No właśnie a czy któraś z was wie dlaczego dzieci ustawiają się głową w dół? Znaczy wiem, ze do porodu, ale skąd one wiedzą że tak trzeba? Czy po prostu im ciasno a do góry nogami mają więcej miejsca? Niesamowite to jest jak natura to wymyśliła...
reklama
adeczka
Fanka BB :)
Moze ktoras z was znajdzie odpowiedz na te pytania, bo sama sie nad nimi zastanawialam. Z tego, co wiem moja corcia od jakiegos czasu jest ulozona glowka w dol... oby tak juz zostalo.
marzena9
Dzieci jakoś od 7 miesiąca mają poczucie gdzie jest góra a gdzie dół. Ale to z głową w dół to niekoniecznie od nich zależy. W pewnym momencie mają na tyle ciężką główkę, że jak się przekręcą w dół to już potem nie da rady z powrotem. Tak czytałam. Nie wiem ile w tym prawdy.
persefona
A mój mały nicpoń wczoraj wieczorem urządził mi prawdziwy Pearl Harbor Jeszcze tak mi brzuch nie pływał:-) A poza tym coraz częściej czka-szczególnie jak napiję się na pusty żołądek samej wody..
junior najczęściej, czyli prawie zawsze dostaje czkawki po zjedzeniu przeze mnie czegoś smacznego, słodkiego
zachowuje się trochę jak nasz pies- ten tez dostaje czkawki jak się podnieci,że jedzenie będzie albo co innego go rozkręci- wtedy cały chodzi i czka.Junior ma to po nim chyba
zachowuje się trochę jak nasz pies- ten tez dostaje czkawki jak się podnieci,że jedzenie będzie albo co innego go rozkręci- wtedy cały chodzi i czka.Junior ma to po nim chyba
Moja Nadia ma nową zabawę od ponad godziny cały czas wypina pupkę z prawej strony i to tak mocno że mam wrażenie że mi skóra może pęknąć, jak jej popukam tu się na kilka sekund przesuwa i znowu się wypina i tak w kółko ona się wypina a ja do niej pukam.
reklama
madzik , nic szczególnego - jak mówi tatuś junior po każdym z nas coś odziedziczył
Czy też macie wrażenie, że Wasz maluch się mniej wierci? tzn przesuwa się, wypina ale z kopniakami już wyluzował.Zapewne z braku miejsca do rozpędu;-) Jedynie jak podciągnę kolana prawie pod brodę siadając na kanapie, to strasznie boksuje, pewnie go ciśnie.
Czy też macie wrażenie, że Wasz maluch się mniej wierci? tzn przesuwa się, wypina ale z kopniakami już wyluzował.Zapewne z braku miejsca do rozpędu;-) Jedynie jak podciągnę kolana prawie pod brodę siadając na kanapie, to strasznie boksuje, pewnie go ciśnie.
Podziel się: