reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sensor Freestyle Libre 2

Rachelita

Fanka BB :)
Cześć:) czy są tu użytkowniczki tego sensora? Po miesiącu patrzenia na karton z czujnikiem zdecydowałam się go użyć ale na razie mam więcej pytań niż odpowiedzi:) może któraś mi doradzi:)
1. Nie ufam plastrowi mocującemu. Wydaje mi się, że sensor odpadnie pierwszej nocy, a spanie w bandażu do mnie nie przemawia. Jakie dodatkowe plastry mocujące stosowałyście?
2. Sensor łączy się przez bluetooth z telefonem. Jakie miałyście zużycie baterii? Czy mogłyście się równocześnie połączyć z głośnikiem lub samochodem? Czy albo jedno, albo drugie? Czy częste zrywanie się połączenia między sensorem a telefonem powoduje, że czujnik krócej lub źle działa?
3. Na co muszę szczególnie uważać? Wiem, że muszę dużo pić ale oprócz tego?

reklama
Ja chyba mogę odpowiedzieć na drugie pytanie - ilość połączeń BT na telefonie może być większa niż 1 na pewno. Ja mam np. połączenie z zegarkiem, a jak wsiadam do samochodu to dodatkowo mi się z nim łączy (bez rozłączenia zegarka). A i jeszcze czasem słuchawki mam podłączone ;-)

Daj znać jak się sprawdzi sensor. Bo sama się nad nim zastanawiam. Przynajmniej na próbę.

1. Trzyma bardzo dobrze. Syn używa go w szkole i na treningach nigdy nie odpadł itp.
Używamy czasem dedykowanego, dodatkowego plastra na basen, ale on w mojej ocenie kiepsko trzyma.
2. Syn jak to nastolatek uzywa telefonu no stop. Nie widzi dużo większego zużycia z powodu sensora. Skanuje go często - bo musi, żeby nam nie cofnęli refundacji i nie czepiali się w poradni
3. Na wyniki - niestety tam sensor potrafi przekłamywać hardcorowe np pokazuje 400, a syn ma cukier 200

Aktualnie nie używam, ale mam spore z nimi doświadczenie (cukrzyca).
Plaster trzyma bardzo dobrze, choć na grupach cukrzycowych niektórzy narzekają, że pod koniec żywotności zdarza się odkleić. Najczęściej jednak latem (pot) lub u osób aktywnych fizycznie (siłownia, basen). Ja obklejalam je specjalnymi plastrami (niektóre są serio śliczne 😉 ) lub zwykłym tejpem dociętym raz lepiej raz gorzej 😅
Nie zauważyłam znaczącej różnicy w żywotności baterii, na BT zawsze mam słuchawki i zegarek. Nawet nie wpadałam na to, że z librą może być problem 😅 zerwanie połączenia jest bez znaczenia dla odczytów (jeśli jest krótsze niż 8 godzin). Nie jednak wtedy alarmów.
Faktycznie warto pilnować nawodnienia. Czasem zdarza się, że czujnik przez pierwsze kilka godzin działa nieprawidłowo. Poza tym bywają rozbieżności przy porównaniach z glukometrem. To normalne.

Do góry