reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

Saly Dżejms i Dżon rządzą po prostu:-D To jest faktycznie jakieś nieporozumienie:-D

A nasz synuś ma na imię Fabian:tak: Jak będzie córcia to będzie Oliwia:-)

reklama
dużo tu slicznych imion:)

My dla naszego malenstwa wybralismy:

Xavier / Roxana

straszą mnie,że bedziemy mieli klopot w urzędzie...co Wy na to?
Mi imie Xavier tak siedzi w głowie ,ze od roku nie zmienilam zdania.

Podobają mi się również:

Mia
Carlotta
Samantha
Vanessa

Brian
Nathaniel
Samuel
Oscar

jak dla mnie same koszmary :-(

ullana, ktoś sobie kpi po prostu;-)

hmm.. zwłaszcza, że to dziewczyna, która w 13tc wie, że to synek, jak napisała na innym wątku..

Ostatnia edycja:
ullana, ktoś sobie kpi po prostu;-)

mam nadzieję, bo dzieci z takimi imionami nie maja łatwo ani w szkole ani na podwórku, a jako dorośli, to nie wiem, jak sobie radzą :confused:

a tak na marginesie, to u mojego m w pracy jest dziewczyna w 14tc i w pon lekarz jej powiedział, że to chłopak :baffled: :szok: ja bym w to nie uwierzyła :sorry2: i nie wiem, jak lekarz tak może mówic

może z fusów wróżył, obrączką nad brzuchem machał.. pierwsze usg miałam robione w 13tc i o identyfikacji płci to tam nie było mowy;-)

skoro o imionach i już się tu odezwałam wtrącę historyjkę koleżanki, która siedzi u znajomych w bloku z wizytą i słyszy, jak ktoś wydziera się przez okno 'Androida, do domu' koleżanka skwitowała 'ale ktoś głupio psa nazwał' na co usłyszała: 'nie psa, oni córkę wołają..'

wszystkie imiona śliczne :) Ja mam już synka Janusza (Jasiek) teraz będzie prawdopodobnie Maksymilian ale jeszcze się wahamy ... ja osobiscie wolałabym coś bardziej niespotykanego :) może po moim pradziadku Roch :)

moja znajoma ma Adriana, Wirginię, Margaretę i Oskara :) mąż marynarz więc wybierał "światowe" imiona :)

Dziewczynka miała być Zuzia albo Zosia...ale mój mąż chciał też Aksenię, Agrypinę (grypa??) , Praksedę (po jego babciach i prababciach) :)

nie wiem czy znacie takie imiona jak: Rafaela, Gracjana albo Ozanna (w skrócie Ozi) - mnie najbardziej podoba się Ozanka :)

reklama
Abstra****ąc od szaleńczych jak dla mniektórych imion to stanę w obronie rozporpoznawalności płci. W Opolu jest lekarz ginekolog od USG i tylko tym się zajmuje. Siłą rzeczy typuje płeć. Wg położnych ma 99 % skuteczności, a gdy się pomyli to funduje wyprawkę- mówię sto procent poważnie. I jemu zdarza się określić płeć w 13, 14 tyg. ale tylko chłopców i tylko jak się rozłożą obrazowo niczym w magazynach rozbieranych:-):-):-)
On sam mówi, że określanie płci w tak wczesnej ciąży jest trudne, ale czasem możliwe.
Może więc niewiasta trafiła na podobnego lekarza bo od koleżanek wiem, że i w Bydgoszczy też jest taki magik od USG.

Do góry