reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

Cześć ;-)

A co myślicie o imieniu dla dziewczynki Layla (/Laila) ??? Szczerze powiem- odkryłam je na tym wątku paredziesiąt stron wcześniej i mnie zafascynowało :-) Bardzo mi się podoba, a powoli zastanawiam się nad jakimiś fajnymi imionami... Tylko jak z rejestracją takiego imienia w PL? Mogą robić problemy?:confused2: I w ogóle prawie nic nie znalazłam w necie na temat tego imienia- jakby prawie nie istniało?! :eek: Jeśli ktoś wie coś więcej to podzielcie się proszę swoją wiedzą i opinią na temat takiego imienia :-)

Dzięki i Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe Mamy! ;-)

Laila w tej wersji można nadać dziecku. mi sie podoba, ale mój M. jak usłyszał, ze pochodzenie arabskie to jakoś już mu nie podochodzi...
a na temat tego imienia znajdziesz na stronie wieszjak.pl tam jest wątek o imionach i jest to imię

reklama
Mnie się właśnie imię Layla taż bardzo spodobało, ale mój M też jak przeczytał, że arabskie to stwierdził że jest przeciwny :eek: A ja przeczytałam że Layla oznacza "piękno nocy", "urodzona w nocy" itp.- piękne. ;-) Ehhh... a ja mam problem bo mi się imiona polskie po prostu nie podobają! :confused2: No chyba, że Julka, ale nie chce żeby moja ewentualna córka była 10 Julka w klasie :confused2: Drugie w kolejności, które rozważam od jakiegoś czasu, to dla odmiany Hiszpańskie- Elena, ale mniej mnie urzeka niż "odkryta" 2 dni temu Layla. :cool2: Piszcie piszcie to może da się przekonać drogiego M :-D jemu się żadne moje propozycje nie podobają, a sam typów żadnych nie ma :eek:

Pozdrawiam i dziękuję Wam za wszystkie wypowiedzi :-)

Mnie się właśnie imię Layla taż bardzo spodobało, ale mój M też jak przeczytał, że arabskie to stwierdził że jest przeciwny :eek: A ja przeczytałam że Layla oznacza "piękno nocy", "urodzona w nocy" itp.- piękne. ;-) Ehhh... a ja mam problem bo mi się imiona polskie po prostu nie podobają! :confused2: No chyba, że Julka, ale nie chce żeby moja ewentualna córka była 10 Julka w klasie :confused2: Drugie w kolejności, które rozważam od jakiegoś czasu, to dla odmiany Hiszpańskie- Elena, ale mniej mnie urzeka niż "odkryta" 2 dni temu Layla. :cool2: Piszcie piszcie to może da się przekonać drogiego M :-D jemu się żadne moje propozycje nie podobają, a sam typów żadnych nie ma :eek:

Pozdrawiam i dziękuję Wam za wszystkie wypowiedzi :-)

to podobnie jak u mnie u nas tez jest ewentualnośc Julka, ale teraz jest tyle julek że aż się boję... u mnir typowo polskie tez raczej odpada.

mój 2,5 letni rozrabiaka ma na imię Eryk, a podobno ma się też urodzić chłopak(zobaczymy czy potwierdzi to kolejne USG) i zastanawiam się nad Oliwierem. Bardzo mi się podoba choć nie mogę znaleźć znaczenia tego imienia. są jedynie ogólniki,

z moim Erykiem było tak, ze albo albo Filip. wszyscy byli za Filipem ale mój M stwierdził , że nikt nie będzie się śmiał "wyskoczył jak Filip z konopii" i został Eryk

reklama
bunia85 miałam gdzies książeczkę z imionami meskimi i jak na złość gdzieś przepadła w mieszkaniu imię Oliwier było bogato opisane pamietam dokładnie bo starszy synek tak ma na imię ;-) Mogę powiedzieć jak to wygląda z moim skarbem a w 100% odzwierciedlał to opis ksiażkowy...
wrażliwy, uparty, wytrwały, dążący do obranego celu, unikający konfliktów, dobry strateg, lubiący przebywac w towarzystwie jednak w pewnych sytuacjach życiowych wybiera samotność. Rozsądny i inteligentny jednak ze względu na swą porywczość często dokonuje nie do końca przemyślanych wyborów. Uczuciowy i ceniący walory rodzinne.
Zdrobnienia jakich my używamy Oliwier- Oliwierek, Oli, Olik, Oliczek, Oliś
Imię pochodzenia francuskiego, imię święte - św. Oliwier- biskup męczennik
Nie mylić czasem z Oliverem!!!!!!!!imię pochodzenia niemieckiego

Do góry