reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozstanie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Według ciebie działanie to proszenie innych o pomoc .Przynajmmiej tyle wnioskuje z tego co właśnie napisałaś .Tak można od czasu do czasu poprosić ale nie ciagle .Nie podoba ci się to ze mam trochę inny pogląd na ta sytuacje i nie wyobrażam sobie stosowania się do rad typu „opieki społeczne są „ „sąsiedzi podwioza „ mówicie o odpowiedzialności a wasze zrozumienie tej odpowiedzialności sprowadza się tylko do proszenia .chyba nigdy więcej sie nie udzielę na takich forach ,chyba ze w sprawie fotelika itp ale wasze podejście do rozwiązywania problemów mnie przeraża,radzić komuś żeby stanął na nogi a tym samym tak naprawdę radzić tylko tyle aby zostać w miejscu dopóki ktoś się nie zgodzi pomoc .Bardziej myślałam o rozwiązaniach typu jak można zaoszczędzić ,co można zrobić żeby naprawić trochę związek ,jak np zainwestować w samochód ,jak zrobić tani remont a nie tylko rzucić ,prosic i czekać aż mi ktoś da pieniążki .
To jest jakiś fejkowy wątek. Dziewczyno teraz rozbawiłaś mnie do łez. Serio!!! Chłop ledwo zaczął pracę nie macie swojego prywatnego kąta, tobie ZUS nie przelał kasy, myślisz o oddaniu dziecka które jest poniekąd z gwałtu... Doatalas miliony rozwiązań od dziewczyn ale ty sobie z nasz jaja robisz a nie oczekujesz pomocy. Co to jest tani remont? Co to jest tanie autko? Nie masz pieniędzy a porywasz się z motyka na słońce i zaczynasz od rzeczy najmniej istotnych. Idź kup auto za 800 zł zarejestruj na siebie dokonaj oplat i wkaldaj w niego co 2 tyg kasę bo tu stuka tam puka, zrób remont pokoju u rodziców w stylu retro ale nie biadol nam tu że nie masz pieniążków na życie bo ZUS nie przelał. Nie wiem czego ty chcesz.

Skąd wiesz jaka jestem w stosunku do niego ?;) zresztą ,nie widzę potrzeby żeby kogoś obrażać ,chyba że sytuacja tego wymaga tak jak w tym przypadku .
Jak będziesz pisać maile do mopsu/banku z taką interpunkcją jakiej używasz pisząc na forum to przysięgam, że nikt cie nie zrozumie. Musisz zacząć ćwiczyć pisanie bo auta jeszcze nie kupiłaś.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry