Dzień dobry ! Pisze z pytaniem czy któraś z Was miała podobna sytuacje. Chodzi o ruchy maluszka. Czuje kopniaczki bardzo nisko jestem w 22 tyg ciąży. Byłam wczoraj u ginekologa dr wytłumaczyła to grawitacja ale od kiedy go czuje to wlansie w tym miejscu i sporadycznie na palcach jednej ręki mogę zliczyć, ze uderzył wyżej np na wysokości pępka.
reklama
Agata19922
Fanka BB :)
Ja też długo czułam córkę nisko bo tam akurat nisko lubiła być dzidzia jest jeszcze mała i ma wiele miejsca czym bliżej 3 trymestru to już tak kolorowo nie będzie, brzuch będzie skakał z każdej strony
Madzia86G
Oj potrafi baaardzo nisko dawać o sobie znać
Jak będziesz miała potem takie dziwne wrażenie , że jeszcze chwila i dołem zacznie ci machać łapką to uwierz - to też normalne
baaardzo dziwne uczucie ale realne i normalne.
Jak będziesz miała potem takie dziwne wrażenie , że jeszcze chwila i dołem zacznie ci machać łapką to uwierz - to też normalne
baaardzo dziwne uczucie ale realne i normalne.
Celia89
Normalne uczucie Mnie córka kopała często w szyjkę, pęcherz, wątrobę. A syn np wolał ugniatać mój żołądek zwłaszcza po obiadku, co kończyło się niesamowitą zgagą Czasem miałam wrażenie, że mi wlezie w klatkę piersiową.
N
Natuś_ka
Gość
Spokojnie, dno macicy dopiero okolo 24tc znajduje sie na wysokosci pepka wiec to naturalne ze narazie czujesz dzieciatko dosyc nisko.
aspekt
W pierwszej ciąży czułam wyłącznie nisko, co lepsze dziecko jeszcze po narodzinach miało odruch machania lewym łokciem, którym tracalo mnie kilka tygodni przed porodem. Dopiero w kolejnych ciążach ruszał mi się cały brzuch - kwestia ułożenia dziecka oraz rozciągnięcia macicy.
reklama
Podziel się: