reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Odpowiedz w temacie

Bo mamy czesto mają wizje i oczekiwania :) wedlug tego dziecko powinno zawsze, chetnie i wszystko zjadać, bo jak nie to marudzi, wybrzydza i na pewno cos jest nie tak.

Rd to proces. Zawsze mnie bawi jak ktos mówi, ze dziecko ma 10m i juz je wszystko, dieta rozszerzona. Brednie. Dla mnie rd trwa cale zycie. Zawsze mozna znaleźć cos nowego. My mamy tworzyć odpowiedni klimat.

Po roczku czesto jest regres jedzenia stalych posiłków, potem wybiorczosć, neofobia. Trzeba być otwartym na potrzeby dziecka.

Moj obecnie 2latek kolo roczku miał etap, ze zjadal 5lyzek jedzenia łacznie przez caly dzień. Potem było totalne odrzucenie sniadan. Teraz odrzuca obiady, a do tego pewniaki przestaja byc oewniakami, wiec kombinuję ile wlezie. Zycie. Dla mnie wymyślanie posilkow to jeden z bardziej męczacych aspektow macierzyństwa.

Do góry