reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

Juz wiem, ze nosze malutka dziewczynke :) wiec jednak Mia lub Lola
A gdybym miala syna i chcialbym mu dac na imie Kaj to bylby tu Kay wlasnie ze wzgledu na wymowe.
My takze nie wracamy do Polski :)
Pozdrawiam serdecznie :)

reklama
Moje urwisy też w sumie mają po dwa: Kajetan jest: Kajetan Jan, a Sasha jest: Sasha Noel.

Coyote
- mojej koleżanki syn też ma na imię Gracjan:)

Czesc dziewczyny :-)
Dawno nie zagladalam, a tu tyle nowych, cudniebrzmiacych imion sie pojawilo :-):tak::-)

Mia, Sasha, Rivana - super :tak::-)

U nas w rodzinie tez kilka oryginalnych imion wystepowalo - ciotka Tamara, babcia Waleria, pradziadek Olaf :tak:

Czesc dziewczyny
Nawet bym sie nie spodziewala, ze tyle imion oryginalnych jest.
U mnie w rodzinie z takich nietypowych imion to miala przede wszystkim moja babcia- Ina. Moja mama ma na imie Irma ( nie Irmina) a moj brat Ivo.
Mialam kolege Dobieslawa ( Dobek), byly dyrektor filharmonii w Walbrzychu mial corke Wiosne. Chyba takiego imienia nie spotkalam nigdy.
Moja corka mlodsza ma na imie Marianna i przyznam, ze wokol sie wszyscy dziwia. A przeciez to stare imie.
Fiodor- super imie, bardzo mi przypadlo do gustu.
Sara- znam kilka przeuroczych dziewczynek

Nonek, Dobka jednego tez znalam :tak:
Do szkoly z nim chodzilam, podobnie jak z Barabaszem :tak::-) Nigdy wiecej sie z tym imieniem juz nie spotkalam.

Marianna bardzo ladne imie :tak: Fiodor dla chlopaka tez fajnie brzmi :tak:

Ivo - super :tak: Slyszalam tez wersje dla dziewczyn - Iva :tak::-)

A wlasnie przypomnialam sobie, ze u mnie do szkoly chodzila dziewczyna imieniem Ava, a jej brat mial tez Ivo.

reklama
Barabasz i Wiosna- naprawdę ciekawe imiona:tak:, przypomnialam tez, ze poznalam kiedys Apoloniusza, zdrobniale Polek:) Z tego co pamietam to cala rodzina Polka miala dosc oryginalnie brzmiace imiona, ale niestety juz nie pamietam:(

Do góry