reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Dzień dobry!!!
Mika to przykre:-(postaraj się dużo o tym nie myśleć...:-(

U mnie pogoda b.ładna słonko mocno świeci i chmurek jak na razie nie widać ale mają być jakieś deszcze....wiaterek wieje ale za to w nocy ponoć była ulewa wiatrzycho i burza:szok: a ja nic nie słyszałam:-D
właśnie wcinam EKLERKA:):)
GDZIE SĄ SUWACZKI???????????

reklama
Hej!
MIKA bardzo mi przykro - nie chcę sobie nawet wyobrażać przez co musi przechodzic Twoja koleżanka teraz :-(

Ciekawe info ze szkoły rodzenia - powinnyśmy pić herbatke z liści malin i to już teraz - ona nie powoduje wcześniejszych skurczy, tylko pomaga się szyjce rozpulchnići być bardziej elastyczną co ułatwi poród - ale żeby to zadziałało to trezba pić ja już teraz - a od 34-36 tyg 3x dziennie olejek z wiesiołka.
Pamiętam jak się stresowałyśmy zwykłą herbatka malinową - jednak zawsze można się czegoś dowiedzieć :)

Mika przykre to [*]
a u mnie juz 22 stopnie,a ja chce tez wyskoczyc na miasto kilka spraw załatwic i do biblioteki wyskoczyć,ale jak bedzie za gorąco to sie nie wybiore

Herbatka z LIŚCI MALIN. A olej z wiesiołka - przepisze wam co mam napisane w skrypcie - będzie najłatwiej....

"Korzystne jest picie naparu z liści malin 3 szklanki dziennie (1 łyżka na szklankę). Liscie malin działają normotonicznie na narządy rodne, więc można je pić od początku ciąży.

W okolicach 34-36 tyg ciąży proponuję przyjmowanie wiesiołka w postaci oleju (do kupienia w sklepach ze zdrową zywnością), 1 łyżka dziennie, albo w kapsułkach, które można znaleźć w aptece pod farmakologiczna nazwą Oeparol. Sugeruję przyjmowanie 3x3 kapsułki. Ponieważ wiesiołek zawiera dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych, jest prekursorem prostaglandyn, które maja korzystny wpływ na konsystecje szyjki macicy."
Ze skryptu "Szkoła Rodzenia Magdaleny Witkiewicz"

reklama
A zobaczcie mąż mi wczoraj przyniósł 2 długie poduszki-he he spałam jak niemowlak opatulona nimi ale mi było wygodnie!!
Malinka, super, wczoraj tez spałam z poduszką między nogami, inaczej sie nie da.
Mju, same ciekawostki... masz cos jeszcze?

a mam pytanko, które termometry uważacie za lepsze elektroniczne czy zwykłe rtęciowe?:baffled:

Do góry