reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

reklama
Telimena to moim zdaniem bardzo łądne imie.. mała to Telimenka, Telcia a potel dojrzała już Telimena dostojne, wdzięczne imie :) Ja chcieliśmy córeczce dać imię Lidia, jest znane ale nie tak popularne jak Anie czy Kasie i Olusie..:D podoba mi się jeszcze imie Larysa :) miałam przyjaciółke o tym imieniu.. była zjawiskowo piękna, filigranowa brunetka o niebieskich oczach.. bardzo dobrze mi się kojarzy :p co do męskich to podoba mi się Izydor :) ale niestety mojemu eS. nie bardzo :p dlatego będzie Rafałek :p

Witam wszystkich:-). Jest tu wiele pieknych imion ale przeczytalam wiekszosci stron i nie znazlam imienia jola, mysle ze jest dosyc zadkie moze nie orginalne ale malo jest jolant, co sadzicie o tym imieniu.

Dodam ze w ciazy nie jestem ale chcialam sie przylaczyc poniewaz jest to fajny temat i wielka skarbnica imion.

A z imion podobaja mi sie stare slowianiskie imiona takie jak slawomira bronislawa dla dziewczynki a chlopca lubomir i stanislaw. I jeszcze prosze napiszcie co sadzicie o imieniu jola to moje imie ale teraz strasznie zapomniane i ciekawa jestem czy jeszcze komus sie ono podoba bo mi bardzo:-)?

Moim zdanie Jola to bardzo ładne imię ;) spotkałam się ostatnio z dość nietypowymi, bo na przykład z Oktawią i Euniką - co o nich sądzicie?

Tak apropos rzadkich imion kiedyś chodziłam z chłopakiem o imieniu Remigiusz, wśród jego rodzeństwa były: Liwia, Marietta, Eryk, Tobiasz, Tyberiusz i Beniamin. A mnie rodzice pokarali imieniem HILARIA :crazy:

reklama
Dzięki, zdrobnień raczej mało, może dlatego że często dokuczano mi z powodu mojego imienia :-( a ja sama nie pozwalałam aby je zdrabniano. Najczęściej słyszałam Hilcia i Hircia.

Do góry