reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Wczoraj mnie nie było w domku bo zawoziłam dzieci na ferie do dziadków. Zostałam tylko z najmłodszą w domku.
Jesli chodzi o spanie to ostatnio wstaje przed 10-tą a ide spac po 22-giej. A najchętniej to bym jeszcze w ciągu dnia pospała. Normalnie jak małe dziecko :-)

reklama
KIRA witamy:-)

Asia D jakbys urodziła w skonczonym 37 tyg to urodzisz donszone dzieciątko. Moja Iga jest z 37 tygodnia. Ale wiesz im dziecko w brzuszku dłuzej tym lepiej dla jego mózgu (chociaz ja mam tak bystre dziecko ze nie wiem co by to było jakbym do 40 tyg donosiła albo zgroza 42 :tak: :-D
Ale wiesz zarty zartami:-) Lekarz juz wie co robi. Ale wiem ze kumpela rodziła w 41 tyg włąsnie z konfliktu serologicznego i nie było mowy o wczesniejszym porodzie.;-)

cześć kobietki:)

co tam u Was słychać ?? szkoda że tak mało tu zagladacie :-(
u mnie straszny śpioch załączony w dziń śpie razem z Ewcią ;-)
i mam straszne zawroty głowy ale gin dał mi torekan i troszke mi łagodzi objawy :confused:

Witam mamuski.Jestem nowa i trzeba coś o sobie napisac:)mam 25 lat,w sierpniu brałam ślub-wiec w rocznice wspaniały prezent:))Całkiem dobrze znosze początki,żadnych mdłości,zawrotów głowy itp.Jedynie mam problem z ciśnieniem i troszke mnie głowa boli.ale jestem strasznie szczęśliwa:)

Witaj Kira :-)

No niestety moje mdłosci przeradzaja sie w wymioty. Mam juz naprawde dosyc. Samo wejście do kuchni powoduje u mnie odruchy wymiotne. Mam nadzieję, ze przejdzie mi to w drugim trymestrze bo nie wyobrazam sobie jakby tak miało mnie trzymać cała ciąże.

Witaj Kira,wśród sierpniówek - dopisuję Cię do listy. I całą resztę też witam.

Podczytuje , podczytuje , ale rzadko mam okazję cokolwiek napisać.
Wczoraj byłam u lekarza (zmieniłam jednak).Pierwszy raz w życiu trafiłam na lekarza który tak dokładnie wszystko tłumaczy.Siedziałam w gabinecie prawie pół godziny. Szok. U poprzedniego wizyta trwała max.7-10 minut w trakcie których zdąrzał mnie "zbadać" , przepisać leki i powiedzieć o części badań które powinnam zrobić ( morfologię w poprzedniej ciąży robiłam tylko 3 razy).Ten wszystko objaśniał po dwa razy , mówił co i dlaczego będzie robił. Przepisał mi luteinę dopochwowo, diprophilinę i parę innych rzeczy. No i najważniejsze dał skierowanie na badania prenatalne i resztę tych rutynowych( morf, mocz, OB, odczyn coombsa , cukier, grupa krwi). Oprócz tego w poniedziałek wieczorem idę do niego na USG , gdzie oceni długość szyjki , bo wg. niego jest za krótka i jeśli będzie mieć rozwarcie wew. to zastosujemy inne leczenie( chyba miał na myśli szew , albo pessar). No i przedewszystkim obejrzymy jak się nasza "niespodzianka" rozwija. Ogólnie jestem zadowolona. I napiszę wam najlepsze z tego wszystkiego jest to , że poprzednio chodziłam do prywatnego , bo miałam bardzo złe zdanie o państwowych, a tutaj taka miła niespodziewajka. Państwowo , a tak rzetelnie i fachowo.

Magda super że trafiłas na takiego lekarza. Ja przy pierwszej i drugiej ciązy chodziłam prywatnie, ale juz przy trzeciej przeszłam na panstwowego. Teraz zmieniłam lekarke, ale tez chodze państwowo. Jak na razie po pierwszej wizycie jestem zadowolona :)

reklama
HEJKA
Magda to bardzo miło jak państwowo i taki dobry lekarz teraz mało niestety się takich spotyka

moim zawrotom głowy pomaga torekan :tak:

Do góry