reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Marchewka na surowo może powodować zatwardzenie. Gotowaną możesz jeść.
deli jesteś pewna? bo ja właśnie szukając ostatnio menu dla karmiących i maluszków z problemami brzuszkowymi trafiłam na info, że właśnie gotowana marchewka działa blokująco, a surowa jest jak najbardziej wskazana:eek:

deli - na tej macie, co patrzyłyśmy? tej fisherowej? bo ja ją już mam w domku, ale jeszcze nie rozłożyłam; a po tym co napisałaś mam ochotę spróbować:)))

oleńka tez uważam, że powinnaś spróbować jeść wszystko (oprócz wzdymających strączkowych); bo skoro i tak nie jest lepiej, to tylko pozbawiasz siebie wielu potrzebnych składników;

Ostatnia edycja:
reklama
deli jesteś pewna? bo ja właśnie szukając ostatnio menu dla karmiących i maluszków z problemami brzuszkowymi trafiłam na info, że właśnie gotowana marchewka działa blokująco, a surowa jest jak najbardziej wskazana:eek:;
Gotowana marchewka powoduje zaparcia dlatego dla dzieci z biegunka zalecana jest czesto zupa marchwianka:tak:

hej dziewczyny:tak:

ja szybciutko tylko, Marudek zasnal pewnie na chwilke wiec ide obiad zjesc, moj dzis gotuje
jakis taki Adas niespokojny dzis, jak male rozloszczone zwierzatko:eek:

Deli - nam dzis mata doszla, Tiny Love - super kolorowa ale moj maluszek polezal chwile, popatrzyl i nezadowolony, trzeba go bylo szybo stamtad brac:-( moze jutro bedzie lepszy dzien na mate

a ta gotowana marchewke dzis chba zjem po poranna kupka polplynna byla

milej soboty dziewczyny
zmykam

witam sobotnio,ja dopiero teraz mam chwilke
moja dzisiaj po 10-20 minut śpi,ale na szczęście nie marudzi
Olenka a próbowałaś jeść śliwki?albo pić Activie ze śliwkami u nas działa świetnie
ja tez rozglądam sie za matą dla malutkiej dopiero teraz i tez mi sie ta akurat podoba,ale zobaczymy jeszcze;-)
miłej soboty,my czekamy na gości mam nadzieje,że bedzie znośnie

byliśmy na ponad 1,5-godzinnym spacerku, ale już się zimno zrobiło i pognało nas do domku; mój M. robi dziś obiad - zawija tortille z warzywami i kurczakiem, a malutka śpi po spacerze, więc mam wolną chwilę;

lecę poczytać inne wątki:tak:

Piwonia wlasnie zastanawialam sie czy aktivie mozna jesc:-) Trzeba bedzie sprobowac;-) bo suszonych sliwek nie lubie:zawstydzona/y:

Musze sie pochwalic ze dzis pierwszy raz, przy pierwszej lekcji nauki zasypiania w lozeczku moj Alex zasnal w 5min:-) Bez cycka i trzymania na recach:tak: Jestem w skowronkach i jeszcze nie moge w to uwierzyc:cool2:

Dobry dzień!:-D
Widzę że wszystkie dużo maluszków dało pospać rodzicom. :-)
Nasza Gabi jak padła przed 21 to obudziła się po 6! (9 godzin! ja nie wiedziałam jak mleko łapać hihi) :-D
Mała zaliczyła dziś dwa spacerki. Pierwszy z tatkiem (mama w lumpku;-) 1,5h szperania i 70zł w plecy:sorry:) potem nad jeziorkiem. Mam tylko nadzieję, że nie skończy się to żadnym choróbskiem, bo ciągle nie mam dla niej ciepłych ciuchów:-(. Próbowałam dziś kupić jakiś komplecik typu kurteczka i spodnie ale oczywiście wszystko wielkie i ceny masakryczne. A ja potrzebuje na teraz! :wściekła/y: Hartuje te moje dziecie że hej:confused2:

hej dziewczyny:-D
mala tez nam dala pospac ze az szok:szok::-D
kupe sztrzelila rano jak stary chlop:-D:-D
ona kocha nassza lampe... smieje sie do niej, rozmawia:-D
daje ja do lezaczka stawiam pod lampa i mam spoikoj:-D:-D:-D
a tak poza tym od iedy mqa smoczka o nie te dziecko... a ja w nocy nie wstaje tylko m ja obsluguje a ja kimam w najlepsze:-D:-D:-D

reklama
Kurcze Antek mi ochrypł! I nie wiem co mam robić - czy jakoś na gwałt szukać lekarza - bardzo dużo dziś płakał może od tego? Bo pojechałam z Anielka na zakupy, utknęłam w korku a M zamiast dać mu mleko z zamrażalki czekał a on ponoć wył... No i teraz wieczorem przed zaśnięciem jak płakał to z chrypą... co ja mam robić POMOCY!!

Do góry