Powiedzcie mi drogie mamusie jak to u Was jest/było z uczuciem ruchów dziecka. Obecnie zaczynam 19tc, pierwsze ruchy poczułam w 17 tc (tak mi się wydaje, że to to, to pierwsza utrzymana tak długo ciąża). Czułam je codziennie do soboty, od niedzieli do dzisiaj nic nie czuję Czy to może być normalne? Wizytę mam 6 lipca, próbuję się nie martwić na zapas, ale trochę jednak mam niepokoju. Czy od momentu, w którym poczuje się ruchy dzieciaczka, czuje się je codziennie?
reklama
asia333podlasie
Fanka BB :)
Zjedz coś do słodkiego czekoladą albo coś i niech Ci partner tzw pierdxiochy bluza zrobi na brzuchuPowiedzcie mi drogie mamusie jak to u Was jest/było z uczuciem ruchów dziecka. Obecnie zaczynam 19tc, pierwsze ruchy poczułam w 17 tc (tak mi się wydaje, że to to, to pierwsza utrzymana tak długo ciąża). Czułam je codziennie do soboty, od niedzieli do dzisiaj nic nie czuję Czy to może być normalne? Wizytę mam 6 lipca, próbuję się nie martwić na zapas, ale trochę jednak mam niepokoju. Czy od momentu, w którym poczuje się ruchy dzieciaczka, czuje się je codziennie?
Na tym etapie dziecko ma jeszcze dużo miejsca w brzuchu, więc możesz nie czuć ruchów codziennie. Im więcej odczuwasz stresu tym mniej maluch się rusza. Dlatego jeśli się niepokoisz to jedz na IP sprawdzić, albo przyspiesz wizytę u ginekologa. Niech sprawdzi czy wszystko jest w porządku. Dziecko potrzebuje spokojnej mamy. Po przejściach różne złe myśli mamy w głowie. Trzeba je jak najszybciej rozwiewać. Ja jak się stresowałam szłam na szybkie USG do giną. On rozumiał i wciskał mnie między pacjentkami. Tylko ja miałam trudna ciążę z krwią, skurczami itp. żadna z nas nie jest w stanie cię uspokoić. Tylko USG to zrobiPowiedzcie mi drogie mamusie jak to u Was jest/było z uczuciem ruchów dziecka. Obecnie zaczynam 19tc, pierwsze ruchy poczułam w 17 tc (tak mi się wydaje, że to to, to pierwsza utrzymana tak długo ciąża). Czułam je codziennie do soboty, od niedzieli do dzisiaj nic nie czuję Czy to może być normalne? Wizytę mam 6 lipca, próbuję się nie martwić na zapas, ale trochę jednak mam niepokoju. Czy od momentu, w którym poczuje się ruchy dzieciaczka, czuje się je codziennie?
Zgadzam się w 100%.Na tym etapie dziecko ma jeszcze dużo miejsca w brzuchu, więc możesz nie czuć ruchów codziennie. Im więcej odczuwasz stresu tym mniej maluch się rusza. Dlatego jeśli się niepokoisz to jedz na IP sprawdzić, albo przyspiesz wizytę u ginekologa. Niech sprawdzi czy wszystko jest w porządku. Dziecko potrzebuje spokojnej mamy. Po przejściach różne złe myśli mamy w głowie. Trzeba je jak najszybciej rozwiewać. Ja jak się stresowałam szłam na szybkie USG do giną. On rozumiał i wciskał mnie między pacjentkami. Tylko ja miałam trudna ciążę z krwią, skurczami itp. żadna z nas nie jest w stanie cię uspokoić. Tylko USG to zrobi
A może to nie były ruchy dziecka tylko tak Ci się wydawalo. Ja jak czekałam na pierwsze ruchy dziecka to trochę czytałam na forach i dziewczyny pisały że od pierwszych rzekomych ruchów mijalo nawet 2 tygodnie w ciągu których nic się nie działo. Także nie martw się na zapas, napewno wszystko jest ok
a.szczypiorek
Ja pierwsze smyrniecie poczulam w 16tc. I nie czulam codziennie. Czasem czekalam po 2,3 dni zeby znowu poczuc te slodkie trzepotanie. Dziecko ma duzo miejsca i moze kopac w środek bardziej. Nie martw sie
DarkAsterR
Ja zaczelam w 20 tygodniu i tez nie były codziennie. Zaczynały się nieśmiało to tu, to tam. Czekałam na nie z utęsknieniem, piszczalam z radości jak je poczułam...normalnie rzygałam tecza.
A w ósmym miesiącu zachodziłam w głowę czy dziecko nie urządza sobie intensywnej parapetowy i kiedy ono wreszcie przestanie robić sobie z mojego pęcherza piłkę do kopania?
A w ósmym miesiącu zachodziłam w głowę czy dziecko nie urządza sobie intensywnej parapetowy i kiedy ono wreszcie przestanie robić sobie z mojego pęcherza piłkę do kopania?
reklama