reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Seks,orgazm i inne przyjemnosci w ciazy

Sloneczko87

Fanka BB :)
Witam :-) mam pytanie, prosto z mostu ;-) uprawialyscie seks z Waszymi mezczyznami po tym jak zobaczylyscie dwie kreseczki.. Ja mam ogromna ochote a jestem w 7tc czy jest to bezpieczne? Czy orgazm a co za tym idzie skurcze macicy, czy tez sprzet mojego meza nie zaszkodzi fasolce.. Tyle bylo staran o dzidzie seks codziennie a teraz co post.. Nie chce i moj maz tez :-) doradzcie jak Wy radzilyscie sobie.. Seks to przyjemnosc,odstresowanie ..nie chcemy z niego rezygnowac.

reklama
Witam :-) mam pytanie, prosto z mostu ;-) uprawialyscie seks z Waszymi mezczyznami po tym jak zobaczylyscie dwie kreseczki.. Ja mam ogromna ochote a jestem w 7tc czy jest to bezpieczne? Czy orgazm a co za tym idzie skurcze macicy, czy tez sprzet mojego meza nie zaszkodzi fasolce.. Tyle bylo staran o dzidzie seks codziennie a teraz co post.. Nie chce i moj maz tez :-) doradzcie jak Wy radzilyscie sobie.. Seks to przyjemnosc,odstresowanie ..nie chcemy z niego rezygnowac.

najlepiej spytaj się swojego ginekologa, czy nie ma przeciwwskazań, chodzi o to czy ciąża jest bez komplikacji (typu krwawienia, jakieś krwiaki na macicy itp.) Lekarz Ci odpowie na wszystkie pytania, wiadomo może być to krępujące, ale jego odpowiedź da Ci 100% pewności czy możesz czy nie bardziej się poprzytulać z swoim mężem :)

Ja nie ograniczałam się w żaden sposób w tym temacie, ciąża przebiegała od początku prawidłowo... tylko w trzecim trymestrze jak brzuszek był spory i zaczął przeszkadzać musieliśmy wybierać pozycję które będą ostrożne dla dzidzi i tyle...
Córka jest już z nami prawie dwa lata, przez zmęczenie obowiązkami związanymi z mala i domem wieczorem najczęściej nie myślę o niczym innym tylko śnie...
Korzystajcie dopóki możecie i macie ochotę oczywiście po konsultacji z gin...

U mnie ciąża przebiegała prawidłowo,więc też nie musieliśmy rezygnować z seksu do końca ciąży.Zapytaj swojego ginekologa i jeśli nie masz przeciwwskazań to nie musisz się martwić,że dzidziusiowi się coś stanie

Też do faceta ginekologa chodzę.Zapytaj może w ten sposób:Chciałbym wiedzieć czy wszystko jest w porządku i czy możemy z mężem współżyć.Dla ginekologa to normalne pytanie wiec odpowie i nie będzie to dla niego dziwne,raczej wszyscy o to go pytają :)

IKobitki a czy którejś z was mąż powiedział, że w ciąży zrobiła się "luźna". Jestem w 24 t.c. i od jakiegoś czasu mój mąż stwierdził, że praktycznie mnie nie czuje. Oczywiście odbija się to na naszym seksie, bo ani on nie konczy, ani ja, bo za bardzo staram się, żeby jemu też było dobrze. Boję się tego co dopiero po porodzie będzie:(:(:(

Hmm za bardzo nie moge pomoc bo jestem w 12tyg ciazy,lecz mysle ze skoro macica sie powieksza to chyba normalne ze tak sie dzieje, cwicz miesnie kegla, a na nastepnej wizycie zapytaj ginekologa.. Mnie puki co takie cos nie dotyczy..za kazdym razem bardzo ciasno

reklama
No to dopiero od ok 3-4 tygodni tak mamy. Wizytę mam za tydzień to na pewno zapytam. Biorę tez dopochwowo luteine dwa razy dziennie, a z tego co wyczytałam to progesteron rozluznia miesnie właśnie. Może to też jest przyczyną. A mięśnie kegla ćwiczę codziennie i podczas gimnastyki i przed telewizorem ☺

Do góry