reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

reklama
nina2201 nasz starszy synek też jest Oliwierek też chcieliśmy miec pisownie przez "v", ale pan w urzędzie za nic w świecie nie chciał o tym słyszeć. :no::wściekła/y: Wiec nie chcąc rezygnować z tego imienia zgodziliśmy się na "w". W zasadzie w wymowie nie ma różnicy więc niech mu bedzie :-p
isabela Mia jest śliczne :-) z wymienionych to mój tym :tak:

syneczki2 my tez myslelismy, że bedzie problem w urzedzie ale ku naszemu zdziwieniu pani w urzędzie bez problemu sie na to zgodziła. Myślę, że jest to nie w porzadku urzędnicy w jednym miescie moga tak zarejestrować dziecko a winnym nie, trochę to niesprawiedliwe.:no:

witam Was ciepło

Mój Synek urodzony w kwietniu 2008 ma na imię Jeremiasz, imię mało spotykane i każdy pyta o zdrobnienie:) Jeremi po prostu:):-D

Juz wiem, ze bedzie dziewczyna, ale chce Wam napisac jakie mialam typy imion dla chlopca:

Ivo
Theo
Kaj
Neel

(Theo i Neel czytane z ang Deo i Nil)
ale do zadnego z nich nie bylam przekonana, dlatego urodze dziewczynke :)

Mnie imię Lola kojarzy się głównie z ukochanej angielskiej bajki mojej córeczki
"Charlie i Lola" i mojej z resztą też oraz z niemieckiego filmu "Biegnij Lola, biegnij"- fajny film, mój klimat.

Ale pogrzebałam w necie i imię Lola to pieszczotliwy skrót od hiszpańskiego imienia Dolores lub Carola albo Charlotte. Pochodzi też od imion Lolita, Loretta lub Lorina.

isabela:-) to niesamowite, że twoja prababcia miała tak na imię. Ja osobiście nie znam żadnej osoby z tym imieniem, a już starszej to w ogóle.

w mojej rodzinie tylko ja mam "pospolite" imie. Moi bracia maja na imie Olgierd i Tycjan. Biorac poprawke na to, ze urodzili sie 38 i 35 lat temu to szokowali strasznie. Pamietam w podstawowce kretynskie uwagi nauczycieli i zlosc moich braci na mame, ze tak ich nazwala :)
Teraz ciesza sie, a na swiecie coraz wiecej Olgierdow choc Tyciów nie tyle. Ja uwielbiam mojego malego braciszka i jego imie. Tycio ma prawie 2 metry wzrostu, 35 lat i prawie 100kg miesni, ale imie do niego pasuje ;P bo Tycio - Tycjan brzmi jak cos slodkiego, a moj brat choc sprawia wrazenie "zabojcy" jest cudownym romantykiem.

Ostatnia edycja:
Isabela gratuluje kolejnej księżniczki:))) ja też jestem fanką krótkich i mało skomplikowanych imion (ulubione Sonia, Lew)

A z wymienionych przez Ciebie dziewczecych imion jestem za Lola:), Nina i Mia, a dla chłopczyka Kaj:)

Lolka to moja rodzinna i nie tylko, ksywka:) a mam na imie Olga, zreszta tez rzadko spotykane imie.

Blanka też mi sie podoba:))))

reklama
Do góry