reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam Was dziewczyny po dłuzszej przerwie :)
Mam do Was pytanie, jest one raczej kierowane do Mamusiek zyjącym w wolnym zwiąku ale oczywiscie kazdy moze na nie odpowiedziec. Czy po urodzeniu Dziecka Dacie Maleństwu nazwisko Ojca, czy swoje ?

Witaj zanetko905:) co u Ciebie słychać?

My jestesmy w takiej sytuacji i raczej damy dziecku nazwisko tatusia:)

reklama
Witaj zanetko905:) co u Ciebie słychać?

My jestesmy w takiej sytuacji i raczej damy dziecku nazwisko tatusia:)

Witam :)
a u mnie wszysko wporządku, Synus rośnie i reguralnie juz kopie mamusie :)
a co do nazwiska, własnie ja sie zastanawiam czy nie dac swojego... bo mam bardzo trudną sytuacje z ojcem dziecka....

Mam do Was pytanie, jest one raczej kierowane do Mamusiek zyjącym w wolnym zwiąku ale oczywiscie kazdy moze na nie odpowiedziec. Czy po urodzeniu Dziecka Dacie Maleństwu nazwisko Ojca, czy swoje ?

my co prawda w maju bierzemy slub cywilny, ale pewnie nawet gdybysmy nie brali, Dzidzia miałaby nazwisko ojca. ale to Wasza decyzja do przedyskutowania :tak:

Witajcie

nie nadrobie was..widzialam cos o laktatorach i zapaleniach piersi. Ominelo mnie to na szczescie. A laktator - wiadomo trzeba z glowa uzywac i nie robic sobie nadprodukcji. Ale czasem trzeba wyjsc to mozna odciagnac i tatus poda. Jak sie wraca do pracy to tez sie przyda.

Ja dzisiaj mialam wizyte u diabetologa i lekarka zrobila usg szybkie, niestety nic nie widzialam bo monitor do siebie miala ustawiony. Dzidzia wazy jakies 700g i jest przez drugiego lekarza potwierdzona dziewczynka :-)

nasze dzieci niezależnie od ślubu czy jego braku wszystkie będą miały podwójne nazwiska

milusia Współczuje problemów z nerką i słuchaj się dr ;-) Masz odpoczywać i dbać o siebie, a ja cały czas śpie na lewym boku bo tylko w tedy jest mi wygodnie :-)

Z tego co wiem jeżeli ojciec przyznaje się do ojcostwa to trzeba dać jego nazwisko. Ja na pewno dam córce nazwisko taty :-) Bo kiedyś się wreszcie dogadamy co do ślubu i go weźmiemy ;-) Ja chciałam wziąć normalny, skromny ślub, bo nie mamy wystarczająco dużo kasy, ani kasiastych rodziców którzy by mogli pomóc, ale mój M się nie zgodził powiedział, że jak brać ślub to z pompą ... A Ja, że nie oszczędzam na ślub tylko na mieszkanie i tylko na mieszkanie wezmę kredyt... Więc ślub będzie prawdopodobnie dopiero w tedy jak bedziemy mieli własne M.:-p

Mój Marcinek właśnie pakuje się na jutrzejszy wyjazd ale idzie mu to jak krew z nosa :-D ale Ja mu nie pomogę, bo prosiłam żeby się zabrał za pakowanie od 13 i słyszałam tylko: "zaraz, jeszcze mam czas" :p

Milusia oj kochana współczuję tych twoich nerek, staraj się pić jak najwięcej i biegać do wc częściutko, dobrze, ze z dzieciakiem wszystko ok;)
Polianna współczuję bólu ząbka, ja chodzę regularnie do dentystki i ostatnio tez mi zatruła ząbka i teraz mam isc na leczenie - mam nadzieje, ze nie kanałowe bo nie biorę znieczulenia;/
Sierpień gratuluję udanej wizyty:)
Starlet szkoda, że nic nie widziałaś na usg, ale najważniejsze, ze z twoją dzidzią wszystko ok:) no i płeć:) ja jeszcze nie znam:/

Z tego co wiem jeżeli ojciec przyznaje się do ojcostwa to trzeba dać jego nazwisko.
Bogusiu muszę Cię poprawić- nigdzie nie ma takiego zapisu i przepisu, który zmusza rodziców do nadania dziecku nazwiska ojca. To jest kwestia umowy społecznej i tak się przyjęło, ze dziecko zazwyczaj nosi nazwisko ojca.
Niemniej przy "wyrabianiu" aktu urodzenia pani biurokratorzyca pyta się jaka jest Wasza decyzja, co do nazwiska dziecka.

reklama
witam chyba nie mam szans was nadrobić bo sobie zaległości narobilam ale zaraz spróbuje byłam dziś na usg i już wiem kto zamieszkuje mój brzucho bedziemy mieli
DZIEWCZYNKE !!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry