reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy dziecka

Marta0909

Zaciekawiona BB
Dzień dobry ! Pisze z pytaniem czy któraś z Was miała podobna sytuacje. Chodzi o ruchy maluszka. Czuje kopniaczki bardzo nisko jestem w 22 tyg ciąży. Byłam wczoraj u ginekologa dr wytłumaczyła to grawitacja 😳 ale od kiedy go czuje to wlansie w tym miejscu i sporadycznie na palcach jednej ręki mogę zliczyć, ze uderzył wyżej np na wysokości pępka.

Załączniki

• 8B1BCB98-F55A-46D6-A0B4-6381431372D3.jpeg
    8B1BCB98-F55A-46D6-A0B4-6381431372D3.jpeg
    80,2 KB · Wyświetleń: 520
reklama
Ja też długo czułam córkę nisko bo tam akurat nisko lubiła być dzidzia jest jeszcze mała i ma wiele miejsca czym bliżej 3 trymestru to już tak kolorowo nie będzie, brzuch będzie skakał z każdej strony 😅

To normalne, na tym etapie też tak miałam :) A teraz czasami zastanawiam się, jakie to dziecko jest długie, że dostaję kopniaki aż pod same piersi 😅

Też tak miałam bo Młody większość ciąży miał ułożenie miednicowe. Jeśli twój maluch twz tak ułożony, to normalne że go nie czujesz na wysokości pępka. :)

Oj potrafi baaardzo nisko dawać o sobie znać 👍
Jak będziesz miała potem takie dziwne wrażenie , że jeszcze chwila i dołem zacznie ci machać łapką to uwierz - to też normalne 😊
baaardzo dziwne uczucie ale realne i normalne.

Normalne uczucie :p Mnie córka kopała często w szyjkę, pęcherz, wątrobę. A syn np wolał ugniatać mój żołądek zwłaszcza po obiadku, co kończyło się niesamowitą zgagą :D Czasem miałam wrażenie, że mi wlezie w klatkę piersiową. :D

Spokojnie, dno macicy dopiero okolo 24tc znajduje sie na wysokosci pepka wiec to naturalne ze narazie czujesz dzieciatko dosyc nisko.

W pierwszej ciąży czułam wyłącznie nisko, co lepsze dziecko jeszcze po narodzinach miało odruch machania lewym łokciem, którym tracalo mnie kilka tygodni przed porodem. Dopiero w kolejnych ciążach ruszał mi się cały brzuch - kwestia ułożenia dziecka oraz rozciągnięcia macicy.

reklama
Jestem w 21 tc I też czuję nisko takie uczucie, jakby ktoś stukał mnie w szyjkę macicy. Czyli to są ruchy dziecka? Bo już zaczęłam się martwić, że jakieś nietypowe skurcze...

Do góry