reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Są rodzice, którzy wogóle nie szczepią....

reklama
Po 4 latach od NOP, walka o zdrowie mojego dziecka zakończyła się rozpoznaniem zespołu Aspergera u mojego dziecka. Co innego spekulacje, co innego potwierdzenie czarno na białym i ponad godzinne przekazanie diagnozy przez psychiatrę i terapeutkę. Tym dla nas zakończyły się szczepienia. Na domiar złego sanepid sobie o nas przypomniał, głuchy i ślepy na nasz bagaż doświadczeń i diagnozę, nęka. Mam nadzieję, że uda nam się załatwić odroczenie. Nie dość, że jestem zdruzgotana diagnozą, przede mną przeprawa przez absurdy polskiej biurokracji w związku z diagnozą, to jeszcze sanepid na karku. Jakby mało było zmartwień.

Hej, fajnie ze znalazłam taki wątek, ja dopiero spodziewam sie dziecka ale tez wolałabym nie szczepić, w internecie jest taki śmietnik ze czasem trudno sie połapać. Będę tu zaglądać i szukać info

i nam się oberwało szczepionkami.... stwierdzone przez specjalistę SI po szczegółowym wywiadzie odnośnie przebiegu porodu i późniejszego rozwoju dziecka... mamy mocne Zaburzenia SI -Uszkodzony lub nierozwinięty układ nerwowy u syna.... wpadła tylko po to by napisać że chociaż syn otrzymał tylko dwie szczepionki szpitalne to i tak jak widać nie były one obojętne dla niego.. co by było gdybym szczepiła dalej, wolę nie wiedzieć :-(. dziś chodzimy na terapię SI i codziennie ćwiczymy w domu.

reklama
Ja również dołączam do wątku, w styczniu lub w lutym będę rodzić na Kopernika w Krakowie i zamierzam postarać się o odroczenie szczepień, przynajmniej do 3 miesiąca. Gruźlicę - może nawet po roku. Jeśli któraś z Was ma doświadczenia z w
tym temacie i akurat rodziła w szpitalu na Kopernika w Krakowie, będę wdzięczna za info.

Do góry