reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

reklama
Ja miałam aż 4 wizyty położnej, ale w sumie się cieszyłam że tyle razy była bo zawsze miałam jakieś pytania :tak: Poza tym to ona odbierała mój poród także dobrze ją wspominam :tak:

Ja też wychodzę z mała na spacerek, na szczęście już wcześniej mała dostała kombinezon od babci, to nie mam problemów, wózek włożyłam zimowy śpiwór także na pewno nie zmarznie.

Ja mam kombinezon z Tesco cherokee, taki misowaty,wewnątrz jest futerko, cieplutki, teraz akurat są przeceny i kosztuje coś ok. 45 zł. Naprawdę polecam jakby któraś mama jeszcze nie miała. Mam akurat kremowy ale są też różowe i niebieskie.

Witam,
Wcięło mi dłuuuugaśnego posta:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:więc piszę jeszcze raz!
Kasiu kondolencje z powodu teścia, a co do taty, dobrze że kupiłaś mu dobry ciśnieniomierz, bo z tego co widac to lepiej liczyc na siebie, niz na szpital.
Wczoraj byłyśmy odebrać paszport, a po drodze wstąpiłyśmy z Jagodą na babskie zakupy do miasta w którym kiedyś mieszkałam. Biedula padła zmęczona o 16, obudziła się tylko na 2 godzinki żeby pochodzić na rączkach u taty, a teraz dalej śpi, i pewnie przetwarza wczorajszy dzień.
Jeżeli chodzi o orzeszki, to jem od zawsze musli z orzechami, oprócz tego kupuję mix orzechowy i podjadam, bo to zdrowe, i nie widziałam żeby Jagodzie miało szkodzić. Smaruję ja oliwką z migdałów i ma super zadbaną skórę, zero zaczerwień, czy suchych miejsc.:tak: Myślę że o ile w rodzinie nikt nie miał uczulenia, można spokojnie jeść.
Dzisiaj miałyśmy dzień kupki:szok: wygląda że Jagoda będzie ją robić raz w tygodniu w czwartek pomiedzy 10 a 11 bo juz 3 raz to samo! I nie wyglada zeby jej było z tym źle.

hmm, też się waham co do spacerku dzisiaj... niby słońce nawet chwilami wygląda, a z drugiej strony zapowiadali opady śniegu:eek: malutką mam w co ubrać, bo i sami kupiliśmy kombinezon, i dostaliśmy od ludzi z rodziny, więc mogę przebierać, gorzej ze mną - w co JA się ubiorę:confused2: na dodatek nie mogę znaleźć swojej czapki:confused2:

jednak nici ze spaceru - nadciagnęły stalowe chmurzyska, pewnie będzie padać; kurcze, głupio tyle dni z chaty się nie ruszać no...
malutka ma kolejny senny dzień, po 4 godzinach obudziłam ją (tzn. trochę rozbudziłam) na karmienie, ledwo ssała, taka zaspana; za to wieczorkiem będzie ożywiona, jak wczoraj; i problem z zaśnięciem po kąpieli;

hej:-)
u mnie tez pada, siąpi od rana wiec raczej nie wyjde,
glownie dlatego ze to ja nie mam nic przeciwdeszczowego, a z parasolem sie nie da isc
wiec siedzimy z maluszkiem w domku
ale on cos marudny i do tego baterie w karuzelce sie wyczerpaly a nie mam zapasowych

mam pytanie do mam ktorym dzieci przesypiaja cala noc, jak wstana wsze bobaski po takiej nocy to czesciej karmicie:confused2:

Adas pierwszy raz spal od 21 do 6, normalnie budzilam sie co 3 godziny i nawet jak spal to go przykladalam do piersi i sobie zjadal ale dzisiaj jakos nie wstalam
i teraz nie wiem czy taki marudny bo glodny czy o cos innego chodzi

a czy jak wasze dzieci śpią całą noc, to dobrze przybierają na wadze, bo w końcu rzadziej jedzą? :eek:
dzień dobry tak w ogóle :-)
u mnie deszcz ze śniegiem pada, więc siedzimy w domku, jedynie autem podskoczyliśmy na ważenie i po rajstopki dla małej do biedronki
dziś doszła do mnie zamówiona folia przeciwdeszczowa na fotelik FOLIA PRZECIWDESZCZOWA NA FOTELIK SAMOCHODOWY 0-13 (769820847) - Aukcje internetowe Allegro-przyda się na taką pogodę, przynajmniej Maja nie zmoknie w drodze do auta
zamówiłam również tą książkę, ale jeszcze nie dostałam MOJE PIERWSZE 5 LAT -A Geddes-OD WYDAWCY -ŻÓŁTY (763239617) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
a my na spacerku byłyśmy - u nas tylko pada deszcz, śnieg nie wali;-)
musiałam zrobić zakupy bo w lodówie pusto.

Polcam rajtuzki z biedronki dla dzieciaczków- cieplutenkie bardzo, ocieplane - po 6,99zł i wzorki fajne - my mamy w krówki
Ale się zmachałam - biedronka taka klitka, wózek ciagle mi gdzies utykał, no i oczywiscie nabrałam tyle ze sie do koszyka pod wóziem wszystko nie zmiesciło, a teraz wszystko lezy bo małej sie na raczki zachciało:-D

Do góry