reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzenie diety

Elwirka1665

Zaangażowana w BB
Witam
Od kiedy zaczęliście rozszerzać dietę swoim maluszka? Mojab córeczka jest karmiona piersią myślałam żeby rozszerzyć jej dietę w 6 miesiącu.Jedna z pielęgniarek w ośrodku zdrowia powiedziała mi że mogę wcześniej.

reklama
Witam
Od kiedy zaczęliście rozszerzać dietę swoim maluszka? Mojab córeczka jest karmiona piersią myślałam żeby rozszerzyć jej dietę w 6 miesiącu.Jedna z pielęgniarek w ośrodku zdrowia powiedziała mi że mogę wcześniej.
Możesz od 4 miesiąca. Ale zalecenia są, żeby zaczynać po 6... skoro nic się nie dzieje to po co się śpieszyć?

My zaczęliśmy po 4. miesiącu, ale nie oznaczało to na dłuższą metę 2 miesięcy do przodu w umiejętnościach jedzenia na przykład ;-) Co do oznak gotowości - poszło nam od początku bardzo dobrze, co uznałam za dobry omen, ale gdybym czekała na znak np. w postaci zabierania nam jedzenia, to czekałabym do pierwszych urodzin dziecka, bo wtedy dopiero rozpoczęło się wszechobecne "DA!". Wcześniej nie był zainteresowany naszymi talerzami ani tym, co my jemy - ani w 6., ani w 8. miesiącu ;-)

reklama
U Nas młody też od 4 miesiąca. Nie mogłam jeść normalnie bo mi wyrywał jedzenie . Jak zaczął raczkować to wstawał i z talerza zabierał i jadł.
Finalnie mam tak,że wstaje syn rano, idzie do lodówki i woła mniam mniam.. I tak cały czas jest aż nie zaśnie.
No je wszystko. I to w jakich ilościach jak koń pociągowy 🙃.

Do góry