reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

dziewczynki mamy mały apel :)
organizujemy pomoc dla koleżani od jednej dziewczyny z BB (zbieramy dla tej dziewczyny ciuszki dla córeczki). Ponieważ dziewczynę tą niestety nie stać ją na kupno ciuszków nawet używanych stad prośba do Was, jeżeli macie coś na zbyciu a chciałybyście pomóc to tutaj jest adres dziewczyny, która zbiera dla swojej koleżanki te rzeczy. Rozmiary ciuszków mogą być różne.W razie jakichkolwiek pytań możecie zadawać pytania do dziewczyny o nicku 87zabka.
Żaneta Larecka ul,
Nowy Świat 7
86-170 Nowe

Z góry dziękuję za pomoc :)

reklama
Pajkaa ja też podchodzę do sprawy porodu tak jak ty, narazie się nie boję; zdaję sobie sprawę, że nic miłego to nie będzie, ale po co od razu nastawiać się negatywnie, słyszy się dużo negatywnych opowieści z porodówki, ale słyszałam tez dużo pozytywnych,,, tylko że zazwyczaj te negatywne mają większa siłę przebicia... a jak bedzie wie tylko sam Pan Bóg:)
Martitka nie wiedziałam, że trzeba magnez, no to zaraz sobie zrobię, bo w domu oczywiście jest...

a tak w ogóle to można pić wapno...?
przed chwilą był listonosz i mam już swoją piłkę, także idę pompowac:) (na szczęscie pompka jest w zestawie)
i w ogóle chyba mam dziś nie najgorszy humor, bo udało mi się sprzedać parę moich starych ciuszków na allegro;))

dziewczynki mamy mały apel :)
organizujemy pomoc dla koleżani od jednej dziewczyny z BB (zbieramy dla tej dziewczyny ciuszki dla córeczki). Ponieważ dziewczynę tą niestety nie stać ją na kupno ciuszków nawet używanych stad prośba do Was, jeżeli macie coś na zbyciu a chciałybyście pomóc to tutaj jest adres dziewczyny, która zbiera dla swojej koleżanki te rzeczy. Rozmiary ciuszków mogą być różne.W razie jakichkolwiek pytań możecie zadawać pytania do dziewczyny o nicku 87zabka.
Żaneta Larecka ul,
Nowy Świat 7
86-170 Nowe

Z góry dziękuję za pomoc :)

A to sprawdzone informacje,ktos może poręczyć za tę dziewczyne?Bo pamiętam juz trzy takie dziewczyny,co zbierały dla siebie,albo dla kolezanki,a potem okazały sie naciągaczkami.
Jak będziesz wiedziała coś więcej ,daj znac,dołącze sie chętnie,ale tylko pod warunkiem,że będą to pewne informacje i budzace zaufanie.Mam pare ciuszków po synku,a bedzie dziewucha,wiec moge cos poszukać uniwersalnego.

A mierzysz ciśnienie i badasz często mocz,bo tak wcześnie opuchlizny,to nie jest dobry objaw.Ja jestem przeczulona,bo w pierwszej ciaży tak miałam.Opuchlizne,cisnienie i białkomocz.Lepiej to skontroluj,bo niestety w takiej sytuacji mangnez nic nie pomoze.Bron Boże nie strasze,ale uczulam.
Aha i pamiętajcie ,że magnez nie może byc z dodatkiem wit.B,bo ona wzmaga skurcze,często sie ja podaje przed porodem.
ciśnienie mam pod kontrolą i jest ok.kiedys chorowałam na nadciśnienie i brałam leki ale teraz mam w normie:) a mocz też często badam bo jako pracownik szpitala mam możliwość zrobić sobie cały komplet badań za free, z tego co czytałam to podobno to norma że puchną dłonie i nogi, najwięcej to mam tak w nocy ale w dzień zanim wróci do normy to o założeniu biżuterii zapominam:)

A to sprawdzone informacje,ktos może poręczyć za tę dziewczyne?Bo pamiętam juz trzy takie dziewczyny,co zbierały dla siebie,albo dla kolezanki,a potem okazały sie naciągaczkami.
Jak będziesz wiedziała coś więcej ,daj znac,dołącze sie chętnie,ale tylko pod warunkiem,że będą to pewne informacje i budzace zaufanie.Mam pare ciuszków po synku,a bedzie dziewucha,wiec moge cos poszukać uniwersalnego.

