reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy naszych maluchów

Ja też czuje mocne kopniaczki zwłaszcza rano jak się budzę i wieczorem przed spaniem, czasami mam wrażenie jakby się chciała cała obrócić na bok bo mój brzuch aż się cały trzęsie i to jest takie smieszne uczucie :)) Normalnie czuje chyba raczki w dolnej lewej czesci brzucha, czasami dupkę wypchnie lub nóżkami załaskota mnie pod biustem. 'Mój brzuch również jest niżej i przez to pod żebrami nic nie czuje, ale pewnie do czasu.... :-)

reklama
moje bombarduja niemiłosiernie w dalszym ciągu i praktycznie z małymi przerwami chyba na spanie. Nie bede pisała gdzie kopia bo chyba łatwiej byłoby napisac gdzie nie kopią, w kazdym razie dosłownie cały brzuch faluje od kopniaczków i przeciągania. W koncu nie ma sie co dziwic jak ma w brzuchu 8 konczyn i dwie głowy:-D

No ja dostaję w brzuch centralnie, po obu stronach pępka. Czkawki się raczej nie zdarzają albo ja ich po prostu nie czuję :zawstydzona/y: Bolesne to wszystko zbytnio nie jest jak na razie - odpukać. :tak:

traschka moja mala tez nie szaleje tak bardzo (w porownaniu z poprzednia ciaza) polozna kazala mi jakies tabele wypelniac, ale ja nie mam na to czasu, ani glowy. jakos nie wydaje mi sie, ze to cos niepokojacego. bo ruszac sie rusza, ale nie robi fikolków ani salt :-) co mówi twoj lekarz na ten temat. bo moze powinnam sie zaczac martwic i wypelniac te tabele??

Bazylia mój lekarz stwierdził, że to całkowicie normalne. Problem jest jeśli dziecko zawsze było bardzo aktywne i nagle zaczęło kopać dużo mniej i słabiej, wtedy chyba warto jechać na IP. Ale jeśli moja mała zawsze jest taka delikatna to znaczy, że po prostu taka jest:)

agaa, i dwie dupcie:) Mi właśnie najbardziej dupcia mojego synka daje się we znaki, wciąż mi ją wypina z prawej strony i czasem boli.

reklama
agaa, i dwie dupcie:) Mi właśnie najbardziej dupcia mojego synka daje się we znaki, wciąż mi ją wypina z prawej strony i czasem boli.

Aestima ja mam dokładnie to samo, jak mi czasem dupcie wypnie to ja go masuje po niej i mówie "kochanie dupcią sie nie wychodzi z brzuszka mamy i to w dodatku przez pępek"
biggrin.gif

Do góry