reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sasiad stuka mlotkiem i boruje,czy to moze zaszkodzic ciazy?

Aniaanka

Fanka BB :)
Witam

Chcialam Was o cos zapytac.
Sasiad wczoraj stukal godzinami mlotkiem a dzis boruje. Moja ciaza ma teraz 24 tygodnie wedlug ostatniej miesiaczki i 24 tyg i 5 dni wedlug usg. Czy takie halasy moga zaszkodzic ciazy, uszkodzic sluch dzidzi?

reklama
Ja tez sie nie czuje urazona o glupoty i kazda normalna opinie przyjmuje. Ale na forum powinna obowiazywac kultura i zyczliwosc, chyba po to jest. Wiekszosc ludzi tu jest super pomocnych. Ale jak ktos loguje sie tylko po to zeby komus dokopac to sorry.
No sorry ale to nie było dokopanie.. Ale przeczytaj swoje pytanie o słuchawki? Czy ono jest normalne? Nawet mój narzeczony się uśmiał bo pytanie było moim zdaniem śmieszne i głupie :) Dzieci w szkole podstawowej nie zdałyby takiego pytania :)

reklama
Dziecku też puść muzykę normalnie z głośników, to co dociera do dziecka ma dobry wpływ na nie w kwestii rozwoju. Kiedy się urodzi dźwięki nie będą mu obce i nie mogą być. Ale jak puscisz sobie muzykę na Full na słuchawkach to napewno nie usłyszy tego dziecko w brzuchu.
Pytam dlatego ze moj ginekolog powiedzial ze dziecko bedzie nerwowe od borowania ale moze mu codzilo o jakas wyjatkowo mocna wiartarke czy cos. Jak dzidzius jest tak chroniony to super. A walkmana moge sluchac spokojnie bo dzwiek idzie tylko do moich uszu?

Ja tez sie nie czuje urazona o glupoty i kazda normalna opinie przyjmuje. Ale na forum powinna obowiazywac kultura i zyczliwosc, chyba po to jest. Wiekszosc ludzi tu jest super pomocnych. Ale jak ktos loguje sie tylko po to zeby komus dokopac to sorry.
Bardziej bym powiedziała, ze jak juz to obrazilysmy tamta Anie i to ona mogłaby byc urażona ;).
Jakby mi ktoś w ten sposób napisał to bym po prosto odp „moze to głupie pytanie, ale po prostu jestem pierwszy raz w ciąży i sie martwię”, a nie ty mi wyjezdzasz z jakas sugestia o braku klasy, prędzej ja bym mogła sie obrazić :D

Dziecku też puść muzykę normalnie z głośników, to co dociera do dziecka ma dobry wpływ na nie w kwestii rozwoju. Kiedy się urodzi dźwięki nie będą mu obce i nie mogą być. Ale jak puscisz sobie muzykę na Full na słuchawkach to napewno nie usłyszy tego dziecko w brzuchu.
No zdecydowanie. Jest wiele opinii, że dziecko pamięta potem melodie, które słyszało w łonie. Ja mojej śpiewam od samego początku i mam nadzieję, że potem będą na nią działać uspokajająco. Dzieci lubią muzykę poważną. Iga się uspokaja jak słuchamy jednego śpiewaka :) także o dźwięki się nie martw. My jeszcze w 8 miesiącu byliśmy w kinie, gdzie jest głośno.

No sorry ale to nie było dokopanie.. Ale przeczytaj swoje pytanie o słuchawki? Czy ono jest normalne? Nawet mój narzeczony się uśmiał bo pytanie było moim zdaniem śmieszne i głupie :) Dzieci w szkole podstawowej nie zdałyby takiego pytania :)
Doskonale wiem ze dzwiek ze sluchawek idzie do uszu a mimo to mam opory by sluchac glosniej i dluzej bedac w ciazy, to moze byc kwestia psychiki. Czasem mozna zadac abstrakcyjne pytanie i miec rozne schizy bedac w ciazy ale nie uwazam by to upowaznialo do smiania sie z kogos na forum bo tej osobie moze byc potem przykro. Widzialam na forum rozne tematy ktore mi osobiscie wydawaly sie bardzo glupie, ale nie pisalam temu komus ze jest glupi. Moze ktos to przezywa na swoj sposob. Czasem cos wydaje nam sie smieszne a inna osobe martwi.

Aniaanka nie denerwuj się , wiem że w ciąży się ma różne myśli i obawy , Twoje dziecko będzie zdrowe i nie nerwowe ,możesz spokojnie słuchać muzyki , po prostu tamta Ania ,wzbudziła w nas wiele emocji , a że się nie udziela pomyślałyśmy ,że może nick zmieniła ,przepraszam jeśli Cię uraziłam ,nie chciałam tego

Bardziej bym powiedziała, ze jak juz to obrazilysmy tamta Anie i to ona mogłaby byc urażona ;).
Jakby mi ktoś w ten sposób napisał to bym po prosto odp „moze to głupie pytanie, ale po prostu jestem pierwszy raz w ciąży i sie martwię”, a nie ty mi wyjezdzasz z jakas sugestia o braku klasy, prędzej ja bym mogła sie obrazić :D
Tamta Ania to tez czlowiek, nie wiem czym Wam podpadla ale moze jej byc zwyczajnie przykro.

reklama
Do góry