reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ruchy dzidziusia

Buziaczek czyli też tak masz, że jak się rozpycha to na całego? :-D
bo moja jak się wyciąga/przeciąga to po lewej stronie nózki, a po prawej kręgosłup. i tak brzuch na boki się rozchodzi :-)

ech hormony mi szaleją, właśnie się popłakałam, tak patrze na łóżeczko, na te wszystkie rzeczy dla małej, czuje jak tańczy w brzuchu i mnie wzięło :-)

reklama
Szok te wygibasy dzidziusiów to chyba zaraźliwe, albo im już bardzo ciasno, dziś mój brzuch został powyciągany w każdą stronę od samego rana, a pewnie u lekarza to mały skubaniec będzie spał jak anioł i nie pokaże jaki z niego akrobata :confused2:

a mój nadal jest słodziutki w sensie delikatny dla mamusi:-D co prawda nie lubi jak leżę na lewym boku ale jestem cierpliwsza od niego i po kilkunastu minutach się wycisza:-D

ale przyznam...że niektóre wygibasy są taaakie duże że za każdym razem jestem w szoku:-D i za każdym razem ciesze się jakbym je zobaczyła/wyczuła pierwszy raz:-)

wczoraj byłam w szoku :-) byłam na 14 u fryzjera i od tej godziny do północy mały był aktywny praktycznie cały czas! niesamowite:-) może u was to norma ale z tego co zauważyłam to mój Mały ceni sobie sen i ogólnie duuużo śpi:-)

Podobno coś z ta aktywnością dziecka w brzuchu w ciąży jest, że po urodzeniu dziecko się "aktywuje" w danych godzinach.
Moja mała ma stałe pory od jakichś dwóch miesięcy i to jest 6:40 kiedy dzwoni budzik Marcina i koło północy jak się kładziemy spać. W ciągu dnia też trochę pofaluje, ale nie kojarzę jakie to godziny bo jestem w ruchu :)

Coś jest w ztymi godzinami aktywności, moja jest aktywna praktyycznie cały czas, ale dzisiaj obudziłam się o 3 na siku, a ona już fikała, czyżby w ogóle nie spała? :-)

i gdzieś czytałam, że dzieci przed porodem są bardzo aktywne, bardziej niż zwykle.

Moja miała tez takie stałe pory ale teraz to sie pozmieniało,ponoc dobrze jest wstawac i chodzic spac mniej wiecej o tej samej porze to po porodzie dziecko tez bedzie miało podobny rytm i nie bedzie problemu z usypianiem.
Futrzaczku ja tak o Tobie ostatnio myslałam ,czy Wy jestescie pewni ze to bedzie chłopak?bo wszyscy mowia ze takie delikatne i nie smiałe ruchy to sie czuje przy dziewczynce;)

reklama
ola.80 moja siostra miała delikatniutkie ruchy przy chłopku, a druga siostra przy dziewczynce to skakał jej brzuch bardziej niż mi ( a ja mam chłopaka ponoć )

Do góry