reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

przypomniało mi sie pewne imie
-kasjan(czy kastian)--jakos tak-usłyszałam pierwszy raz kiedys na placu zabaw

w zyciu bym tak nie dała

reklama
O jak tu dużo oryginalnych imion :)

Moje dziewczyny mają popularne imiona choc jak dawałam imie starszej córci to Maja jeszcze nie była tak popularna jak teraz no ale cóz zrobić :( a młodsza będzie Patrycja

natomiast słyszałam o imieniu Ariel - do klasy chodziłam przez rok z takim :), Amadeusza ma kolega z pracy i jedna foremka ma Doriana - też ciekawe imię
W przedszkolu moja córka ma koleżankę Nike ( wszystko o gdyby nie nazywała się Kowalska - absurdem jest dla mnie takie niedopasowanie no ale jak kto lubi ) - ja uważam że imię powinno być dopasowane do nazwiska żeby nie brzmiało idiotycznie

czytała że uważacie Emila za rzadkie imię to albo ja mieszkam w innym regionie albo sie coś pozmieniało bo u nas Emilów sporo osobiście znam 4 :) a z widzenia wiecej

jsorbek--Ariel ??ja tez sie spotkalam z tym im
w podstawowce chodziłam do klasy B a w A był chlopak o tym im/oczywisxcie pierwsze skojarzenie to z proszkiem...

a zas kolezanki syn na 2 o ile kojarze ma jakos MORFEUSZ
czy tak nie naywała sie jakas postac z MATRIXA?bo cos kolezanka wspomniała zejej mąż tak chciał ze wzgl.na postac z tego filmu
i jak chrzcili dziecko to powiedzieli DANIEL MORFEUSZ a wszyscy w szoku co za 2 imie
no ale 2.to co tam,dobrze ze nie 1.

reklama
Witam.
Mój syn ma na imie Morfeusz. Fakt,nie mam polskiego nazwiska więc komponuje się to ładnie.Niemniej nie spotkałam się jeszcze z negatywna opinią.Syn lubi swoje imię a i otoczenie reaguje bardzo pozytywnie.

Do góry