reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

No i moze warto zaznaczyc, ze Morfeusz to imie greckiego boga marzen sennych. Nawiasem mowiac ciekawe imie. A Matrix to juz lata pozniej...
Ariel to z kolei imie pochodzenia hebrajskiego i oznaczajace cos na ksztalt Lew Bozy. proszek tez zostal tak nazwany po latach.

Nie rozumiem po co przywolywac takie skojarzenia. Imiona sa bardzo ladne, ze komus sie kojarza lub zwyczajnie nie podobaja, jego problem.
Mniej lub bardziej niedorzecznych skojarzen mozna doszukiwac sie wszedzie, w kulturze wyzszych lub nizszych lotow. Tylko po co?

reklama
Moi synkowie to Oscar i Marcel przy nastepnym dziecku planuje jesli dziewczynka to Hania a chlopczyk to Maurycy lub Leon, to pierwsze raczej nie bardzo sie podoba innym ale ja uwazam ze jest sliczne tylko nie wiem jak mowic zdrobniale na Maurycego. Macie jakies pomysly?

Mi sie Maurycy bardzo podoba, a zwlaszcza francuska wymowa tego imienia. Mysle, ze zdrobnienie samo pojawi sie w glowie. Ja dla mojej Konstancji mam dziesiatki pieszczotliwych zdrobnien, choc i tak uwazam, ze najpiekniejsze sa pelne imiona.

Moją małą ślicznotkę nazwaliśmy Dobromiła. Miała być Dobrosława -> Dobrusia ale jednak przeważyło zdrobnienie Miłka:)) Mała Mi jak z Muminków XD

Moją małą ślicznotkę nazwaliśmy Dobromiła. Miała być Dobrosława -> Dobrusia ale jednak przeważyło zdrobnienie Miłka:)) Mała Mi jak z Muminków XD
Ja za takimi imionami nie przepadam nie mówię, że są złe tylko mi nie brzmią ;) Ale imię twojej córeczki mnie zauroczyło świetne jest :D

Moja córeczka ma na imię Aurelka, a u mnie w rodzinie nie brakuje oryginalności, bo siostry to Ermina i Karina. Ja mam na imię Adrianna, niezbyt oryginalnie, chociaż gdy byłam dzieckiem to nie wiele osób nosiło to imię.

gdy urodze dziewczynke bedzie Nadia, Nicole (jeszcze jakies mialam ale zapomnialam) a dla chlopca podoba mi sie Nicolas albo Nataniel, nie wiem czemu wszystkie na litere N, czysty przypadem bo wszystkie mi sie bardzo podobaja. Mam nadzieje ze moj D. sie nie bedzie sprzeciwial bo jak on mi podal propozycje imienia to padlam i powiedzialam ze nigdy w zyciu :D no niestety, ale to ja tu jestem ta dominująca, ale z pewnoscia dojdziemy do jakiegos kompromisu. :D

reklama
Do góry