reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ruchy dzidziusia

Nasza gwiazda przed chwilą wypięła się na rodziców dupeczką - dosłownie i oznajmiła najwyraźniej, że koniec brykania i pora spać. Chyba mi coś sugeruje :-)
Przez ostatnią godzinę męczyliśmy dzidziora różną muzyką i sprawdzaliśmy, na co zareaguje. Ale ewidentnie słuch (a raczej jego brak) odziedziczyła po rodzicach - niemuzykalna zupełnie. Ale szykuje się ze Stellki kinomaniaczka, jak z rodziców najwyraźniej, bo jedyne melodie, na jakie zareagowała, to takie filmowe właśnie: Requiem for a dream i Shipping up to Boston - Dropkick Murphys (z Infiltracji), z filmów, które bardzo lubimy :-)

reklama
Nasza gwiazda przed chwilą wypięła się na rodziców dupeczką - dosłownie i oznajmiła najwyraźniej, że koniec brykania i pora spać. Chyba mi coś sugeruje

hehe a wiesz, że dzisiaj moja mała też chyba pupe wypieła, po lewej stronie obok pępka pojawiła się też spora górka, na chwile, i tak z kilka razy, zastanawialam sie co to jest :))

Mój mąż czyta co wieczór jedną długą bajkę naszej Gabrysi :) stwierdził, że lepiej już zacząć od teraz :) hehe oczywiście ja czytać 'nie mogę' bo to jego działka, jak wraca do domu, po całym dniu to jego przyjemność jest czytanie małej bajek hihi

OOoooo i ja właśnie do spania, a mała sobie imprezke urządziła :)

:) a ja wczoraj pierwszy raz pobrykałam z moim dzidziolkiem:-) tzn na zmianę ja naciskałam brzuch i on odpowiadał:-) ale że późna pora była (koło 23) to kazałam iść spać! :-D i usnęlismy...

...a wiecie co... ja myślałam że dla eMka te ruchy praktycznie niewyczuwalne a on czuje więcej niż ja!!!!!!!! np czuje jak dzidzia pływa/faluje w środku ... ja tego nigdy nie poczułam... albo czasem wydaje mi się że czuję leciuteńkie uderzenie w środku brzucha i on też je czuje! szok!

Futrzaczku cwiczysz naciskane zabawy o ktorych mowa była na spotkanku;-):-) ja tez czasem to robie;-) i wiesz ze moj M tez czasem mnie zaskakuje ze czuje to co dla mnie wydaje sie bardzo lekkie:-).
Ja sie zastanawiam czy ta pogoda ma wpływ na ruchliwosc dzidzi? bo ja od dwoch dni słabiej i rzadziej czuje ruchy ale sa:tak: i do tego schudłam ok kilograma i nic nie rosne,nie wiem czy mam sie martwic...

myślę że martwić się na zapas nie ma co ale może warto przestudiować swoje codzienne jedzonko i jeść więcej wapnia/błonnika/warzyw itp ... nie wiem dokładnie bo przyznam że mojej diety specjalnie nie zmieniłam od kąd jestem w ciąży:-( wiem...wstyd! (ja akurat nie schudłam ale od 1,5 tyg nie przytyłam ...)

hmmm...może i coś jest w tej pogodzie... my mamy lenia...to dzidzia tez może:-D może dlatego tez tak mizernie rośniemy:-D

Co do jedzenia to chyba u mnie nie jest zle,jem wiecej owocow,pieczywo w wiekszosci ''kolorowe'' i nawet wiecej miesa niz przed ciaza aaa i jeszcze teraz mam wiecej ochoty na słodkie to powinnam raczej przytyc niz schudnac,hmmmm
Moze poprostu moja waga jest felerna bo ona zawsze potrafiła w ciagu jednej doby pokazac mi wahania nawet do 2kg.

:) a ja wczoraj pierwszy raz pobrykałam z moim dzidziolkiem:-) tzn na zmianę ja naciskałam brzuch i on odpowiadał:-) ale że późna pora była (koło 23) to kazałam iść spać! :-D i usnęlismy...

...a wiecie co... ja myślałam że dla eMka te ruchy praktycznie niewyczuwalne a on czuje więcej niż ja!!!!!!!! np czuje jak dzidzia pływa/faluje w środku ... ja tego nigdy nie poczułam... albo czasem wydaje mi się że czuję leciuteńkie uderzenie w środku brzucha i on też je czuje! szok!

ja tez z naszym szymonkiem sie tak bawie:):-Dja mu puk a on mi stuk:):-)

Poczekajcie jeszcze trochę ;) Ja już jestem trochę dalej, więc mogę Wam powiedzieć, że za chwilę zaczniemy chyba nieźle stękać ;) Moje maleństwo ma w zwyczaju prężenie się całymi pleckami, a jest już taki długi, że mi pół brzucha się wtedy zniekształca, no i strasznie skóra się naciąga ;) Ostatnio lubi też kolanko albo piętkę sobie wypychać, wtedy taka twarda kuleczka się robi..
No i wynalazł nową zabawę, uwielbia mnie kopać i się przesuwać jak go głaszczę i trzymam ciepłą rękę na brzuchu, ale jak tylko chcę podejrzeć jak brzuch skacze i zabieram rękę - cisza ;) No i coraz mniej pozycji mu się podoba.. Najlepiej kazałby matce tylko na lewym boku leżeć..
Zauważyłam też, że budzi go mój głos:) Jak zaczynam głośniej mówić od razu się uaktywnia.. A dzisiaj obudziłam go chrupaniem curly ;) Ojj bardzo mu zasmakowały ;)
I od kilku tygodni co jakiś czas śpiewam mu "aaa kotki dwa" to siedzi nieruchomo i słucha :D W najbliższym czasie mam zamiar spakować moje stare książki i bajki i zacząć mu czytać wieczorem :)

Mogłabym tak bez końca, więc zmykam ;)

ale slodkie:) ja tez mojemu to wczoraj zanucilam:) ale on woli guns n roses wtedy sie budzi:):-Da skad ja mam wiedziec czy to pupa czy plecki czy glowka skoro to mi sie pol brzusia podnosi??:confused:

reklama
Witam Kochane!
Dzisiejszy wieczorek jest w rytmach Boba Marleya ... Małej sie podoba bo fika nieźle ... a szczególnie przy "sunshine reggae" :-D Cały brzuszek mi lata :-)

Do góry