Rozalko tak sprawdzone. Ta dziewczyna, która organizuje zbiórkę nie jest w ciąży także dla siebie ciuszków nie zbiera :)
Jest to staraczka z innego wątku:) Wiesz na 100% nie mogę dać gwarancji ponieważ tą dziewczynę znam także z BB (wiem tylko to co napisałam, ze dziewczyna ta jest w ciąży i niestety nie stać ją na ciuszki) a adres, który podałam jest własnie tej 87zabka.

Rozalko tak sprawdzone. Ta dziewczyna, która organizuje zbiórkę nie jest w ciąży także dla siebie ciuszków nie zbiera :)
Jest to staraczka z innego wątku:) Wiesz na 100% nie mogę dać gwarancji ponieważ tą dziewczynę znam także z BB (wiem tylko to co napisałam, ze dziewczyna ta jest w ciąży i niestety nie stać ją na ciuszki) a adres, który podałam jest własnie tej 87zabka.

Nie no rozumiem.Tyle,że kiedys kumpela tak wysyłala ciuchy,a potem je znalazła po 2 tygodniach na allegro...

Nie no rozumiem.Tyle,że kiedys kumpela tak wysyłala ciuchy,a potem je znalazła po 2 tygodniach na allegro...

Rozalko ja rozumiem Twoje obawy :) ja akurak mam te różowe ciuszki od teściowej więc jak komuś mają się przydać to będzie fajnie, a jak ktoś chce sobie tylko dorobić to ja już na to nic nie poradze niestety:( to ta osoba będzie musiała potem z tym życ.

Rozalko ja rozumiem Twoje obawy :) ja akurak mam te różowe ciuszki od teściowej więc jak komuś mają się przydać to będzie fajnie, a jak ktoś chce sobie tylko dorobić to ja już na to nic nie poradze niestety:( to ta osoba będzie musiała potem z tym życ.

Tak Pajeczko,czasem trudno to wyczuc,niestety......
ale jak mam oddać ciiuszki jakiejs nie wiraygodnej osobie,to niestety ,ale wolę poszukać w okolicy kogos potrzebujacego.
Poprostu myslałam,ze osobiscie znacie tę dziewczynę.

rozalka ja biorę magnez z B6. Na pewno to jest niebezpieczne?????:-:)-(

Ola_oczywiście myślę, że Wapno wskazane mi zasugerowała branie wapna ortodontka, kiedy dowiedziała się, że jestem w ciąży...:) Wzmocnisz i zabezpieczysz sobie ząbki, które w ciąży są narażone...:tak:
a u mnie kuriera ani widu ani słychu:wściekła/y::wściekła/y:

co do porodu do myślę, że właśnie dlatego nic a nic się nie boję bo nie wiem co mnie czeka:) Wiem, że nie będzie łatwo ale wierzę, że dam radę...

Ostatnia edycja:
reklama
rozalka ja biorę magnez z B6. Na pewno to jest niebezpieczne?????:-:)-(

Ola_oczywiście myślę, że Wapno wskazane mi zasugerowała branie wapna ortodontka, kiedy dowiedziała się, że jestem w ciąży...:) Wzmocnisz i zabezpieczysz sobie ząbki, które w ciąży są narażone...:tak:
a u mnie kuriera ani widu ani słychu:wściekła/y::wściekła/y:
Nie wiem,czy nie jest niebezpieczne,ale mi lekarz powiedział,ze na skurcze mam brac bez wit B.
Wielu lekarzy przepisuje jednak,ja nie wiem,mój mi nie zalecał.

edit.
Na jednym z forum lekarka sie wypowiada,że raz dziennie mozna z wit.B6(tyle mam w witaminach),a pozotałe tabletki bez(jak sie bierze 2,albo 3 razy dziennie)
Witamina B6 - Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl

Ostatnia edycja:
Do góry