierałam ,ale teraz to nie wiem czy mi pozwoli lekarz, spytam na wizycie:((((

Jak się zapisywałam do szkoły przez telefon, to powiedziały, że jest konieczna zgoda lekarza. Tak jak pisały dziewczyny będą tam zajęcia gimnastyczne więc muszą wiedzieć, że jestem w 100% sprawna :-D

Puchatka Ja się jakoś specjalnie nie opalałam siedziałam na balkonie czytając gazetkę, muszę przyzwyczaić organizm do takiej pogody bo później sama nawet do lekarza nie będę mogła się przejść, a nie wystawiałam nic do słońca opaliłam tylko buzię i dekolt :-)

Shiraa Gratuluje udanej wizyty :-) Strasznie długa przerwa. A Ja nadal Cię pamiętam więc nie jest tak źle :-D

A Ja dzisiaj mam szkołę rodzenia, niedługo wychodzę, teraz sobie siedzę z szamponetką na głowie :-)

A wczoraj pokłóciłam się z M i to tak, że rzuciłam z nerwów pilotem, trzasnełam drzwiami i wyszłam do 2 pokoju....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A poszło o moje piersi :crazy: Jak usłyszałam tekst: Oj kochanie jakoś tak Ci te cycunie opadły ostatnio... Ja na to przecież są coraz cięższe i mimo smarowania się preparatami opadają i, że jak odstawię dziecko od piersi to ide na zabieg ujędrnienia biustu, a On że ja sobie wydam na taką głupotę kilka tyś, a przecież tylko On będzie go oglądał :angry::angry::angry::angry:

Dzień dobry sierpnióweczki :-) Mmm pogoda super! Oby tylko weekend sie taki utrzymał :-)
Widze ze mamy tu wiele rannych ptaszków :-p Ja na sen nie narzekam.. Spie jak suseł. Chociaz kilka tygodnii temu tez nie mogłam spac, na szczeście to mineło. Noce mijały by mi dobrze ale mam te okropne skurcze łydek, a od dwóch dni doszły jeszcze skurcze stopy.. No masakra. I wczoraj jak byłam na zakupach to mnie złapał taki konkretny i juz myślałam ze spadne. Świństwo jedno! Hm czyli tez skurcze mam nie tylko w nocy :crazy:

Dzień dobry Kobietki ;-)
Piekny dzień się nam zapowiada, oby cała majówka taka była.:-)
Urszulka202 super, że wizyta udana. Oby wszystkie takie były!
Ola_ ja też za miesiąc wybieram się na zwolnienie. Tak więc będziemy razem odliczały dni do laby :)
Bombusia to dobrze, że Ci brzuszek urusł, bo widziałam ostatnio na zdjęciu, że masz malutki , bardzo dobrze, ze goni nasze;-). A Syn widać zdolny chłopak. Z czekaniem na wyniki to faktycznie przeginka, do czerwca można to sprawdzić 3 razy a nie ludzie w niepewności żyją.
S_A_R_K_A_ skarbowy ma 3 miesiace na wypłacenie pieniędzy.
Milusiu Ty tu na nas wszystkie namawiasz do odpoczynku, trosczysz się a sama do pracy chodzisz, ja wiem, rozumiem ze trzeba bo swoja firma, ale masz wyraźne zalecenie do odpoczynku, więc proszę Cię oszczędzaj się Słonko!
Monika8112 udanej pogody na wyjazd życzę, wypoczynku i wielu atrakcji:-)
Blask_Opal super, ze wszystko ok, dobrze lekarzowi powiedziałaś. I racja niech idzie w brzuch a nie gdzie indziej, łatwiej bedzie zgubić;-) Super komplecik, podobaja mi się takie delikatne, pastelowe kolory.
Shiraa oczywiście, że kojarzymy i udanej wizyty gratulujemy. A wagą nie ma się co zadręczać:tak:
Miłego dnia Wam zycze!

wow dziewczynki, ależ tu u nas emocji... chyba przesilenie wiosenne i pełnia robią swoje - jedne płaczą, inne gotują od rana...... ja też mam zmienne nastroje. Franek popłynął gdzieś w głąb brzuszka i maltretuje mnie w środku, mąż ubolewa, że tylko ja mogę poczuć jak mały kopie, a on też chce :p

zaczyna się długi weekend, a ja mam na samą myśl dość - nie mamy sprecyzowanych planów i jak sobie pomyślę o przemierzaniu polskich dróg to mi się słabo robi na myśl o tłumie...

jutro jeszcze mam wizytę i 3 godziny w szpitalu zmarnuję na test obc. glukozą... ale to dobrze że już wizyta, bo znowu mam paranoję - a to mi wody odchodzą, a to śni mi się cesarka... muszę się z Franiem oko w oko spotkać żeby odzyskać równowagę :p

reklama
Shirra Gratuluję z udanego spotkania z córcią, ja też przytyłam 10 kg i mi sie to nie podoba, tylko ja w przeciwieństwie do Ciebie codziennie jem lody:crazy::rofl2:, brak możliwości opanowania tego jest straszny:baffled:.
Ale wizytę masz rzeczywiście późno za pótora miesiąca??? Dziwne.

Też mi się to wydało dziwne, no ale skoro wszystko w porządku to nie mam zamiaru się przejmować :tak: Kopniaki czuję przez CAŁY DZIEŃ i są już na tyle mocne, że jestem uspokojona. A w razie gdyby coś się działo (tfu ! tfu !) to zawsze mogę do lekarza podejść :tak:

Shiraa Gratuluje udanej wizyty :-) Strasznie długa przerwa. A Ja nadal Cię pamiętam więc nie jest tak źle :-D

A Ja dzisiaj mam szkołę rodzenia, niedługo wychodzę, teraz sobie siedzę z szamponetką na głowie :-)

A wczoraj pokłóciłam się z M i to tak, że rzuciłam z nerwów pilotem, trzasnełam drzwiami i wyszłam do 2 pokoju....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A poszło o moje piersi :crazy: Jak usłyszałam tekst: Oj kochanie jakoś tak Ci te cycunie opadły ostatnio... Ja na to przecież są coraz cięższe i mimo smarowania się preparatami opadają i, że jak odstawię dziecko od piersi to ide na zabieg ujędrnienia biustu, a On że ja sobie wydam na taką głupotę kilka tyś, a przecież tylko On będzie go oglądał :angry::angry::angry::angry:

Miło mi, że jeszcze mnie pamiętasz ;-)

Co do tego tekstu ... M. poszalał nie ma co. Ale faceci tacy są. Nigdy się nie zastanawiają tylko mówią to co im ślina na język przyniesie.
Wczoraj się zapytałam swojego P. czy faktycznie widać po mnie te 12 kg, a on: "A co myślałaś? Jasne, że widać, tyłek Ci urósł jak nie wiem!" ... No kurde ręce mi opadły ... :no: Miałam nadzieję usłyszeć: "Kochanie wyglądasz cudownie, nie ma co się przejmować!! Podobasz mi się nawet z tymi 12 kg!" a tu takie coś :szok::crazy: No cóż. Faceci są z Marsa.

Miłego dnia w szkole rodzenia, czekamy na relacje :-)

Zielona26 ponoć majówka ma być deszczowa. Nie wiem czy w całej Polsce, ale na Dolnym Śląsku ponoć tak :eek:

Ostatnia edycja:
Do góry