reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

Cześć ;-)

A co myślicie o imieniu dla dziewczynki Layla (/Laila) ??? Szczerze powiem- odkryłam je na tym wątku paredziesiąt stron wcześniej i mnie zafascynowało :-) Bardzo mi się podoba, a powoli zastanawiam się nad jakimiś fajnymi imionami... Tylko jak z rejestracją takiego imienia w PL? Mogą robić problemy?:confused2: I w ogóle prawie nic nie znalazłam w necie na temat tego imienia- jakby prawie nie istniało?! :eek: Jeśli ktoś wie coś więcej to podzielcie się proszę swoją wiedzą i opinią na temat takiego imienia :-)

Dzięki i Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe Mamy! ;-)

Laila w tej wersji można nadać dziecku. mi sie podoba, ale mój M. jak usłyszał, ze pochodzenie arabskie to jakoś już mu nie podochodzi...
a na temat tego imienia znajdziesz na stronie wieszjak.pl tam jest wątek o imionach i jest to imię

reklama
Mnie się właśnie imię Layla taż bardzo spodobało, ale mój M też jak przeczytał, że arabskie to stwierdził że jest przeciwny :eek: A ja przeczytałam że Layla oznacza "piękno nocy", "urodzona w nocy" itp.- piękne. ;-) Ehhh... a ja mam problem bo mi się imiona polskie po prostu nie podobają! :confused2: No chyba, że Julka, ale nie chce żeby moja ewentualna córka była 10 Julka w klasie :confused2: Drugie w kolejności, które rozważam od jakiegoś czasu, to dla odmiany Hiszpańskie- Elena, ale mniej mnie urzeka niż "odkryta" 2 dni temu Layla. :cool2: Piszcie piszcie to może da się przekonać drogiego M :-D jemu się żadne moje propozycje nie podobają, a sam typów żadnych nie ma :eek:

Pozdrawiam i dziękuję Wam za wszystkie wypowiedzi :-)

Mnie się właśnie imię Layla taż bardzo spodobało, ale mój M też jak przeczytał, że arabskie to stwierdził że jest przeciwny :eek: A ja przeczytałam że Layla oznacza "piękno nocy", "urodzona w nocy" itp.- piękne. ;-) Ehhh... a ja mam problem bo mi się imiona polskie po prostu nie podobają! :confused2: No chyba, że Julka, ale nie chce żeby moja ewentualna córka była 10 Julka w klasie :confused2: Drugie w kolejności, które rozważam od jakiegoś czasu, to dla odmiany Hiszpańskie- Elena, ale mniej mnie urzeka niż "odkryta" 2 dni temu Layla. :cool2: Piszcie piszcie to może da się przekonać drogiego M :-D jemu się żadne moje propozycje nie podobają, a sam typów żadnych nie ma :eek:

Pozdrawiam i dziękuję Wam za wszystkie wypowiedzi :-)

to podobnie jak u mnie u nas tez jest ewentualnośc Julka, ale teraz jest tyle julek że aż się boję... u mnir typowo polskie tez raczej odpada.

mój 2,5 letni rozrabiaka ma na imię Eryk, a podobno ma się też urodzić chłopak(zobaczymy czy potwierdzi to kolejne USG) i zastanawiam się nad Oliwierem. Bardzo mi się podoba choć nie mogę znaleźć znaczenia tego imienia. są jedynie ogólniki,

z moim Erykiem było tak, ze albo albo Filip. wszyscy byli za Filipem ale mój M stwierdził , że nikt nie będzie się śmiał "wyskoczył jak Filip z konopii" i został Eryk

reklama
bunia85 miałam gdzies książeczkę z imionami meskimi i jak na złość gdzieś przepadła w mieszkaniu imię Oliwier było bogato opisane pamietam dokładnie bo starszy synek tak ma na imię ;-) Mogę powiedzieć jak to wygląda z moim skarbem a w 100% odzwierciedlał to opis ksiażkowy...
wrażliwy, uparty, wytrwały, dążący do obranego celu, unikający konfliktów, dobry strateg, lubiący przebywac w towarzystwie jednak w pewnych sytuacjach życiowych wybiera samotność. Rozsądny i inteligentny jednak ze względu na swą porywczość często dokonuje nie do końca przemyślanych wyborów. Uczuciowy i ceniący walory rodzinne.
Zdrobnienia jakich my używamy Oliwier- Oliwierek, Oli, Olik, Oliczek, Oliś
Imię pochodzenia francuskiego, imię święte - św. Oliwier- biskup męczennik
Nie mylić czasem z Oliverem!!!!!!!!imię pochodzenia niemieckiego

Do góry